Oldalainkat 20 vendég böngészi

Belépés



Film - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Johnny Depp
                                                                                    Johnny Depp                                      
johnny_depp1.jpgSzületési név: John Christopher Depp II
Foglalkozása: Színész
Született: 1963. június 9.
Születési hely: Owensboro, Kentucky, USA
Testvérei: Danny, Christie és Debbie
Tanulmányai: 17 évesen kicsapták az iskolából
Magassága: 175 cm
Családi állapota: felesége: Vanessa Paradis énekes- és színésznő
Gyermekei: Lily-Rose Melody és Jack
Fanpostája: C/O United Talent Agency 9560 Wilshire Blvd. Ste. 500 Beverly Hills, CA 90212 USA



{mosimage}John Depp
1963 június 9-én született a Kentucky-beli Owensboroban, azaz elég sokáig kisvárosi srácnak számított. A kis Depp legjobb barátja betegeskedő nagyapja volt, ám az öregúr nem sokkal a kis Johnny hetedik szülinapja után jobblétre szenderült. A rossztermészetű mérnök papa - szintén John - és a pincérnő mama feltehetőleg együtt nem hagytak a kisfiúban annyi nyomott, mint a nagypapa, ami alapján nemigen beszélhetünk ideális családi életről. Később az egész Depp família Floridába költözött apuka új állása miatt. Bármilyen jó hely is Florida, Johnny magányos és sértődékeny fiatal maradt, aki még a droggal is próbálkozott és az iskolából is kimaradt.
Az egyetlen reménysugár az életunt tinédzser életében egy nagybácsi felől érkezett, aki egy kisebb református egyház lelkipásztora volt ez idő tájt és prédikálását rendszerint gospel énekléssel kötötte össze. Az ének és maga a zene teljesen rabul ejtette Johnny-t, aki nemsokára meg is szerezte első elektromos gitárját 25 dollárért - legalábbis így szól a legenda. A srác hamar megtanult - magától! - gitározni és nemsokára a The Flame nevű bandával lépegetett fel Florida különböző bárjaiban. Mivel még nem volt nagykorú. zenésztársai rendszerint úgy csempészték be a koncertekre. Ekkor heti 25 dollárt keresett. A Flame hamarosan The Kids-re cserélte a nevét és még egy fellépést is sikerült kiharcolniuk a nagy punk-rocker Iggy Pop előtt. Mindez nagyon ígéretesnek tűnt és a fiúk Los Angeles-be költöztek, hogy karriert csináljanak. A karrier csak nem akart összejönni, így mindegyikük valamilyen munkát kényszerült vállalni. Johnny telefonos értékesítésben utazott egy reklámügynökségnél.
{mosimage} Ebben az időszakban találkozott Lori Anderson-nal a szép sminkes lánnyal (make-up artist), akit hamarosan el is vett és akitől hamarosan el is vált. Lori volt az, aki bemutatta Johnny-t egy ígéretes fiatal színésznek, Nicolas Cage-nek. Cage megkedvelte Deppet és összehozta a saját ügynökével. És hipp-hopp, színész lett. Az első szerep az azóta klasszikussá vált tini-horrorban, a Rémálom az Elm utcában-ban ( Nightmare on Elm Street) adódott. A film nem Johnny Depp miatt vált klasszikussá, ennyit leszögezhetünk. Hasonlóan igénytelen szerep várt hősünkre a Private Resort című szex-komédiában, így nem csoda, ha Johnny hamar hiányát kezdte érezni a megfelelő színészi képzettségnek és beiratkozott néhány komoly kurzusra.
Bármilyen kicsi is volt a következő szerep Oliver Stone Szakasz-ában, ez már komoly filmnek számított. Ennek köszönhetett egy tévésorozatban való felkérést. Bár elsőre elutasította a főszerepajánlatot, mégis Johnny lett a 21 Jump Street sztárja, mely sorozat három évig futott és hatalmas sikert hozott. Ám Johnny nem ilyen karrierről álmodott, és amikor John Waters felkérte a Cry Baby főszerepére, hősünk azonnal igent mondott. És ha az ember bőrkabátos, motoros vagányt játszik a vászon, akkor nehéz megállni, hogy ne játssza el ugyanezt a szerepet a való életben is.
{mosimage} Depp ettől kezdve folyamatosan a hírek állandó szereplője volt botrányaival, különösen azután, hogy az zseniális fiatal színész, River Phoenix pont az ő bárja, a The Viper Room előtt halt meg túladagolásban. Hasonlóan botrányos volt a viszonya Winona Ryder-rel, aki miatt a vállára tetováltatta, hogy "Winona Forever". A pár 1993-as szakítása után ez a felirat megváltozott "Wino Forever."-re. Kate Moss modellel való négy éves kapcsolata sem volt sokkal csendesebb. Kate például jelen volt, amikor Depp szétvert egy hotelszobát 1994-ben New York egyik legelegánsabb szállodájában.
