Oldalainkat 300 vendég böngészi

Belépés



Film - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Catherine Zeta-Jones
                                             Catherine Zeta-Jones

catherine-zeta-jones1.jpgSzületési név: Catherine Zeta-Jones
Foglalkozása: Színész
Született: 1969. szeptember. 25.
Születési hely: Swansea, Wales, Egyesült Királyság
Testvérei: David Jones, Lyndon Jones
Tanulmányai: The Arts Educational Schools in Chiswick
Magassága: 173 cm
Családi állapota:  Férjezett: Jon Peters (elvált), jelenlegi férje Michael Douglas (színész)
Gyermekei: Dylan Michael Douglas
Fanpostája: Catherine Zeta-Jones C/O ICM 8942 Wilshire Blvd. Beverly Hills CA 90211 USA


{mosimage} Catherine Zeta-Jones
1969. szeptember 25-én született Walesben. Catherine egy jómódú nyugat-walesi családban nőtt fel, az édesapja cukorgyáras volt. A fiatal lány érdeklődése már nagyon hamar a szórakoztató ipar felé fordult. Gyermekkorában több ifjúsági darabban is fellépett a színpadon. A nevét két nagymamájáról kapta; az egyik nagymamáját Catherine-nek hívták, a másikat pedig "Zeta"-nak (a nagypapa hajójáról nevezték el). Zeta- Jones 11 éves korában főszerepet játszott az Annie c. zenés darabban, és két évvel később szerepet kapott egy West End produkcióban, a Bugsy Malone-ban. 17 éves korában, miután Londonba költözött, hogy folytassa színészi pályafutását, megszerezte a 42nd Street főszerepét. Ezt követően Zeta-Jones elutazott Franciaországba, ahol is Phillippe De Broca, francia rendező Seherezádé című filmjében megkapta a főszerepet, ami az első filmes bemutatkozása volt.. A Seherezádét követően - mely első filmszerepe volt - több sikeres TV-sorozatban szerepelt, így amikor a kihívást keresve Amerikába indult, hazájában már ismert színészként tartották számon.
Egy sor kevésbé jelentős filmszerepet követően figyelt fel rá Steven Spielberg, aki beajánlotta a Zorro álarca című mozi alkotóinak. Bár maga a film nem aratott osztatlan sikert, a lehetőség, hogy Anthony Hopkins és Antonio Banderas oldalán mutatkozhatott be, utat nyitott a Hollywoodban még ismeretlen színésznő számára az érvényesülés felé. Egycsapásra a legvonzóbb filmsztárok között kezdték emlegetni, akinek ténykedése nem kis féltékenységgel töltötte el filmbéli partnereinek feleségeit, karrierjét illetően pedig a szakma táplált nagy reményeket.
{mosimage}Az 1998-as az Oscar-díjátadáson Zeta-Jones elbűvölő jelenségként állt ott a vörös szőnyegen. Ha a film után sem jegyezték meg a nevét, akkor az Oscar-ünnepség után biztos, hogy sokan emlékeztek rá.
1999 nyarán, Zeta-Jones Sean Connery mellett jelent meg egy akciófilmben (Billiáns csapda). Ugyanazon a nyáron Teddy szerepát játszotta The Haunting című filmben (1963-as horrorfilm Dreamworks adaptációja) Liam Neesonnal és Lilly Taylorral együtt.
Michael Douglas színész egy filmfesztiválon találkozott először Zeta-Jones-al, ahol is azonnal és egyértelműen közölte vele, hogy szeretne a gyereke apja lenni. A kívánsága teljesült, Zeta-Jones és Douglas összeházasodtak és megszületett az első gyermekük. A házastársak egy napon ünneplik a születésnapjukat, noha nem ugyanabban az évben.
{mosimage} Első jelentős szakmai elismerését 2000-ben aratta, a férjével Michael Douglas-el forgatott Trafficért Golden Globe-ra jelölték. Ezután az Amerika kedvenceiben John Cusack, Julia Roberts és Billy Crystal partnere volt. 2002-ben pedig megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat is a Chicagoban nyújtott alakításáért valamint BAFTA-díjat is megkapta, emellett még besöpörhetett egy Golden Globe jelölést is.
Ezután George Clooney köré szőtte ki hálóit a Kegyetlen bánásmód című romantikus vígjátékban, majd a Steven Spielberg rendezte, Tom Hanks főszereplésével készült Terminálban is feltűnt, majd újra George Clooneyval dolgozik együtt az Ocean's Twelve-ben. 2005-ben folytatta Zorro történetét Banderasszal a Zorro legendájában. 2007-ben pedig Aaron Eckhart partnere volt az Ízlések és Pofonok című vígjátékban.



{mosimage}{mosimage}{mosimage}{mosimage}














     Filmográfia:
 

  • 2007.    Ízlések és pofonok
  • 2005.
Zorro legendája
  • 2004.
Ocean´s Twelve - Eggyel nő a tét
  • 2004.
Terminál
  • 2003.
Kegyetlen bánásmód
  • 2002.
Chicago
  • 2001.
Amerika kedvencei
  • 2000.
Traffic (Helena Ayala)
  • 2000.
Pop, csajok, satöbbi
  • 1999.
Briliáns csapda
  • 1999.
Az átok
  • 1998.
Zorro álarca
  • 1996.
Fantom
  • 1996.
Titanic
  • 1995.
A hullámok rabjai
  • 1994.
A salakos út
  • 1993.
Lökött örökösök
  • 1992.
Kolumbusz, a felfedező
  • 1990.
Seherezádé
 
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1