Oldalainkat 19 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
A tiltott királyság
Írta: yoda70   
2008. június 01. vasárnap, 17:03

A Halhatatlan és a Szerzetes.

Magyarra  fordítva pedig: Jackie Chan és Jet li. Kettejük szereplése egy filmben legalább olyan falrengető eseménynek számít, mintha mi Magyarok nyernénk meg a labdarúgó világbajnokságot. Ha nem nagyobbnak. Nos erre kisebb esélyünk lehet, mint arra, hogy Li rálépjen a hajára. Arról meg nem is szólva, hogy bizonyára évtizedeket kéne nekünk sikerekre kiéhezett focidrukkereknek várni a nagy eseményre, vagy évezredeket, így aztán az is lehet, hogy a nagy várakozásban még a végén halhatatlanok leszünk.

Tehát a két ázsiai villámkezű vágottszemű sztár összeboronálása egy filmbe régóta várt esemény. A rajongóik most bizonyára odavannak a gyönyörtől. Azonban óva intek mindenkit! Aki arra számít, hogy a két kungfu gép majd akkora verekedést csap, hogy nem látunk a portól, azok picit csalódni fognak. Püfölések és dádázások akadnak is bővében, de egy picit visszafogottnak tűnnek. Legalábbis önmagukhoz képest. Jet Li pedig a Majomkirály szerepében tündéri egy figura. Még az édesanyja sem bírná kacagás nélkül. Önmagának is tetszhetett a maszkja, mivel bárgyún végigvigyorogja és röhögcséli a filmet. Szerencsémre belép a képbe az ügyeletes Jáde gonosz hadúr - nagyúr, aki meg sikeresen elvégezhetett Darth Vader iskolájában egy OKJ-és bizonyítványt nyújtó tanfolyamot, a hogyan használhatjuk az Erő sötét oldalát? címmel. Gyanítom, eminens is lehetett a fickó. Röpköd is minden, amit akar. S ha már a röpködéseknél tartunk: feltűnnek-főleg a film elején -Wuxia elemek is. A Majomkirály és a nyakára küldött katonák a gravitációra fittyet hányva hasítanak a levegőben, légies könnyedséggel. Szépen és látványosan megkomponált jelenetek ezek - biztos jól fizethettek a kötéltartó kisiparosoknak, vagy a CGI mestereknek - ,csak nekem, európai nézőnek kicsit szokatlanok. Még azt is megkockáztatom, hogy megmosolyogtatóak, vagy csúnyábban szólva röhejesek. Viszont helyesek, és ha már a röhejnél tartok, nem is kell vidámabb figurát keresni a filmben, mint az isteni Jackie-t. Szerepénél fogva pedig Halhatatlan. Meg egyébként pityókás. A seggig érő hajáról már nem is írnék. Amikor beszédeleg a filmbe talpig mata, bár nála ez üzemi állapotnak tűnik. Aztán valamit visszavesz, csak időnként kortyolgat egy jóízűt. Talán a film készítői is ráérezhettek a tivornyás életmód önfeledt reklámozásának a fiatalokat károsító hatásaira. Elvégre ők lesznek a célközönség nem igaz? Nehogy a film hatására alkeszek legyenek! Vagy borbogarak. Chan papi tehát Halhatatlan. Az igaz, hogy esőt csinálni nem tud, legfeljebb akkor, ha rábrunyálnak a fejére, ám cserébe társat is kap a kalandokhoz. Ր lenne a Szerzetes. Ha még nem mondtam volna, Jet Li kettős szerepben - csakúgy, mint Chan. Szerzetesként a feladata a botnak és keresőjének védelmezése. Harcol is értük keményen. Csak azt nem értem, hogy miért nem vágja le kissé hosszúra sikeredett ingújjait? Zavarhatja a bunyóban. Elég vacaknak is tűnik az a ruha. Bizonyára kínai.

A történetbe keretként berepül napjainkból az ál főszereplő, a poros kungfu DVD-ken felizguló fiú, akit a helyi gonosz vagány elagyabugyál, majd sutty és máris az ősi Kínában találja magát, és a bot keresőjeként a nemes feladat is adott: a célszerszámot vissza kell juttatni a kővé dermedt Majomkirálynak. Kungfuzni ugyan nem tud, de mi már sejthetjük, hogy hamarosan fog, mert van két felkészítője. Talán kitalálhatók a személyek. Küldetésében még segíti a babaarcú kiscsaj, nevezzük Verébnek. A rosszak csapatát meg egy gonosz - ám másik csinospofi - boszorkánybige erősíti a tízméteres hajával. Hősképzés működik alapfokon. Ezekből az információkból mindenki könnyen összerakhatja a film cselekményét, amely egyáltalán nem bonyolúlt.

A tiltott királyság két lassan a verekedésekbe beleöregedő kungfu sztár örömjátéka, akik a hátukon viszik el a filmet, s emiatt róluk marad emlékezetes. Nélkülük a kutyát sem érdekelné. Jó szórakozás ez a mozi, viszonylag komoly költségvetésből, ebből adódóan egészen pazar látvánnyal, szépen koreografált verekedésekkel, hatásvadász jelenetekkel és erőteljesen fülbemászó zenékkel. De mindezektől függetlenül B kategória irányába tekereg el a film! A piával viszont vigyázni! Mert „jótékony” hatására nem leszünk harcművészek, mégkevésbé halhatatlanok, inkább seggrészegek.

{mosimage}

7/10

yoda70

Módosítás dátuma: 2008. december 03. szerda, 23:41
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1