Oldalainkat 33 vendég böngészi

Belépés



Film - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Zac Efron
afron1Születési név: Zachary David Alexander Efron
Becenév: Zac,Zacky
Foglalkozása: filmszínész/énekes
Született: 1987. október 18.
Születési hely: San Luis Obispo, California, USA
Magassága: 179 cm
Házastárs: nőtlen
Tanulmányai: érettsége,Arroyo Grande Gimnazium
Eredeti hajszín: barna
Eredeti szemszín: kék



Gyermekkor

Zac a Kalifornia állambeli San Luis Obispo városában született, de nem sokkal születése után átköltöztek Arroyo Grande városába. Szülei egy erõmûnél dolgoztak: apja mérnök-mûszerész, anyja pedig titkárnõ volt. Van egy öccse, Dylan. Elmondása szerint az iskolában mindig (a magyar osztályzási-rendszerhez mérten) 4-es és 5-ös osztályzatokat kapott. Zacnek apja adta a színészi ambíciókat, ugyanis 11 éves korában elkezdte õt biztatni a színészet felé. Elõször a gimnáziumi évek során került kapcsolatba a színészettel, ahol szerepet kapott a The Great American Melodrama and Vaudeville c. elõadásban és ebben elsõsorban szóló dalokat énekelt; e mellett játszott még a Gypsy, Peter Pan, Or The Boy Who Wouldn't Grow Up, Little Shop of Horrors, The Music Man filmekben is.

Ezeket követõen New York-ba utazott, ahol elkezdte tanulni a színészetet. Kisebb-nagyobb szerepeket kapott különbözõ filmekben és sorozatokban, mint pl. a CSI: Miami helyszínelõk-ben, a The Suite Life of Zack and Cody-ban vagy a Vészhelyzetben, ahol egy részben egy sebesült fiatalt játszott. Ezeket követõen a Warner Brothers elindította a Summerland (Mindig nyár) c. sorozatát amelyben Zac fõszerepet kapott. 2005-ben szintén fõszerepet kapott a The Derby Stallion (Gyerek a nyeregben) c. filmben.



zac3zac4zac5zac6


A világot jelentő deszkák

2006-ban jött a nagy áttörés, mikor a Disney Channel felfigyelt Zac tehetségére és fõszerepet ajánlott a High School Musical (Szerelmes hangjegyek) címû filmbe. A film annyira népszerû lett, 2006. augusztusában elnyerte a Nickelodeon csatorna Legjobb Fiatal Színészének járó díjat Vanessa Anne Hudgens-sel közösen nyújtott alakításáért. A film szereplõi (Zac nélkül) turnéra indultak és fergetes koncerteket adtak a világ számos országában. Zac helyét Drew Seeley pótolta ezen a turnén, mert Zac ebben az idõben a Hajlakk címû filmet forgatta. A HSM elsõ részében Zac dalait is õ énekelte fel, mert Zac hangja túl magasnak bizonyult, így a film készítõi jobbnak látták, ha Drew éneklni fel a számokat.

A nagy sikernek köszönhetõen 2007-ben leforgatták a HSM 2. részét, melynek még nagyobb sikere lett mint az elsõ résznek. 9 különféle díjra jelölték, és ebbõl 3-at meg is nyert. A HSM 2. részében Zac már megmutathatta énekesi tudását, mert itt már mindegyik dalt õ énekelte fel.

A sikerszéria folytatásaként 2008 nyarán a csapat az Utah állambeli Salt Lake City-be utazott, hogy leforgassák a HSM 3. részét. A film 2008. október 24-én debütált a mozikban, és az elsõ 2 résznél még nagyobb sikere lett. Megelõzte a nagy sikerû Batman bevételének számát és többen látták mint a Mamma Mia-t. A 3. részben nyújtott alakításáért Zac megkapta a Legjobb színészi alakításért járó díjat a 2009-es MTV Movie Awards-on.

