Oldalainkat 31 vendég böngészi

Belépés



Film - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Keira Knightley
                                                                                       Keira Knightley



keiraknightley6.jpgSzületési név: Keira Christina Knightley
Foglalkozása: filmszínésznő
Született: 1985.03.26.
Születési hely: Teddington, England
Testvérei: Caleb
Tanulmányai:
Esher College
Magassága: 170 cm
Családi állapota:  Rupert Frienddel jár
Gyermekei: -
Fanpostája
:







{mosimage} Keira Christina Knightley
London déli elővárosában, Richmondban született 1985. március 26-án. Ր a második gyermek a családban, bátyja, Caleb 1979-ben jött világra. Nem csoda, hogy már kicsi korában érdekelte a színészet, hiszen apja, Will színész volt, anyja, Sharman Macdonald pedig színésznőből lett drámaíróvá. Keira már hároméves korában ügynököt kért magának, de csak hatévesen kapott, s az illető egy év szerepet is szerzett neki egy tévéjátékban. Már ekkor kiderült, hogy az értelmes kislánynak problémái vannak az írással és az olvasással, de sosem nyilvánították diszelexiásnak, mivel olyan keményen dolgozott, hogy tizenéves korára sikerült leküzdenie a tüneteket.
Az iskolában szorgalmasan tanult, persze fellépett az iskolai előadásokon is, ráadásul de szülei engedélyével a nyári szünetben is gyakorolta a színészetet, szerepelt néhány helyi amatőr produkcióban, köztük az After Julietben, amelyet az anyja írt, és a United Statesben, amelynek akkori drámatanára volt a szerzője.
{mosimage} Első komolyabb filmszerepét az 1994-es A Village Affairban kapta, a leszbikus szerelmi történetben a főhősnő húgát játszotta. Néhány kisebb film- és tévészerep után George Lucas révén vált világszerte ismertté a neve, amikor kiderült, hogy a Baljós árnyakban Keira játssza a Natalie Portman által alakított Amidala királynő egyik hasonmását, Sabét. A sminkje olyan tökéletes volt, hogy tulajdon anyja sem tudta megkülönböztetni a filmvásznon Portmant és a lányát, akinek egyébként alig volt egy pár mondatos szövege. De ez nem zavarta Knightleyt, hiszen jó társaságban volt, hiszen Sofia Coppola és Rose Byrne is feltűnt a királynő szolgálólányai között.
Keira ezután Dickens Twist Olivérjének feldolgozásában tűnt fel, Rose-t játszotta, majd megkapta első főszerepét: a Disney Stúdió Romániában forgatott A tolvajok hercegnője című tévéprodukciójában Robin Hood lányát, Gwynt alakította, aki apja fogságba esése után férfiruhát ölt, és úgy harcol János herceg és a nottinghami seriff ellen. Keira mellett egy fiatalember, Froderick is vitézkedett, őt Del Synnott keltette életre, és a két fiatal a kamerán túl is közel került egymáshoz.
{mosimage} Nick Hamm thrillerében, A gödörben Knightley először szerepelt meztelenül, ekkor 15 éves volt, s a filmet csak akkor mutatták be, amikor betöltötte a 16-ot…
2001-ben jó eredménnyel fejezte be a középiskolát, majd újra kamera elé állt a Csavard be, mint Beckam című filmben, amelyben egy női futballcsapatban játszó lányt alakított, aki összebarátkozik az indiai Jessminderrel, akinek szintén mindene a foci. Keira azt hitte, hogy a futballozós jelenetekben statiszta helyettesíti majd, de tévedett, ugyanis arra nem futotta a mozi költségvetéséből, így partnernőivel együtt kénytelen volt egy brazil futballiskola edzőjével gyakorolni.
Keira folytatta a tanulást, az Esther College-ban angol irodalmat és politikatörténetet hallgatott, de továbbra is filmezett, olyan szerepeket vállalt, amelyekkel szerinte gyarapíthatta színészi tapasztalatait. A Pure-ban drogos pincérnőt játszott, aki összebarátkozik egy kábszeres fiával, majd Shakespeare Szentivánéji álom című darabjának modern, mindössze négyperces feldolgozásában, a The Seasons Alterben játszotta el Helénát. A produkció a Futerra nevű környezetvédelmi szervezet megbízásából készült, amelynek Keira anyja az egyik védnöke, így természetesen nem fogadott el érte honoráriumot, ahogy a New Year’s Eve című 16 perce rövidfilmért sem.
Knightley szívesen jár moziba is, a Bridget Jones naplója londoni premierjén találkozott egy producerrel, ennek köszönhette, hogy próbafelvételt készítettek vele a Doktor Zsivágó hősnője szerepére, s végül őt választották a minisorozatban Lara megformálására.
{mosimage} A dráma után vígjáték következett: Richard Curtis forgatókönyvíró első rendezése, az Igazából szerelem, amelyben a frissen férjhez ment Juliet-et alakította, aki megtudja, hogy férjének esküvői tanúja szerelmes bele…
Knightley mindig nyitva tartotta a fülét, ha próbafelvételről volt szó, és amikor megtudta, hogy egy új kalandfilm, A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka női főszereplőjét keresik, jelentkezett, de a nagy londoni forgalom miatt utolsónak érkezett. Ez szerencsét hozott neki, mert megkapta Elizabeth Swann szerepét.
