Oldalainkat 76 vendég böngészi

Belépés



Film - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Transformers: A bukottak bosszúja (Transformers: Revenge of the Fallen)
Írta: Kenobi   
2009. június 25. csütörtök, 19:11
tf_2.1.jpg Energon és az irányítás mátrixa

A rajongók és a hiper látványra áhítozók maximálisan kielégítve. Alázatosan hódol a nép a mozikban, a rendező pedig dörzsölheti tenyerét. Mert a nagyobbat, pár perccel hosszabbat, és a drágábból törvénye most is érvényesült. Én még hozzátenném gonoszul, az első epizód halovány történetét is sikerült még két fokkal alulmúlni. Legalább. Hogy mindez tudatos-e, vagy csak spontán tehetsége van Michael Baynak a gagyi fokozására, nem tudom. De hajlok az utóbbi felé. Mégis elnézem neki. Most is, és mint mindig. Mert csak kevesen tudnak olyan pörgős, az érzékszerveinket gyönyörre késztető és totálisan zöldség világmegmentéseket filmes keretek közé álmodni, mint ő. A főhős az égre néz, miközben homlokán párosával rohangálnak az izzadtságcseppek, környéken pedig dúl a háború. A kritikusok meg lefejelik az előttük ülőket. De ugyan má! Vajon kit is érdekelne pár fanyalgó okostojás, amikor ekkora zúzás dübörög a vásznon?

Az első Transformers buli 2007-ben óriási sikert hozott. Újra definiálta az akciófilm fogalmát. Gyermekkorunk kedvenc játékai átlépve a mozgóképek birodalmába, csőstől hozták a bajt. Optimus fővezér, Megatron, Autobotok és az Álcák. Mindegyik itt kavart a Földön. Néha rontották az összképet élőszereplők is, csupán a megszokás kedvéért. Shia LaBeouf feltalálta a nyekergő, kissé pimasz, de lábaiban minimum sprintbajnok figuráját, mellé rendeltetett nője pedig tömegével csalta a serdülőkezeket takaróik alá. A fő hangsúly természetesen a robotkolosszusokon. A háttérben ott ólálkodott Steven Spielberg selymes mosolya.

tf_2.2.jpg tf_2.3.jpg













A
z ember csacska módon azt hinné, hogy a folytatásban kicsit megizzasztják magukat sztori ügyileg. Hát megállapíthatjuk, hogy az Ehren Kruger, Roberto Orci, Alex Kurtzman írói trojka nagyon vigyáz a szürkeállományunkra. Agyi hűtővizünk tehát biztonságban, nem úgy a szemünk és a fülünk. Nem nagyon tudok elképzelni más direktort, aki ennyire részletes vizuális és dobhártya szaggató tartalommal tudná vászonra vezényelni a cuccot.

Sam Witwicky az első részben kitett magáért. A nap hőse, kezében a földönkívüli dobókocka, testőrként Autobotok, ölében a környék legdögösebb csaja. Folytatásban egyetemre készül, Mojo kutyurija pedig szexualizál.  A szülei is aranyosak és kedvesek, de olyan sötétek, hogy melléjük harap a ló. Sam kb. egy napig sem dekkol az előadótermek hűvösében, máris szarban van. Jeleket lát, s  mindenáron dugni akar vele egy gyanús hölgyemény. Visszarángatják a képzett szikratudor szerepébe, mert csak ő tudja azt, amire minden gépezetnek bizsereg az agya. Energon, irányítás mátrix, Hét vezér, az Orion öve, és persze piramisok. Indiana Jones mutánsaként keresnek valamiféle csúcs energia forrást, ami nagyon nem mindegy, kinek a kezébe kerül. Kapjuk tehát rendesen a hülyítést. Bonyodalomképp érkeznek a bukottak. Hogy mitől is a megszólítás, lövésem nincs. Talán karót kaptak énekből. Ja, asszem egy lázadó fajta. És Napmániások.

tf_2.4.jpg tf_2.5.jpg








A
Transformersek felhozatalára nem panaszkodhatom. Van itt kérem minden fajta, féle és nagyságú. A régi cimbik mellett újak az Autobotok csapatában. A rosszfiúk társaságában ismét feltűnik a kihorgászott Megatron papa, de némelyik randaság Alien jellegű fazont szabatott magára, máskor az a hülye gondolatom támadt, hogy elszabadult az állatkert. A Tf.-ek jól láthatóan elindultak az emberré válás útján is. Bicegnek, kampósbottal totyorásznak, humorizálnak és könnyeket eregetnek. Amúgy elképzelem a mikrómat, amint viharos zokogásba kezd, mert rábasztam egyet a tetejére.

A látvány gigantikus voltáról már duruzsoltam. Talán túl sok is a jóból. A gépmonstrumokat is figyeltem gőzerővel, de pár perc után úgy tf_2.6.jpg belekeveredtem a Transformers pajtások hovatartozásába, hogy azt sem tudtam ki-kivel van. Az átalakulások villámgyorsak, és követhetetlenek. Szóval stand by, aztán ernyedés és ámulás. A végső sivatagi csata már-már maga a tökély. A robotok olyan lelkes pusztítást hajtanak végre a nagy homokozóban és mindenütt, amelyet az Armageddon és a Godzilla is megirigyelhetne. Mégis lehetne kicsit rövidebb, mert minden zúzda ellenére van benne néhány lövésnyi egyhangúság. S egy kicsivel több, kevésbé erőltetett humor is beleférne. Fura, de Turturro a legviccesebb. Szinkron? Kaki. Mintha a kacsa fejére vödröt húznánk.

Shia LaBeouf is belépett a komolyan vett Földmentők táborába. Bár nyugi kispofám, „Brúsz Willisz” még előtted jár. Megan Foxról csak bagolynyelven tudok huhogni. Kerítettem is egy képet, csak úgy nyálcsorgatásra.  Mielőtt hús-vér szereplőinknek fejébe szállna a dicsőség, szórjunk a fejükre homokot: A Tf-2 nem igazán róluk szól.

A végső pontozásnál két dolgot tudtam figyelembe venni. A nagy rakás történetet és a grandiózus kivitelezést. De mivel látvány kedvéért húztam én is a moziba, az utóbbi győzött. Nem vitás, hogy Bay újabb etalon popcorn mozival örvendeztette meg híveit, újabb siker a vitrinben. Mégis barokkos túlzás lenne a tíz pont, s kilencet sem adok. Azért kezeljük csak helyén a filmet! Egy hetest vastagon.

7/10

Kenobi


Módosítás dátuma: 2010. február 06. szombat, 23:33
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1