Oldalainkat 35 vendég böngészi

Belépés



Film - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
A sziget
Írta: yoda70   
2008. május 20. kedd, 20:04

Ez nem a klónok háborúja!Inkább a futása.Vagy hülyének nézése?

 Amerika legnagyobb hasznot termelő filmiparosai között Michael Baynak bizonyára kivételezett helye van.Ր az,akinek személyes arculati kézikönyvében olyan elhíresült fejezetcímek vannak,mint kórbonctani hulla-móka ,feka humorral való visszaélés,vegyifegyverrel körített börtönbuli,illetve felsőfokú hőstanfolyam.
Aztán,hogy ezeknek a dolgoknak a képi megjelenítése kinek mennyire emeli meg az adrenalin szintjét,vagy a horkolása hangerejét,hogyan is szaltózunk az ámulattól,mások pedig a dührohamtól,az bizony már egy másik történet .Mert bizony el tudom fogadni,hogy a"főhős a napba néz,miközben a képén az izzadtság vízesésként zubog alá a francba”típusú képektől az érzékenyebb lélekkel megáldott nézőnek gyilkolhatnékja támad,de attól még a filmet tágra nyílt optikákkal figyelők másik felénél bejöhet ez a stílus.Mint ahogy bejött A szikla,az Armageddon és a Bad boys duplázás,a Pearl Harbor,vagy akár a Transformers esetében.
Jól lehet látni,hogy A sziget sem akar egekbe röppenő művészfilm lenni,mint ahogy a rendező eddigi akció és látvány orgiái sem,viszont a műfaján belül egészen szépen teljesít,s célja az önfeledt szórakoztatás.Így minden kellékét megtalálhatom benne,amitől lehidalok: autósüldözést,tölténymennyiséget és a dirinkre olyannyira jellemző lassítás hegyeket,amit én,mint darab néző egy átlagos John Woo-vagy Michael Bay-filmtől minimálisan elvárok.Megvannak a jófiú-rosszfiú klisék is,és a hi-tech vackokra bekómálók is odalesznek a boldogságtól.A sztori ugyan ismét nem kíván professzori végzettséget,de az alkotók megpróbáltak a legújabb kori tudomány egyik slágerére,az emberi klónozásra felhúzni egy épkézláb sci-fit.Méghozzá úgy,hogy a tartalom és forma aránya azért ne tolódjon el a tűréshatáron túl,az utóbbi felé.S ez nagyjából sikerült is nekik,mert a film kicsivel több mint két órája alatt nem nagyon éreztem komolyabb unalmat vagy felesleges erőfitogtatást.Persze,azért én is megmosolyogtam a nyolcvanemeletnyi zuhanást is gond nélkül átvészelő műemberek néhány cselekedetét,de az ilyen túlkapások szerethető kellékei a filmnek.
Ami azonban vitathatatlanul a nagy átlag fölé helyezi A szigetet-s feledteti hibáit-,az a főszereplőt életre keltő Ewan McGregor és nagyszerű színészi kvalitásai.A skótok-Sean Connery óta-legnagyobb büszkeségének ugyanis teljesen mindegy,hogy Mongóliában sorozatot motorozó túristát,nagy mesemondót,vagy sebzett lelkű dalnokot,szabadságharcos klónfiút vagy éppen klónok ellen harcoló Jedi lovagot kelt életre,játéka mindig egyedi ízzel gazdagítja a produkciót.Ezúttal is elhiszem neki a szkepticizmust,az aggódást,a tanácstalanságot és-a Star Wars után-már a racionális hősiesség sem üt el annyira karakterétől.Mellette a kötelező "dombos vidék",a cicababa Scarlett Johansson alig-alig kerül reflektorfénybe,míg a film fejvadászát alakító Djimon Hounsout pedig inkább félteném.Nehogy összefusson egy Gladiátorral!Sean Bean hozza a szokásos intelligens szemétládát,ami szerep tagadhatatlanul illik hozzá és Steve Buscemi ápolatlan,kattant csőlakó figurájától sem fogtam padlót meglepetésemben.
Nagyjából tehát minden és mindenki helyén van A szigetben,ami ennek ellenére nem éppen dicsőségként került bele Bay repertoárjába.Hazájában ugyanis óriási buktának számított a film,ami-látva gyengéit és erényeit-számomra olyan mértékű elfehéredést okozott,mint filmünk klónlegényeinek és klónleányainak egyenruhája.

yoda70

 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1