Oldalainkat 40 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Gyilkosság online
Írta: yoda70   
2008. szeptember 26. péntek, 16:55

Nézettséged a halálod!

Az ember fia el sem hinné, hogy mennyi rosszindulatú fazon garázdálkodik a világhálón! Elég rákattintani valami karórára megvétel imitált szándékával és máris matathatnak a gépünkben, főszerepben a trójaiakkal.  A file cserélő hálózatokról meg nem is beszélve! Így aki nem védelmezi a gépét megfelelő eszközökkel, azzal még az a pisztolyforraló eset is megtörténhet, hogy reggel kimászva a zuhanyból a saját háza vigyorog rá a képernyőről, átveszik az uralmat a laptopja fölött, sőt még az autója sem engedelmeskedik parancsainak.

A számítógépünk védelme tehát létkérdés. Én is bevezettem jó néhány óvintézkedést. A védelem első bástyája nálam a tűzfal. Körülvettem vele a számítógépemet. És abszolút biztos. Még senkinek sem sikerült áttörni rajta. Hat méter magas, blokktéglából építettem és nem spóroltam a cementtel sem.  Csak egy a baj: a nagy lendületben kihagytam az ajtót. Hogy fogok most innen kimenni? Emberek!!! Dobjon már be valaki egy létrát!

Ha mégis véletlenül valami zsenike áttörné a védelmem első vonalát, az szembe találja magát a vírusirtómmal. Sokan sokfélére esküdöznek. Nálam a forralt bor és rum kombinációja működik a leghatásosabban. Néha felturbózom egy kevés vodkával is.

Az utolsó akadály a behatolónak két 152 mm-es önjáró löveg. A szoba sarkaiban vannak elhelyezve, ágyúcsöveik célkeresztjében a masinám, és a töltetük természetesen taktikai atomfegyver. Ám mielőtt valaki megvádolna, könnyű neked, biztosan milliomos vagy! - azokat kiábrándítanám: a tankokat akciósan vettem. Meg különben is az egyiknek a lánctalpa nyikorog, a másikét meg folyton pumpálnom kell. Mindenesetre félelmetes fegyverek, most már értem is, miért reszket nyárfalevélként a monitorom minden bekapcsoláskor.

Szóval fölkötheti a gatyáját az a galád, aki velem akar ujjat húzni! S mindezeken túl van még egy vésztartalék védelmem is. Éjjelente leveszem a szájkosarat Pauláról és Berciről, a két ékszerteknősömről.

Ezek az eszközök az én gépem körül tökéletesen és összehangoltan működnek, pénzemhez senki sem férhet - eldugtam a szalmazsákba - és online műsorokat sem igazán nézek a számítógépemen. Max. sporteseményeket suttyomban, ha elhajt a család a tévé közeléből.

Amerikában viszont más a divat. A legújabb nézettségi örületet az a sorozatgyilkos generálja, aki az interneten keresztül egyenes adásban közvetíti áldozatai halálát. Minél többen nézik a műsorát, annál gyorsabban jut el a túlvilágra az addigra már alaposan megkínzott foglya. A móka egy szerencsétlen cirmossal kezdődik, ám senki sem tudja, hogy kinél fejeződik be. A gyilkos látszólag véletlenül csap le, de ki tudja? Talán bosszú is ösztökélhet egy ilyen pszichopata vadállatot.

A brutális műsorra hamarosan felfigyelnek az internetes bűnözésre specializálódott rend éber őrei is, akik az ügyön úgy tapogatóznak, mint Tóth a p…n, problémán, élükön a lassan májfoltos korába érő, de a lépcsőn még mindig mellbedobásos ringatózással engem megbandzsító Diane Lane vezérletével. A tettes azonban mind közelebb kerül Marshoz, és amikor az egyik kollégáját is vidáman szétmaratja az akku savban, az ügy egészen komollyá válik.

A gyilkosság online olyan film, ami semmi váratlan fordulattal nem tud előrukkolni. Amikor belép a képbe a rossz bácsi, kvarclámpáktól halálba pirított riporter legyen az, akinek nem lesz gyanús a fickó. A film története pedig lassan halad a végkifejlet felé, és csavarjai még egy hátulgombolós kisgyerkőcöt sem érnének váratlanul. Már ha engednénk neki nézni a filmet, mert a gyilkolásos részek egészen brutálisra és megdöbbentőre sikeredtek. A közöttük levő összekötő jelenetek viszont lagymatag tötymöttyök, a rendőrök hozzák az IQ robbantó formájukat, tódulva rohannak nézni az online-os gyilkolást, és csak egy csaj tökös a vidéken. Mondanom sem kell, ő a főszereplő néni.

Mindezek ellenéra a film tökéletesen működik, a fogaskerekek precizen passzolnak, talán pont a kiszámíthatóság miatt. A gonosz agyilag zakkant, a mosolya ördögi és ért minden kémiai bizbaszhoz, elektromos mütyürhöz és az IP címváltoztatásokkal sem áll hadilábon.

A Gyilkosság online átlagos krimiként szuperál, átlagos szereplőkkel, átlagos izgalmakkal és mégis átlagon felüli szórakozásként. Soha rosszabbat!

{mosimage}

7/10

UI: Létrát kértem, nem kötelet.

yoda70

Módosítás dátuma: 2008. december 03. szerda, 23:10
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1