Oldalainkat 15 vendég böngészi

Belépés



Film - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Taylor Lautner
Taylor_LautnerSzületési név: Taylor Daniel Lautner
Becenév: Tay
Foglalkozása: színész
Született: 1992. február 11.
Születési hely: Grand Rapids, Michigan, USA
Magassága: 179 cm
Házastárs: nőtlen
Tanulmányai: Rio Norte Junior High School
Eredeti hajszín: barna
Eredeti szemszín: barna




Gyermekkor

Taylor Daniel Lautner 1992. február 11-én Grand Rapidsben, Michigan államban született. Édesanyját Deborah-nak, édesapját Dan-nek hívják. Francia, skót, német sõt még õslakós amerikai (fõleg: Odawa és Potawatomi) felmenõi is vannak.
Hat éves korában kezdett el karatézni; Fabiano's Karate Iskolába járt Hollandban, Michiganben. Az ezután következõ években sorra nyerte a versenysorozatokat.
Majd felkérték, hogy edzzen együtt Mike Chat-tel a hétszeres karate világbajnokkal. Nyolc évesen megkérték, hogy képviselje az országot a 12 évesek és az alattiak korosztáyában a World Karate Association-on, ahol azzal bizonyított, hogy a Junior World Forms and Weapons bajnoka lett, és nyert három arany érmet. Tovább virágzott a harcmûvészeti körútja: 2003-ban, csak 11 éves volt, elsõ helyezést ért el a világon a NASKA's Black Belt Open Forms-on, Musical Weapons-on, Traditional Weapons-on és Traditional Forms-on és tizenkét évesen három Junior World Championships-ja volt a fekete öve alatt.
Bár nagyon szereti a karatét, õt is utolérte a színészet; hét éves volt, amikor egy színi tanár rábeszélte, a harcmûvészeti sikerei után, hogy jelentkezzen egy Burger King reklámra Los Angelesben. Bár sikertelen volt a próbálkozás, annyira megtetszett neki ez a tapasztalat, hogy eldöntötte színjátszással szeretne foglalkozni. Hamarosan már, oda-vissza utaztak a családjával az otthonuk Grand Rapids és Los Angeles között szerepek reményében. Tíz éves volt, amikor a családjával átköltöztek Los Angelesbe, mert peljes állású gyirekszínésszé vált.

Színészet,pálya

Bár imádta a karatét, Taylor úgy érezte, ki szeretné próbálni magát színészként. Ez a "kísértése" akkor támadt, mikor 7 évesen elment egy meghallgatásra, amit a Burger King hirdetett meg. Bár nem kapta meg a szerepet a reklámban, élvezte a meghallgatást és mondta a szüleinek, hogy kipróbálná magát színészként. Így Taylor és szülei Michigan és California között autókáztak, hogy meghallgatásokra vigyék Taylort. Végül Taylor apja úgy döntött Los Angeles-be költöznek, hogy fiának több esélye legyen a szerepekre.

A karrierje 2001-ben indult el, amikor mellékszerepben tűnt fel A nindzsa árnyéka c. filmben.LA-ba költözés után Taylor több sorozatban is kapott alkalmi szerepeket (My Wife and Kids, Summerland, The Bernie Mac Show..) és szinkronhangként is sikeres volt (Danny Phantom; What's New, Scooby-Doo?; Charlie Brown). Az áttörést 2001-ben a Cápasrác és Lávalány kalandjai c. film főszerepének megszerzése jelentette. 3 hónapig forgattak Austinban, Texasban. Hónapokkal később megkapta Eliot szerepét a Tucatjával Olcsóbb 2-ben.

Igazán híressé a 2008-ban megjelent Twilight c. film tette, ahol Jacob Blacket, a Quileute törzs indánját alakította.A rendezõváltás miatt felmerült a hír, hogy a The Twilight Saga második részének megfilmesítésében, nem õ fogja alakítani Jacobot, mert nem volt megfelelõ a testalkata ehhez az epizódhoz. De végül is a hosszú edzések meghozták az eredményüket és megkapta a második részben, a New Moon-ban (Újhold) Jacob szerepét. A további két részben, az Eclipse-ben (Napfogyatkozás), és a Breaking Dawn-ban (Hajnalhasadás) is õ lesz Jacob Black, a vérfarkas megformálója. Továbbá a 2010-ben mozikba kerülõ Valentine's Day-ben rá osztották Tyler Harrinton szerepét, ahol Taylor Swift szerelmét alakítja.

Két akciófilmben, a Abduction-ban, és a 2012-es Cancun-ban is szerepet kapott, s ezekkel õ lett manapság a legjobban fizetett tinédzser színész.

 

Magánélet

 

Jó barátságban van a 2005-ös The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D c. film másik két fõszereplõjével, Taylor Dooley-vel és Cayden Boyd-dal.
Imád amerikaifocizni és baseballozni. Szereti nézni az egyetemi focibajnokságot, a kedvenc csapata a Michigan Wolverines.
Van egy húga, akit Makena-nak hívnak.
2008-ban megszerezte a jogosítványát.
Miután befejezõdtek a Twilight forgatásai, el kellett kezdenie gyúrni, hogy a The Twilight Saga másik három részében is õ játszhassa Jacob karakterét.
Elsõ lett az Access Hollywood "Top Five Hollywood Abs"szavazásán.
Az amerikai People magazinban 2009-ben bekerült a "100 legszebb ember" toplistába.
Közeli barátságba került Nikki Reed-del és Kristen Stewart-tal; Gishel Rafael-lel és Alyson Stoner-rel viszont a legjobb barátok (BFF).
A Valencia High School-ba jár a 2008/09-es tanévtõl. Jelenleg magántanuló.
Tagja a "LA Hip Kids"-nek, ami egy hip-hop tánccsoport, és a "Hot Shots"-nak, melyben jazz-t táncol. Továbbá tagja még a Hart Baseball Program-nak is.
2008-ban szerepelt Cassi Thomson "Caught Up In You" címû videoklipjében.
2009. szeptemberében Shakira-val közösen adta át az MTV VMA-n Taylor Swift-nek a Best Female Video kategória díját, s ezzel õ lett a legfiatalabb díjátadó.

 

Filmográfia

 

2010     Valentin nap   ( Valentine's Day )
2010     Napfogyatkozás   ( The Twilight Saga: Eclipse )
2009     Alkonyat - Újhold   ( The Twilight Saga: New Moon )
2008     Elsőszámú ellenségem   ( My Own Worst Enemy )
2008     Alkonyat   ( Twilight )
2005     Tucatjával olcsóbb 2.   ( Cheaper By the Dozen 2 )
2005     Cápasrác és Lávalány kalandjai
2001     A nindzsa árnyéka   ( Shadow Fury )

 

 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1