Oldalainkat 51 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Az első lovag
Írta: yoda70   
2008. május 10. szombat, 00:57

Artúr király és a szerelem

Derék uralkodónk mérhetetlen nagy szí­vében,e férfiakat rendesen helyen vágó érzés mellett azért más eszmék is szerepet kapnak.A lovagiasság,ebből adódóan a gyengék védelmezése,országa vezetésének nem éppen könnyű feladatai,és persze a szakállviszketést legjobban serkentő probléma:Malagant herceg,a rosszarcú marcona kavaró,a romosan is rémesen rettenetes rémvárának lakója,akinek semmi sem szent.Artúr a bajban támaszkodhat lovagjaira,a kerekasztalt körbeülő nemes társaságra.És természetesen belibeg a képbe a szerelem is,a törékenynek és hamvasnak tűnő Guinevere képében.Majd némi akadálypályán átevickélve az újabb probléma forrása:Lancelot elvtárs.Klasszikus szerelmi háromszöggel van tehát dolgunk,ahol mindenki a másik kettőnek akarja a legjobbakat-vágnak is közben fancsali képeket!-,mégis a ráfaragás szinte garantált.A romantikából kievickélve pedig láthatok szépen megkomponált csatajeleneteket,fáklyás felvonulást,egy kevés angol bajnoki focit,ellopni való lovakat és szép tájakat.

Richard Geret én alapból utálom-bár nem tudom megmondani az igazi okát miért is-,azt azonban el kell ismernem,hogy Az első lovag Lancelot szerepét mintha rá öntötték volna.A kardot ügyesen forgató,majd Artúr aráját egymaga kiszabadí­tó hős szerepére keresve sem találhattak volna a film alkotói rátermettebb szí­nészt,mint Richard Gere.Szinte ugyanezt elmondhatnám Julia Ormondról is.Guinevere mindent a hazámnak elve alapján,szeretteiért,a népéért mindenre képes,s í­gy kerül Artúr és birodalmának védelmező karjaiba.Csak hát a király már nem éppen pelyhedző állú legényke,Gerenek meg ki az a nő,aki ellenálni tudna?Dolgoznak is a hormonok rendesen.

A film legnagyobb alakja kérségkí­vűl Artúr,valamint az őt megszemélyesí­tő Sir Sean Connery.Az ő személye igazi garancia a sikerre.Rossz moziban még szinte nem is láttam szerepelni.Nos ez talán egy kis barokkos túlzás,mert legalább kettő is eszembe jut hamarjában felejthetőbb filmes munkásságából,de az vitathatatlan,hogy képes elvinni a hátán egy filmet.Az országa jobb sorsát és fejlődését mindenek felett a szeme előtt tartó uralkodó szerepe pedig igazán hálás egy feladat.Még a gonosz Malagant herceg is szerethető figura.Szeretném is alaposan kupán vágni,annyira tenyérbemászó képe van.

Az első lovag a maga módján egészen jó kis mozi.Néha ugyan picit szirupos,dagad is a nyáltenger-de valahogy még ez is jól áll a filmnek-.máskor pedig csillogó páncélzatokban lovagló daliák,és irigylésre méltó hősök jellemzik a filmet.A hölgyeknek a papí­rzsepi kötelező fegyverzet lehet,urak meg elábrándozhatnak arról,hogy milyen jól mutathatnának azok a csodás pacik az istállóikban.Artúr király pedig nyugodjál békében.Egy király mind felett!

yoda70

 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1