Szintén 2008-ban Zac fõszerepet kapott a 17 Again-ben (Megint 17), melyben egy olyan figurát játszik akinek romokban hever az élete, mígnem egy idõutazás során visszaváltozik 17 éves gimis önmagává, hogy rendebe hozhassa problémáit. A filmnek 2009. április 14.-én volt a premierje és hatalmas sikert aratott. Zac körbeutazta a világot, hogy különbözõ országokban népszerûsítse a filmet.

Ugyanebben az évben Zac leforgatta az 1937-es éven játszódó Me and Orson Welles c. filmet, melyben egy 17 éves gimis srácot alakít. A filmet 2008 õszén mutatták be a torontói filmfesztiválon. Zac egy rész erejéig szerepelt a HBO sorozatában, az Entourage-ben (Törtetõk) melyben saját magát alakítja. A sorozat a hollywoodi sztárok zûrzavaros életérõl szól, és sokat meg lehet belõle tudni a showbiznisz munkamódszereirõl. 2010-ben 2 filmben is láthatjuk majd õt: a The Death And Life Of Charlie St. Cloud-ban és ha igazak a pletykák, akkor Zac bújhat a rajzfilmhõs Johnny Quest bõrébe.

Magánélet
2009 elején luxusvillát vásárolt Los Angelesben 1.8 millió dollárért. 2008. Január 15-én a Los Angelesi Cedars-Sinai Kórházban eltávolították a vakbelét. Zac a HSM elsõ részének forgatásán szeretett bele partnernõjébe, Vanessa Hudgensba, akivel már 3 éve együtt vannak. Vanessa elõtt Zac Shelley Buckner-rel járt akivel a Mindig nyár forgatása alatt ismerkedtek össze. 1 év után szakítottak.

afron_alul

Zac Afron Zenei Albumai:
2007: Hairspray Soundtrack (Hajlakk-betétdalok, 2007. július 10.)
2007: High School Musical 2: The Soundtrack (HSM2-betétdalok, 2007. augusztus 14.)
2008: High School Musical 3: Senior Year Soundtrack (HSM3-betétdalok, 2008. október 21.)

Zac Afron Díjai és jelölései:

Jelölések:

  • 2006 - Teen Choice Award: Choice Breakout Star
  • 2006 - Teen Choice Award: Choice Chemistry for High School Musical (Vanessa Hudgens-szel)
  • 2007 - Kids' Choice Award: Best Male Actor
  • 2007 - Teen Choice Award: Choice Male Hottie
  • 2007 - Hollywood Film Award: Ensemble of the Year (megosztva a Hairspray társulatával)
  • 2007 - Young Hollywood Award: One to Watch in Hairspray
  • 2008 - MTV Movie Award: Breakthrough Performance

Díjak:

  • 2005 - Young Artist Award: Best Performance in a TV Movie, Miniseries or Special by a Supporting Actor - for Miracle Run
  • 2007 - Young Artist Award: Best Performance in a TV Movie, Miniseries or Special by a Lead Actor - for High School Musical
  • 2008 - Critics Choice Award: Best Song for Hairspray (2007) Shared With: Queen Latifah, Nikki Blonsky, Elijah Kelley - for the song "Come So Far".

Zac Afron filmografia:

2010 The Death And Life Of Charlie St. Cloud
2010 Jonny Quest
2009 Me and Orson Welles
2008 17 Again ( Megint 17 )
2008 High School Musical 3. ( Szerelmes hangjegyek 3. )
2007 High School Musical 2. ( Szerelmes hangjegyek 2. )
2007 Hairspray ( Hajlakk )
2006 High School Musical ( Szerelmes hangjegye k)
2006 If You Lived Here, You'd Be Home Now
2005 The Derby Stallion ( Gyerek a nyeregben )
2004 Miracle Run
2004 Triple Play
2003 The Big Wide World of Carl Laemke

Forrás: Wikipédia, Starity.hu, Filmkatalógus.hu, IMDb

 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1