Mindeközben dolgozott, mint a gép, és egyre jobb szerepeket is kapott. Ilyen volt például az Ollókezű Edward ( Edward Scissorhands) Tim Burton rendezővel, akivel még a későbbiekben is szívesen dolgozott együtt. Európában Depp elsősorban az ex-bosnyák rendező Emir Kusturica amerikai munkája, az Arizónai álmodozók (Arizona Dream) révén vált ismertté. Érdekes módon a film igazán nem vált népszerűvé az USÁ-ban, pedig megérdemelte volna. Jelentős lépés volt Johnny "lázadó" természetének megfékezésére, hogy a fiatal színész egyre több vígjáték szerepet kapott, mint például a Benny és Joon (Benny & Joon) főszerepét vagy a Gilbert Grape (What's Eating Gilbert Grape) címszerepét. Ez utóbbi film jelentette amúgy Leonardo DiCaprio felfedezését, aki Depp szellemi fogyatékos öccsét alakította.
{mosimage} Tulajdonképpen az Ed Wood, Depp és Burton következő közös munkája is vígjátéknak tekinthető, pedig Burton inkább horrorjairól ismert a szakmában. A Burton filmhez hasonlóan a Jim Jarmush rendezte Halott ember ( Dead Man) is fekete-fehérben készült, ez Depp egyik legjobb filmje. Innentől kezdve egyre inkább rátalálnak az "intellektuális" karakterek. Minden romantikus töltete ellenére ilyen volt a Don Juan DeMarco is, ahol hősünk partnere a legendás Marlon BrandoHoltidő ( volt. Kilóg a sorból a Nick of Time), Depp első és talán utolsó akciófilmje - nem is aratott kasszasikert. A Fedőneve: Donnie Brasco (Donnie Brasco), bár krimi, inkább a klasszikus gengszterfilmek "scorsese-és" vonalán mozog, és sokkal több szerepe van a jellemábrázolásnak, mint a stukkereknek vagy a pénznek. A lerobbant, mackónadrágos Al Pacino remek partner volt a filmben és talán el is lopott nem egy jelenetet fiatalabb kollegája elől.
Az amúgy elég jóképű Johnny Hunter S. Thomson regényéből készült és a Monthy Python-os Terry Gilliam által rendezett Félelem és reszketés Las Vegas-ban kedvéért teljesen kopasz, zavaros tekintetű, kecskeszakállas ürgévé csúnyult. Ám a film maga fergeteges parádé és a kevés jól sikerült irodalmi adaptáció közé tartozik. Hasonló módon az Álmosvölgy legendája (Sleepy Hollow) is irodalmi feldolgozás, egy korai amerikai klasszikus, Washington Irving filmes adaptációja és egy újabb közös Burton - Depp munka. Johnny itt ugyanúgy csetlik-botlik, mint következő filmjében, a Kilencedik kapu-ban (The Ninth Gate), Roman Polanski kissé középszerűre sikerült alkotásában. Bár mindkét film többé-kevésbé a földöntúli erőkről szól, azért a különbség igen nagy. Az előbbi stílusos, szellemes és remek a képi világa, addig a Polanski film lassú, egyenetlen és megragadt a nyolcvanas évek vizuális megoldásainál - bár Depp mind a kettőben jó.
A magyar forgalmazás trükkje, hogy az "új" Depp film, az Asztronauta felesége ( The Astronaut's Wife) még az előző kettő előtt készült. Nagy várakozással nézünk elébe. Egészen furcsa hangvételű sci-fi, a partner pedig a szépséges Charlize Theron.
És azóta már rengeteg Depp film készült - The Man Who Cried, a The Source, a The Libertine és a Just to Be Together -, melyekre még várnunk kell. Majdnem teljesen elkészült a Blow is, ami az amerikai kokain piac kialakulását meséli el, és amelyben Depp az egyik rosszfiú. Reméljük, hogy egyszer nálunk is vetíteni fogják a Johnny rendezte 1997-es The Brave-et (A bátor) is, amelynek forgatókönyvét bátyja, D. P. Depp írta Gregory MacDonald regényéből
{mosimage} Depp, akit az egyik ˝legeurópaibb˝ filmszínésznek tartanak Hollywoodban, sokáig Kaliforniában élt, ám már hetedik éve Franciaországba költözött. Talán véletlen, talán nem, hogy pályafutása legjobb filmjei is innentől datálhatók. 2000-re három nagyszerű film: A síró ember, Mielőtt leszáll az éj és a Csokoládé jutott karrierjéből.
2001-et A pokolból című filmmel kezdte, majd jött a legendás Betépve, Penélope Cruz és Ray Liotta társaságában.
2003-ban jött pályafutása talán legmehatározóbb karaktere, Jack Sparrow kalózkapitány. Ebben az évben debütált ugyanis A Karib-tenger kalózai trilógia első része - A Fekete Gyöngy átka. Amelyért Oscar- és BAFTA-jelölést is kapott.
Egy évvel később A titkos ablakban egy misztikus thillerben alakított egy őrült írót. Ugyanebben az évben került mozikba, az Én, Pán Péter című filmje. Amelyért Oscar-, Golden Globe és BAFTA-díj jelöléseket is kapott.
2005-ben jött a Charlie és a csokigyár és egy újabb Golden Globe jelöltség. Egy évvel később folytatódtak Jack Sparrow kalandjai A Karib-tenger kalózai 2. - Holtak kincsével.
A trilógiára pedig 2007-ben tettek pontot: A Karib-tenger kalózai - A világ végén az év nyarán debütált a mozikban.
2007-ben még egy további filmjét mutatták be, a Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street-et.
Johnny persze ma is zenél, jórészt hobbiból a P. nevű bandával, aminek rajta kívül tagja Gibby Haynes, Bill Carter, Steve Jones a Sex Pistols-ból és Flea meg Sal Jenco a Red Hot Chili Peppers-ből. Nem hangzik rosszul, de valami mégis azt súgja, hogy Johnny jobb színész, mint zenész.


