Oldalainkat 67 vendég böngészi

Belépés



Film - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Brad Pitt
                                            Brad Pitt

brad_pitt3.jpgSzületési név: William Bradley Pitt
Foglalkozása: Színész, producer
Született: 1963. december 18.
Születési hely: Shawnee, Oklahoma, USA
Testvérei: Julie - húga ; Doug - öccse
Tanulmányai: Kickapoo középiskola, Missouri Egyetem (újságírás, PR).
Magassága: 182 cm
Családi állapota: Exfeleség: Jennifet Aniston Élettárs: Angelina Jolie
Gyermekei: Adoptáltak: Maddox Chivan Jolie-Pitt, Zahara Marley Jolie-Pitt és Pax Thien. Vérszerinti: Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, Knox Léon Jolie-Pitt és Vivienne Marcheline Jolie-Pitt (ikrek)
Fanpostája: 9150 Wilshire Blvd #350 Beverly Hills, CA 90212 USA


{mosimage}William Bradley Pitt 1963. december 18-án, Shawnee-ben, Oklahoma államban született. A három testvér közül, ő a legidősebb. Pitt különösen aktív suhanc volt, míg a Kickapoo középiskolába járt. Bill Pitt, egy szállítócég menedzsere, gyermekeit (Brad, Doug and Julie) rendszeresen templomba járatta. Brad, ha éppen nem sportolt vagy énekelt az iskola zenés darabjaiban, akkor tényleg a templomban volt.
Pitt mindig is moziőrült volt, de mégis úgy döntött, hogy a Missouri Egyetem újságíró szakára jelentkezik, ahol a reklámszakmára koncentrál és a kollégiumi közösség életét fogja élni. Nyilvánvaló, hogy a filmek iránti szeretete nem hagyta nyugodni, úgy döntött, hogy nyakába veszi L.A. -t, s tagja lesz a feltörekvő színészek társaságának - 2 jegy hiányzott a diplomához. Félelmében, hogy nem engedik el, szüleinek Bill-nek és Jane-nek azt mondta, hogy a pasadenai Art Center College of Designt célozza meg,.
Pitt azonban Kaliforniában nem diák volt. Valójában felöltötte a csirke jelmezt az El Pollo Loco reklámjával és limuzinsofőrként dolgozott. Ezek az alkalmi munkák lehetővé tették számára, hogy színészképzőbe járjon, amit végül az esti szappanoperában, a Dallasban, majd az Another World nappali sorozatban való szereplés követett.
Nemsokára megtörtént az első fontos filmes bemutatkozása is, egy alacsony költségvetésű thriller-ben, a Cutting Class-ban. Ebben a filmben találkozott Jill Schoelen szinésznővel, akinek rövid ideig udvarolt is. A No Man's Land, Less Than Zero és a Too Young to Die? (TV-film, itt alakult ki hosszantartó kapcsolata Juliette Lewis-szel) című filmekben való jelentéktelen szerepei után, Pittet elérte a siker a Thelma és Louise (1991) J.D. magányos vándorának 15 perces szerepével. Szemlátomást Pittnek az élet nem pusztán 15 perces hírnevet ítélt, és a szerepek lassan, de bizosan megtalálták őt.
{mosimage} Még ugyanebben az évben Pitt megjelent a Johnny Suede-ban és 1992-ben Kim Basinger-el együtt szerepelt a Cool World című filmben. A ''A River Runs Through It'' Robert Redford rendezte drámában nyújtott alakítása után szerepelt olyan krimi-jellegű filmekben is, mint a Tiszta románc és a Kalifornia - A halál nem utazik egyedül (ismét Juliette Lewis-szel). Mindez a Szenvedélyek viharában című hőseposzban nyújtott alakítása után történt, amikor is a People magazin 1995-ben a ''legszexisebb élő férfi'' bélyegett ragasztotta rá.
Ez a címke behatárolta lehetőségeit, pedig A River Runs Through It és az Interjú a vámpírral c. filmekben nyújtott alakításai igazán dicséretreméltóak. Pittnek nem kellett sokáig izgulnia, a továbbiakban több lehetősége is adódott, hogy bemutassa a kiemelkedő tehetségét.
{mosimage} Szerepelt a Hetedik c. thrillerben (1995) mint David Mills nyomozó, korábbi jegyesével Gwyneth Paltrow-al, aki két és fél évig volt a kedvese. Még ebben az évben szerepelt a 12 majom (Jeffrey Goines) című filmben, amiért megkapta a Golden Globe-díjat, mint a legjobb mellékszereplő. Ezt követően 1996-ban ügyvédként jelenik meg a Sleepers című drámában és szerepel Harrison Forddal ''Az ördög maga'' c. filmben, ahol IRA terroristát játszik (a hiteles szerep kedvéért megtanulta az ír akcentust is).
1997-ben a ''7 év Tibetben'' című filmben játszik (az egyik legjobb alakítását nyújtja) és a Halál szerepét kapja a ''Meet Joe Black''-ben is (szerencsére ez nem tette tönkre a karrierjét). 1999-ben Pitt rövid karakterszerepet kapott a ''John Malkovich menet''-ben. Az excentrikus és érdekes Tyler Durden Harcosok klubjában kiemelkedő alakítás volt, jóllehet néha nehéz volt nézni ezt a véres filmet.A szintén sztárbarátnő Jennifer Aniston, és az egyetlen kétszer ''legszexisebb élő férfi''-nek megszavazott Brad Pitt, hosszú, bulvársajtó által állandóan publikussá tett együttjárást követően végül 2000. július 29-én összeházasodott.
2000-es Blöff vagy az egy évvel későbbi Ocean´s Eleven - Tripla vagy semmi hatalmas siker volt.
{mosimage} 2001-ben A mexikói című filmben Julia Roberts oldalán láthattuk. Ugyanebben az évben Robert Redford társaságában Budapesten forgatta a Kémjátszma című filmet.
2002-ben a jó barát, George Clooney első saját rendezésű filmjében, a Egy veszedelmes elme vallomásaiban vállalt szerepet.
Majd jött két kosztümös film, 2003-ban a Szindbád - A hét tenger legendája, 2004-ben pedig a kasszasiker Trója. Utóbbiban Akhilleuszt formálta meg.
2004-ben az Ocean´s Twelve - Eggyel nő a tét című filmmel aratott nagy sikert.
2005. január 7-én elválik Jennifer Aniston-tól. 2005 nyarán összeköltözött Angelina Jolie színésznővel, akivel a Mr és Mrs Smith forgatásán került romantikus kapcsolatba.
2006-ban a Tégla producereként irányította többek között Leonardo DiCaprio, Matt Damon és Jack Nicholson munkáját.
2007-ben a Velencei Filmfesztivál díját érdemelte ki a Jesse James meggyilkolása a tettes a gyáva Robert Ford című filmjének köszönhetően.Szintén erre az évre datálható az Ocean´s Thirteen - A játszma folytatódik, amelynek ezúttal is főszereplője volt. Jolie politikai drámájának, a Hatalmas szívnek viszont producere.
A család jelenleg Franciaországban él.


