Oldalainkat 84 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Jesse james
Írta: yoda70   
2008. május 08. csütörtök, 00:36

Western csökkentett üzemmódban.

Igen, igen és még az újraindítás is működött, mert vagy ötödszöri nekibuzdulásra tudtam egyvégtében végigásítozni a filmet, ami azonkívűl, hogy irgalmatlan hosszúságú, egy ámokfutó csiga tempójában csöszmörög a valóban drámai végkifejlet felé. Tehát aki magasfordulaton pörgő akciókra, és heves pisztolypárbajokra vágyik, szaladjon gyorsan nyugtatóért.

Egyébként is nekem a klasszikus western - hős valahogy a következőképpen nézhet ki: markáns arc és átható tekintet, zabálja a szivart gyárkéményszám, köpjön hegyeset, de minimum cunamit, okos fejét  pedig a nap aszaló sugaritól legalább stadionméretü kalappal védje. És persze a legfontosabb: csípőből tüzeljen, majd amikor nagyon, de leginkább ritkán megsebesül, csak a kedvese féltő karjaiban kezdjen el  fájdalmas tekintettel nyöszörögni.

Nos a fentebb említett leírásom jónéhány pisztolyhős komára rásüthető, némelyike még Brad Pittre is, aki szerintem élete alakítását hozza a filmben, csakúgy mint színész társai. Nem is ezzel lenne a bajom, hanem inkább az izgalmak teljes hiányával. A vadnyugati bandita történetének jelen feldolgozása ugyanis kimerül egy kis lólépésben haladó jövés - menésben. A szereplők kettesével hármasával eltúráznak az egyik házból a másikba, érkezésüket sikeresen nyomon követhetem az első utamba kerülő ablakból, hol a hó szédeleg, máskor az eső, majd csipegetnek egy jóízűt a finom ebédből, heverészgetnek és megy a zsibbasztó hangvételü szövegelés. Aztán mintha röplapdát néznék. Forgás és csere, kezdődik minden elölről. Úgy félóránként felriaszt békés szendergésemből egy - egy kósza fegyverdörrenés, és olyan felettébb lelki traumát okozó „ akció jelenetek ” követik egymást elvétve, mint amikor Pitt fejében kedvenc kalapjában és nyakig medvének öltözve a tó jegét lövöldözi. Uff! Mondaná erre egy indián, vagy Dakota, de azok nincsenek, így be kell érnetek velem.

A dráma csúcspontja számomra pedig egyértelmü üzenettel bír: lakásomban leszedtem minden képet a falról. Igen, és ez az a pillanat, amikor úgy gondoltam, hogy eddigi hősies kitartásom jutalmaképp véget is ér a film, ám jöhet az újabb csalódás: még vagy húsz perc kínlódás, valami botcsinálta színházosdival.

A Jesse James… számomra óriási csalódás, mert kissé másra számítottam. Ezen a bő két és fél óra alatt unalmamban vagy tízszer végigszörföztem a tévé csatornákon, legalább háromszor elbóbinyáltam és vagy negyedóra intenzív magolás után még a film címét is bebifláztam: Jesse James meggyilkolása, a tettes gyáva Robert Ford.

Leginkább azoknak jöhet be, akik szeretik a lassú lefolyású, méltóságteljes nyugalommal a végső durranás felé andalgó történeteket.

5/10

yoda70
Módosítás dátuma: 2008. július 30. szerda, 21:57
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1