{mosimage}{mosimage}{mosimage}{mosimage}














                      Filmográfia:


  • 2009. Public Enemies
  • 2009. The Imaginarium of Doctor Parnassus
  • 2009. The Rum Diary
  • 2009. Shantaram
  • 2008. Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street)
  • 2007. A Karib-tenger kalózai: A világ végén (Pirates of the Caribbean: At World's End)
  • 2006. A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest)
  • 2006. Deep Sea 3D /narrátor/
  • 2005. A halott menyasszony (Corpse Bride)
  • 2005. Charlie és a csokigyár (Charlie and the Chocolate Factory)
  • 2005. Rochester grófja – Pokoli kéj (The Libertine)
  • 2004. Én, Pán Péter (Finding Neverland)
  • 2004. Ils se marierent et eurent beaucoup d'enfants (Happily Ever After)
  • 2004. A titkos ablak (Secret Window)
  • 2003. Volt egyszer egy Mexikó (Once Upon a Time in Mexico)
  • 2003. A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)
  • 2001. A pokolból (From Hell)
  • 2001. Betépve (Blow)
  • 2000. Csokoládé (Chocolat)
  • 2000. Mielőtt leszáll az éj (Before Night Falls)
  • 2000. A síró ember (The Man Who Cried)
  • 1999. Az Álmosvölgy legendája (Sleepy Hollow)
  • 1999. Az asztronauta (The Astronaut's Wife)
  • 1999. A kilencedik kapu (The Ninth Gate)
  • 1998. L.A. Without a Map
  • 1998. Félelem és reszketés Las Vegasban (Fear and Loathing in Las Vegas)
  • 1997. A halál ára (The Brave)
  • 1997. Fedőneve: Donnie Brasco (Donnie Brasco)
  • 1995. Holtidő (Nick of Time)
  • 1995. Halott ember (Dead Man)
  • 1995. Don Juan DeMarco
  • 1994. Ed Wood
  • 1993. Gilbert Grape (What's Eating Gilbert Grape?)
  • 1993. Benny és Joon (Benny & Joon)
  • 1993. Arizonai álmodozók (Arizona Dream)
  • 1991. Freddy halála: Az utolsó rémálom (Freddy's Death: The Final Nighmare)
  • 1990. Ollókezű Edward (Edward Scissorhands)
  • 1990. Cry Baby (Cry-Baby)
  • 1987. 21 Jump Street
  • 1986. Slow Burn
  • 1986. A szakasz (Platoon)
  • 1985. Nyeremény nyaralás (Private Resort)
  • 1984. Rémálom az Elm utcában (A Nightmare on Elm Street)
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1