Oldalainkat 33 vendég böngészi

Belépés



Film - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
A karate kölyök (The Karate Kid) - kritika
Írta: Kenobi   
2010. június 20. vasárnap, 09:46
Karate-Kid-The-06201A gyáróriás vezérigazgatója magához kéreti fiatal, ám annál ambiciózusabb munkatársát.
-Gratulálok fiatalember! Alig néhány hónapja, hogy cégünknél dolgozik, máris hihetetlen karriert tudhat magáénak. Fölvettük egyszerű segédmunkásként, majd néhány nap múltán előléptettük műszakvezetőnek. Három héttel rá üzemegység vezetőnek. Most pedig kinevezem általános igazgató helyettesemnek. Szédületes előrelépés! Mit szól hozzá?
-Igazán rendes volt tőled apu!

Jaden Smith őse Will Smith. Egész véletlenül a színész lenne A karate kölyök remakejának egyik producere. Kié a pénz, az ugat, szól a mondás. A gyerkőcnek alapozzuk meg filmes pályáját, vélhette bölcsen apuci. Keverjük a képbe az elnyűhetetlen Jackie Chant, dolgozzunk fel valami ismertebbet, célozzuk a fiatalabb korosztályt, s ebből a turmixból szenzáció lesz. A gondolatmenetként roppant fifikás, csak egy apró prücök van. Mindhiába az útegyengetés, ha valakiből hiányzik a tehetség legapróbb szikrája. Márpedig ez a Smith gyerek messziről pislogja a színjátszást. Már az, Amikor megállt a Földben is hülyét kaptam tőle, most meg… Lehet, hogy velem a baj, mert amikor meglátom a kölyköt, viszketni kezd a tenyerem. De ha túlteszem magam az előítéleten, be kell, hogy valljam, egyszer vidáman nézhető film lett a dolog vége. S ami leginkább üdvözlendő, Jackie dzseki rakosgatásával képezi tanoncát a kung fu titkaira, tőle bunyót csak egészen keveset látunk, viszont meglepő módon, most nála a színészet.

Karate-Kid-The-06202

Ú
jrafeldolgozást láthat a tisztelt publikum, az 1984-as filmét. Ezért a sztori is nagyon hasonló. A bruttó negyven kilós, pillecsontozatú gyerek, miként lesz a karate ördöge. Legfeljebb a helyszín változott - Kína. Arrafelé pedig népi buzgalom a küzdősportok elsajátítása. Mint nálunk az intenzív távolbanézés, vagy a sörhas növesztése. Elment hát a stáb filmkészítés ürügyén nyaralni, a hatalmas ország természeti szépségeiből, építészeti csodáiból bőven kapunk ízelítőt. Az olimpia védjegyévé vált Madárfészek stadion éppúgy látható, mint a Nagy Fal. Nem nagy falat, s aminek őrtornyán teljesen egyértelmű a kiadós edzés. Mert a dráma csúcspontja a verseny, ha még nem mondtam volna.

Drámát írtam az előbb? Már megint elkapott a nagyotmondás. Bizony, előfordul, hisz komolykodik időnként az egész film, vagy valami. Miként tud beleilleszkedni a tenyérbe mászóan irritáló képű csávó az idegen közegbe? Kultúrák találkozása, Peking utcáinak, szűk sikátorainak káoszát és a helyi vagány csibészek okozta terrort hogyan lehet földolgozni? A film felénél csattan el a csók, amit ferdeszemmel sasol a környék bikája. Okozatként, illetve előzményeként, néhányszor megdádázzák a főszereplő gyereket. Cheng annyira megveri Dre Parkert, hogy cseng tőle a füle. Nem véresre, nem is laposra, úgy módjával, tudja hol a helye a táplálékláncban. A srácnak valamit tenni kell. Anyja úgy hülye, ahogy, jöhet Jacke Chan mentsvárként, s amint sejthetjük, az öreg suttyomban a harcművészet tudora. Kezdődik a kiképzés, ne is ragozzuk. Így születnek félóra alatt a bajnokok.

Karate-Kid-The-06203

Ezek után rögvest megállapíthatjuk, mindenkiből lehet harcművész. A hozzá vezető út pedig tökegyszerű: fogjuk kedvenc dzsekinket. Aztán rakosgassuk ide-oda. Vedd le. Tedd fel. Spárga kötelezően erkélyen, ha reped a tököd, legalább nagyot reccsenjen. Kobrabűvölés kolostorban, végtelen mélység fölé kilógó szobron egyensúlyozva, és lepedők mögül várni az ütéseket. Semmi téglatördelés, lefejellek, mint pörölycápa a betonfalat, teli vödörcipelés, meg ilyesmik. A mester is átlagos. Szegénynek vannak problémái, rendesen alkesz forma fejjel. Pálcikával kapkodná a legyeket, de marad a légycsapó. Az tényleg üdvözlendő, hogy Jackie ezúttal kevésbé jön ugra-bugráival, hanem a mimikájával tündököl. Furcsa egy állapot… Mintha Sly Stallone rövidgatyában énekelne.

Összegzés: Legkiemelkedőbb James Horner zenéje. Abba nem lehet belekötni. Jackie is várakozásomon felül teljesít. A többi azonban erősen sablonos és giccses. Akinek fogalma sincs A karate kölyök jelenségről, de tíz percet néz a filmből, simán tudja a végét. Mindezek ellenére rosszabbat vártam, van valami bugyuta varázsa a cuccnak. Kína pedig külön megérdemel egy misét. Szívem szerint értékelném magasabbra is, de nem teszem. Nagyon-nagyon sokat levon az élvezeti értékéből Jaden Smith. Még mindig viszket tőle a tenyerem….

6/10

Kenobi
Módosítás dátuma: 2010. június 20. vasárnap, 10:19
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1