Oldalainkat 34 vendég böngészi

Belépés



Film - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Hugh Jackman
Hugh Jackman

hugh_jackman1.jpgSzületési név: Hugh Michael Jackman
Foglalkozása:  filmszínész
Született: 1968. október 12.
Születési hely: Sydney, Ausztrália
Testvérei: 4 testvére van
Tanulmányai: University of Technology Sydney
Magassága: 1,89 m
Családi állapota: nős, 1996-tól Deborra-Lee Furness      
Gyerekei: 2 gyermeke van

Hugh Jackman (Sydney, Ausztrália, 1968. október 12. –) ausztrál filmproducer, filmszínész, színházi színész és tévés szereplő.
Sydney-ben született, az 5 testvér közül a legfiatalabbként. Szülei, az angol származású Chris Jackman és Grace Watson fiukat egy drága fiúiskolába, a Knox Grammar School -ba iratták be, ahol pályafutása 1985-ben indult, a My Fair Lady című musicallel. A következő időszakot az angliai Uppingham School-ban töltötte.
1995-ben ismerkedett meg Deborra-Lee Furness ausztrál színésznő, rendező és filmproducerrel, akivel 1996-ban házasságot kötött. Két gyermeket adoptáltak, Oscar Maximilian Jackman, született 2000. május 15-én, és Ava Eliot Jackman, született 2005. július 10-én.
Miután visszatért Melbourne-be, elvállalta Gaston szerepét a nagy sikerű Walt Disney produkcióban, a Szépség és a Szörnyetegben és Joe Gillist a Sunset Boulevard musicalben. Musicalszínészi pályafutása során 1988-ban részt vett a Mindsumma fesztivál kabaré produkciójában, a Summa Cabaret-ben, és két ausztrál tradicionális műsorban, a Melbourne-i Carols by Candlelight-ban és a Sydney-i Carols in the Domainben.
1998 után vált ismertté neve a szakmában, így más rendezők és producerek is felkérték szerepekre, többek között a Királyi Nemzeti Színház Oklahoma c. előadásában Londonban. Ezen szerepléséért kapta meg az Olivier Award legjobb musical színészének járó díját. 1999-ben televíziós szerepléseket is elvállalt.
2000-ben Bryan Singer felkérte a népszerű Farkas szerepére az X-Men sorozatban. Filmben együtt dolgozott a szakmában méltán híres színészekkel, mint Patrick Stewart, Halle Berry, Ian McKellen, James Marsden, Famke Janssen és Anna Paquin. A sorozat következő részeit 2003-ban és 2006-ban forgatták.
2001-ben készült második sikerfilmje, a Meg Ryannel közös Cate és Leopold, amiért jelölték a Golden Globe - Legjobb színész díjára. A filmben egy Viktória-korabeli angol arisztokratát játszik, aki egy véletlen folytán átcsöppen a 21. századi New Yorkba, ahol megismerkedik Cate-tel, a cinikus reklámszöveg-íróval. Szintén ebben az évben forgatták a Kardhal című filmet, amiben társai John Travolta és Halle Berry.
2002 és 2006 között ismét a színpadon vállalt szerepeket, többek között Billy Bigelow-t játszotta a Carouselben. 2004-ben megnyerte a Tony Award és a Drama Desk Award díjait kiemelkedő tehetségéért a Broadway, The Boy from Oz produkciójában.
2003-ban, az X-Men második részében láthattuk ismét Farkasként majd Gabriel Van Helsing, a vámpírvadász szerepében tűnik fel a mozivásznokon a Van Helsing című filmben, oldalán Kate Beckinsale és Richard Roxburgh. 2009-ben az X-Men kezdetek, majd 2011-ben ennek folytatása látható a mozikban.
hugh1.jpg
Hugh Jackman - Díjak és jelölések

2002 - Golden Globe-jelölés - a legjobb vígjáték vagy musical színész (Kate és Leopold)

Hugh Jackman filmek

2009 - X-Men kezdetek: Farkas (X-Men Origins: Wolverine)
2008 - Ausztrália (Australia)     
2008 - Szex telefonhívásra (Deception)
2006 - A tökéletes trükk (The Prestige)
2006 - Táncoló talpak (Happy Feet)
2006 - Elvitte a víz (Flushed Away)
2006 - Füles (Scoop)
2006 - A forrás (The Fountain)
2006 - X-Men - Az ellenállás vége (X-Men - The Last Stand)
2005 - Eltévedt lelkek (Stories of Lost Souls)     
2004 - Van Helsing
2003 - X-Men 2 (X2)
2001 - Kate és Leopold (Kate & Leopold)     
2001 - A csábítás elmélete (Someone Like You)
2001 - Kardhal (Swordfish)
2000 - X-Men - A kívülállók (X-Men)
1999 - Ponyvarománc (Paperback Hero)
1993 - A fagyos folyó lovasa sorozat (Snowy River: The McGregor Saga)
hugh-jackman_4.jpg
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1