Oldalainkat 35 vendég böngészi

Belépés



Film - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Kegyetlen titok (Sorority Row) - kritika
Írta: Kenobi   
2010. január 22. péntek, 20:16

A kérdés mély kút fenekéből dörömböl: Vajon hány bőrt lehet még lehúzni a Sikoly, vagy a Tudom, mit tettél tavaly nyáron tinihorrorokból? Gyanítható, jó párat. Addig, míg vevő rá a nép. Mert megnézi a kanosabbja ezt a filmet, arra mérget mernék venni. Már az előzetese is étvágygerjesztő. Majd ránk ugranak a dögös csajok. Persze, nem télikabátban. S természetesen az ősi vágy. Gyilkolást akarunk látni, izzadt testeket, riadt tekinteteket, halálhörgést és patakzó vért! Mindehhez jön még a lendületes zene. Fiataljaink szétbulizzák az eszüket. Megy a ribancduma, szilikoncicik, habfürdő. A diplomaosztó csődület közepén teljesítményre dolgozó gyilkos szedi áldozatait. Spéci kerékanyakulcs repül áldozataiba. Minden kapucni fura ura furán gyanús figura, a bonyodalom okaként pedig ott a vészterhes múlt. Amit látunk, tisztára Sikoly gyanús. Csak miniszoknyában. Meg csipkebugyiban.

sorority-row-01.jpg

Remekül működő figyelemelterelő, nemdebár? A férfinép egyebet sem csinál, mint sasol. Olyan elsőrandis film ez, vagy valami. Horror thrillernek álcázott szirup, súlytalan történettel és teljesen komolytalan befejezéssel. Egyébként meglepően jól működik. Azaz mégsem. Ha nem vonultatná tömegével a lerágott klisék sorát, nem nyomulna csinnadrattával a porosra kitaposott ösvényen, inkább értékelném. A régit, a beváltat majmolni csak akkor érdemes, ha jobb van a tarsolyunkban. Minden egyéb esetben silány az utánzat.

sorority-row-02.jpg

A kezdés viszont nagyszerűen eltalált. Indításként fergeteges buli. Gyakorlatilag néhány vágással siklik át a kamera a tömegen. Belesünk erre-arra, keresztülcsörtetünk a rövid táncot lejtő lánycsapaton, majd fölmegyünk a lépcsőn. Művi és baromira megrendezett az egész. De jó kis móka, semmi perc alatt megadja az alaphangot, amihez még jönnek a csajok. Az ember néhány percig abban a hitben ringatja magát, egész dögös mozihoz lesz szerencséje. Aztán sajna megindul a lejtmenet. A szívatásnak induló „álhalottból”, és a lányokra jellemző civakodás hegyekből viszonylag gyorsan jutunk el a gyilkosság dömpingig. Lányszövetség ide, vagy oda. A vastagon golyóérett bigék természetesen szépek és guszták – többségükben. Talpraesett, nyalóka, hisztis. Szőke, barna és ferdeszemű. Van közöttük mindből, a sorsuk is szépen lekorlátolt. Az egészben a legfurcsább, már mennek futószalagon a gyilkosságok, mégis az áldozatok sem a történetnek, sem a szereplőknek kutyamód nem hiányoznak. Majd igen, de akkor már a kijárat felé járunk. Zsarukat és a tűzoltókat is elküldhették valahová nyaralni. Majd a finálé után bevilloghatnak – amcsi filmekben így dukál. Addig meg… Biztos újságot olvasnak.

sorority-row-03.jpg

Kemény „kultúrtalajra” téved hát a hasonló filmeken edződött néző. A megcélzott korosztály valószínűleg a tizenévesek zsibongó világa lehet. Րk még fogékonyak az „egytálételre”, a minden film ugyanazt a szarságot akarja meglovagolni ismerős érzésére. Az éltesebb korosztály tagjaként legfeljebb reménykedhetem, előbb-utóbb borul a bili, és csak megunják az ismételt maszlagot. Mondom annak ellenére, hogy egyszer épp nézhető alkotás. Van bőven jövés-menés, fölösleges süketelés, a tinik csili-vili habfürdős világa, fülzsír menekítő bömbölés, valamint annyi logikátlanság, ha kutyám megenné, beledöglene. Soha nem értettem, miként lehet az, hogy az a szereplő, aki a soros kipusztuló, miképp kerülhet két lépés után a tömegből totálra elhagyott, leroggyant helyiségekbe. Hülyék ezek? A meztelen popsiktól és ringó ciciktől hangos zuhanyzó, mire hármat pislanthatnánk, kiürül, és habosra sorolhatnám a többit.

sorority-row-04.jpg

Összegzés: Nah, a lényegre. Gyenge színészek, könyökömből kijövő sztori. A filmvégi hatalmas kavarás – a csavar túláradat –, már egyenesen röhejes. A magyarázatok pedig totál gügyék. Nem találtam rá jobb szót, ez van. Tudom, lesznek majd sokan tőle oda, nekem inkább minek típusú film. Hiába a pezsgés, valahogy kiszámítható és unalmas. Ékes példa: jobb ma egy hulla, ha élő a sztori, mint holnap egy rakás halott, hulla (nulla) történettel. A plasztikailag remek keblekre persze remegve mekegek, rendesen dobnak is az élvezeti értéken, nyamm! Összességében azonban kevés, az újranézési faktor egyáltalán nem pislákol. Nem ez a film fog tarolni az Oscaron.

5/10


Kenobi


Módosítás dátuma: 2010. október 25. hétfő, 15:22
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1