Oldalainkat 399 vendég böngészi

Belépés



Film - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Jonah Hex - kritika
Írta: Kenobi   
2010. július 04. vasárnap, 09:24
Jonah-Hex-070401Egy film, amiben megmutatják, hogyan lehet hazavágni a néző minden lelkesedését. Ugyanis az előzetesekben szépen összeválogatták a legcukibb jeleneteket, felcsigázandó az érdeklődést. Tolták a rizsát, micsoda neves szereplőgárdát sikerült összerimánkodni. Mindehhez tudatosították bennünk a vadnyugati fílinget. Dirr-durr, bang, bumm! Ilyesmik. Sötét mágia szolgálna körömrágcsaként, Megan Fox pedig teniszkönyököt kiváltó izgalmi birizga lenne. Szép is meg buta is nő, semmi új hát a Nap alatt. A DC Comics egyik képregényhőse a Holdkráterekkel szabdalt ábrázattal és lyukas pofával mászkáló, spéci tulajdonságokkal felvértezett fejvadász. Na és akkor mi van? Semmi. Legfeljebb annyi, hogy a leborított pia fele kifolyik az ürge szájából. De fogadja őszinte sajnálatomat az a producer, aki ilyen eszetlen hulladékra képes pénzt adni. Illetve nem. Úgy kell neki!

T
alán eddig lejött, de oltári csalódás. Bár éljen a pozitív életszemlélet, nehéz optimistán megközelíteni a dolgokat. Hiszen a filmeknél is működik a ranglétra. Most ne a magasságokat, hanem az elcseszett produkciókat elemezzük! Vannak ugye a szar filmek. Átlagos állapot, mindenki látott már bőven. Következő lépcsőfokként ott illatoznak a pöcegödör mozik. Már az előzetes hírek alapján is bűzlenek messziről. S aki tovább szeretné fokozni a rettenetet, állítsunk fel egy külön kategóriát! Jonah Hex. Mint a rendőr a szülészeten. Megszületik a fia Ödönke, és megy látogatni. Első szobára kiírva: zsenik. Biztos itt van! Hát nem. Következő helyiség: átlagosak. Akkor itt kell lennie a gyereknek! - gondolja. Hát ott sem. Utolsó előtti kórterem: segghülyék. Bőgicsél pár csimota benn, ám Ödönke nem található. A rendőr tisztára elszontyolodik, végül felfedez egy piciny szobát a folyosó legvégén, s az ajtóra kiírva: Ödönke. A Jonah Hex mérföldkő az idei filmgyártásban, utcahosszal győzedelmeskedő pocsékság. Már a hosszával is kitűnik.  Nem is emlékszem ilyen rövid fércre. Ha leszámítjuk a filmvégi kötelező névsorolvasást, akkor az érdemi játékidő nagyjából hetvenhárom perc. S ez a nyúlfarok szolgáljon legnagyobb erényéül! Így talán megrövidül a néző szenvedése. Megússzuk pisiszünet nélkül, vagy ha félórát követően tüntetőleg kiviharzunk a minden bizonnyal tömött nézőtérről, legalább elmondhatjuk, láttuk a film felét.

Jonah-Hex-070402

Bizony, működik a hű, de nem faxa moziba keveredtem faktor vastagon. A történet egy rakás gyaka. Logikát, csalafintaságot, fantáziát, meg valamiféle rendezőelvet ne is keressünk. Mondhatnám azt is, észtvesztő látványorgiához van szerencsénk. Ja. Időnként egy robbanás, néha mérsékelt lendületű lövöldözés, változó intenzitású tűzoszlopok borzolják a kedélyeket. A szereplők pedig szépen lovagolnak. Gazos mezőkön, ugyanazon homokos területen. Jobbról-balra, erről-arra. Lassan, komótosan, néha sietősen. Közben idegeinket alaposan próbára tevő párbeszédek következnek. Kettesével lotyognak az élet dolgairól. Megan Fox hírnevéhez méltóan ténykedik. Abban a hitben leledzhet szegényke, hogy a világ legjobb nője. Nem hinném. Ellenben a legsötétebbje könnyen lehet. A védjegyének számító rikító vörös rúzsból kábé két tonna csókos csőrén, szerencsétlen sminkesek túlórázhattak, mire fölhányták. Szövege a csajnak nagyjából kétsoros szösszenetekből rakódik össze, ennyit még talán be tudott biflázni. Átélés, színészi játék? Az mi a Menő Manó? Hamarosan a nevét is elfelejtjük.

Jonah-Hex-070403

Amennyiben Fox kisasszony csalódást jelentene - persze nem az, hisz mindannyian vágjuk képességeit, John Malkovichról mit mondjunk? Főgazként súlytalanabb az űrben lebegő lepkefosnál. Olyan tipikus alkeszes forma arccal, táskás, kialvatlan szemekkel. Ennyire megszorulhatott, hogy válogatás nélkül jöhetnek a szerepek? Josh Brolin Jonah Hexként már inkább működik. Vakkant pár brummogást, néhány kedves aranyköpése mindenkihez van, és úgy félpercenként óbégatják a nevét. A végére csak megtanuljuk alapon.

Összegzés: Nem is akarom tovább húzni a nagy semmit. Hihetetlenül rossz film, önmaga silány paródiája, nem vágódtam el tőle. Lefárasztott, mint zsiráfot a Limbó hintó. Haragosaimnak fülig érő vigyorral ajánlom, a többség azonban kerülje messzire!

3,5/10

Kenobi
Módosítás dátuma: 2010. július 09. péntek, 21:07
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1