{mosimage}{mosimage}{mosimage}{mosimage}








 




                Filmográfia:


  • 2008.  The Curious Case of Benjamin Button    
  • 2007.  The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford     
  • 2007.  Ocean's Thirteen     
  • 2006.  Babel    
  • 2005.  Mr. & Mrs. Smith     
  • 2004.  Ocean's Twelve     
  • 2004.  Troy     
  • 2003.  Sinbad: Legend of the Seven Seas     
  • 2002.  Full Frontal     
  • 2001.  Ocean's Eleven     
  • 2001.  Spy Game     
  • 2001.  The Mexican     
  • 2000.  Snatch     
  • 1999.  Fight Club
  • 1998.  Meet Joe Black     
  • 1997.  Seven Years in Tibet     
  • 1997.  The Devil's Own     
  • 1996.  Sleepers     Sleepers
  • 1995.  12 Monkeys     
  • 1995.  Se7en     
  • 1994.  Legends of the Fall     
  • 1994.  Interview With the Vampire
  • 1994.  The Favor     
  • 1993.  Kalifornia     
  • 1993.  True Romance     
  • 1992.  A River Runs Through It     
  • 1992.  Cool World     
  • 1992.  Johnny Suede     
  • 1991.  Thelma & Louise     
  • 1990.  Happy Together
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1