A mozi hatalmas siker lett, és Keira ennek köszönhette, hogy Jerry Bruckheimer felkérte az Arthur királyban Guinevere megformálására. Ehhez azonban három hónapig edzenie kellett, súlyt emelt, bokszolt és lovagolt.
A film langyos kritikákat kapott, mivel az ítészek hiányolták belőle a történelmi hűséget, de a nézők kedvelték az óangol legendát, nem is beszélve a vonzó külsejű Knightleyről, aki egy New York-i fotózások megismerkedett egy ír modellel, Jamie Dornannal, és beleszeretett.
{mosimage}John Maybury időutazásos thrillerjében, a Fiókban kisebb szerepet játszott Adrian Brody oldalán, majd Jane Austen Büszkeség és balítélet című regényének feldolgozásában kapta meg Elizabeth Bennet szerepét - ezért Golden Globe- és Oscar-jelölést kapott - Mr. Darcyt pedig Matthew Macfadyen alakította. 2004-ben kapta meg a legjobb fiatal színésznőnek járó Hollywood Film Awardot, majd egy új műfajban próbálta ki magát, a Dominóban modellből lett fejvadászt alakított. A film rendezője, Tony Scott is A Karib-tenger kalózaiban figyelt fel rá, s úgy vélte, Keira hitelesen el tudja játszani Laurence Harvey altató-túladagolásban elhunyt lánya szerepét, azét a nőét, akinek elege lett a luxusból, és izgalmasnak tűnő foglalkozást választott, de belekeveredett a maffia ügyeibe…
Ez idő tájt Knightley már aláírta a szerződést a kalózfilm további két folytatására, majd Joe Wright rendező kérte fel a Vágy és vezeklés egyik szerepére. A direktor eredetileg a tizenéves Briony karakterében képzelte el, de Keira inkább a nővért, Ceciliát képzelte el magának, mivel már elege lett a gyermeklány figurákból. Wright végül egyetértett vele, és a forgatás befejezése után így nyilatkozott róla: -
- Az egyik dolog, ami szerintem Keira alakítását nagyszerűvé teszi, az, hogy nem félt eljátszani ezt a rideg és nehéz természetű karaktert. Bátorságra vall, hogy vállalta a szerepet, hiszen sok színész tart az olyan szerepektől, amelyeket a nézők esetleg nem kedvelnek.
Knightleynak nem kellett ettől tartania, hiszen alakítását BAFTA- és Golden Globe-díjra jelölték, és a film közönségsikert is aratott.
{mosimage} Következő filmjében, a Silkben egy fancia kereskedő feleségét játszotta, akinek férje Japánban beleszeret üzleti partnerének ágyasába, de hazatér szeretett nejéhez… Már az utómunkálatai folynak a The Edge of Love-nak, amelynek Keira édesanyja, Sharman Macdonald írta a forgatókönyvét. Bár Caitlin dialógusainak papírra vetése közben a lánya járt a fejében, csemetéje inkább Vera alakjával rokonszenvezett. John Maybury rendező filmje középpontjában Dylan Thomas költő (Matthew Rhys) áll, a felesége, Caitlin (Sienna Miller), a poéta gyermekkori barátnője, Vera Phillips és annak férje, William Killick (Cillian Murphy), aki géppisztollyal nyitott tüzet Thomas házára… A film pikáns jelenetekben is bővelkedik, de a színésznő nem szégyellős. Már befejezte a The Duchess című életrajzi filmjét is, amely a XVIII. századi devonshire-i hercegnő, Georgiana botrányos életéről szól.
Keira élete azonban mentes a botrányoktól, most éppen Ruper Friend színésszel jár, akivel a Büszkeség és balítélet forgatásán ismerkedett meg. Feltűnően vékony testalkata miatt elterjedt a pletyka, miszerint anorexiás, de Knightley tagadta ezt, viszont elismerte, hogy a családja történetében már előfordult ez a betegség. A soványsága a sok munkának köszönhető, de most már igyekszik egy kicsit lazítani, hogy a magánéletére is jusson ideje, néha kimehessen kedvenc futballcsapata, a West Ham United mérkőzéseire, és persze cipőgyűjteményét is gyarapítsa. Aztán jöhet az újabb felkérés egy új filmre…


{mosimage}{mosimage}{mosimage}{mosimage}











                 Filmográfia:


  • 2008. The Edge of Love
  • 2008. The Dutchess
  • 2007. Silk
  • 2007. Vágy és vezeklés (Atonement)
  • 2007. A Karib-tenger kalózai: A világ végén (Pirates of the Caribbean: At World's End)
  • 2006. A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest)
  • 2005. Domino
  • 2005. Büszkeség és balítélet (Pride and Prejudice)
  • 2005. A fiók (The Jacket)
  • 2005. Stories of Lost Souls
  • 2004. Arthur király (King Arthur)
  • 2003. Igazából szerelem (Love Actually)
  • 2003. A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)
  • 2002. Pure
  • 2002. Csavard be, mint Beckham (Bend It Like Beckham)
  • 2001. A tolvajok hercegnője (Princess of Thieves)
  • 2001. A gödör (The Hole)
  • 1999. Star Wars I. rész: Baljós árnyak (Star Wars Episode I: The Phantom Menace)
  • 1995. Halálos kötődés (Innocent Lies)
  • 1994. A Village Affair
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1