Oldalainkat 47 vendég böngészi

Belépés



Film - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Nicolas Cage
                                                                            Nicolas Cage                                                          

nicolascage.jpg Születési név: Nicholas Kim Coppola
Foglalkozása: Színész, rendező, producer
Született: 1964. január 7.
Születési hely: Long Beach, Kalifornia, USA
Testvérei: Christopher Coppola, Marc Coppola
Tanulmányai: American Conservatory Theater
Magassága: 183 cm
Családi állapota: Exfeleségek: Patricia Arquette, Lisa-Marie Presley (Elvis Presley lánya) Felesége: Alice Kim
Gyermekei: Weston Coppola Cage (Kristina Fulton-tól), Kal-el
Fanpostája:



{mosimage}August Coppola, az összehasonlító irodalom professzora és német származású felesége, Joy Vogelsang táncos-koreográfus nagy izgalommal várták gyermekük születését. A poronty a kaliforniai Long Beach-en látta meg a napvilágot 1964. január 7-én. A papa már korán eldöntötte, hogy megszeretteti fiával a művészetet, így Nicholas Kim (így, a Nicholas még h-val) éjjel is nyugodtan olvashatott, s gyakran járt szüleivel kiállításokra és persze moziba. A filmhez egyébként családi kötődés is fűzte, mivel nagybátyja Francis Ford Coppola filmrendező. Nicholas a Beverly Hills High School növendéke volt, a leglelkesebben a drámaórákat látogatta, a tanulást egyébként nagyon unta. Egy nyári szünetben a Coppola család meglátogatta San Franciscóban a família másik felét, s ez jó alkalmat nyújtott a fiúnak arra, hogy részt vegyen az American Conservatory Theater nyári kurzusán. Ez után kínszenvedés volt számára megint visszaülni az iskolapadba, így 17 évesen letette az osztályvizsgát, és máris úgy érezte, szabad, mint a madár. Megszerezte a jogosítványt, és elindult szerencsét próbálni. Hamarosan szerepet kapott a The Best of Times című tévésorozatban, egy szörfös fiút alakított, de a széria egy szezon után véget ért. Nicholas így megpróbálkozott a mozival, kis szerepe volt a Fast Times at Ridgemont High-ban, de még ennek nagy része is a vágóasztalon végezte.
{mosimage} Az ifjú színészpalánta elkeseredett, naphosszat kedvenc képregényeibe temetkezett, végül megrázta magát s úgy döntött, egyelőre csak nézi a filmeket, és elszegődött a Fairfax moziba pattogatottkukorica-árusnak. Azért titokban remélte, hogy majd egyszer megint kamera elé léphet, de nem akarta, hogy ezt családnevének köszönhette, ezért kedvenc képregényhősétől, Luke Cage-től kölcsön vette a vezetéknevét. És ha már névváltozatás, kihagyta keresztnevéből a h-t, így lett belőle Nicolas Cage. Azért jó, ha van a rokonságban egy filmrendező, mert Nicolasnak így módjában állt segíteni nagybátyjának egy próbafelvétel során, ő olvasta a Rablóhal egyik szerepét, míg a partnerét filmezték. A nagybácsi azonban egyre inkább unokaöccsére figyelt és megállapította, hogy inkább Nicolas kapja a szerepet. Cage következő mozija a Valley Girl volt, amelyben egy punk rockert alakított, s ezzel megalapozta hollywoodi hírnevét. A Gengszterek klubjában gengszter volt, az Előre a múltba című filmben Chert nyűgözte le alakításával, a kritikusok viszont fintorogtak. Cher viszont nem, s addig lobbizott Nicolas érdekében, amíg a Holdkórosokban ő kapta meg Ronny Cammareri szerepét, aki persze a Cher által alakított nőbe szerelmes. A Coen-fivérek is felfigyeltek rá, és Cage első igazi felnőtt alakítását az Arizonai ördögfiókában nyújthatta. David Lynch megnézte a mozit, és rögtön tudta, hogy megtalálta a Veszett a világ című filmjéhez Laura Dern partnerét. Az Elvis-típusú karakter nagyon illett Cage-hez, aki saját bevallása szerint vonzódik a zűrös figurákhoz - persze csak a moziban. - A jó színész olyan, mint a bűnöző - nyilatkozta egyszer. - Kész arra, hogy megszegjen minden szabályt, hogy valami újat hozzon.
{mosimage} És Cage minden filmjében erre törekedett, még ha az erőfeszítés nem is járt mindig eredménnyel. De amikor a Las Vegas végállomás című moziért zsebre tette a 240 ezer dollárt, elégedett volt, annál is inkább, mivel kedvező kritikai visszhangot kapott, meg egy Oscar-jelölést, sőt hazavihette a szobrocskát is.
A díj eredményeképpen persze áradni kezdtek hozzá a forgatókönyvek, s Cage úgy döntött, akciófilmekben is kipróbálja magát. A szikla, A fegyencjárat és az Ál/Arc sikere bebizonyította, hogy jól döntött, mivel a mozik hatalmas sikert arattak. A nyughatatlan Cage azonban más téren is ki akarta próbálni magát, 1999-ben megalapította saját produkciós társaságát, a Saturn Filmst. Első produceri munkája a Shadow of the Vampire volt, ami kedvező kritikákat kapott, a főszereplőt, Willem Dafoe-t Oscar-díjra nevezték.
{mosimage} A Saturn Films második produkciója a Kevin Spacey főszereplésével készült David Gale, de Cage tervbe vett egy sci-fi thrillert is, a The Volunteer főszerepét magára osztotta. Azt azonban nem akarta, hogy akcióhősnek könyveljék el - szerinte van ebből elég Hollywoodban -, és az Angyalok városában angyalt keltett életre, aki beleszeret a Meg Ryan alakította orvosnőbe. A szerelem állt a középpontjában a Corelli kapitány mandolinja című mozinak is, amelyben nem is partnere, a Penélope Cruz által megformált Pelagia iránt lángoló filmbeli érzelmeinek kifejezése okozott gondot Cage-nek, hanem a mandolinozás.
- Egyáltalán nem tudok zenélni, soha nem tanultam. Úgy döntöttem, rohammal beveszem a várat, és addig gyakorlok, amíg meg nem tanulom - mesélte a színész, aki betanulta néhány dal ujjmozdulatait mímelni. 
Cage aztán úgy érezte, hogy megint ideje műfajt váltania, és igent mondott az Ál/Arc rendezőjének, John Woonak A fegyverek szava című második világháborús film egyik főszerepére. - John látásmódja éppolyan extrém, mint az enyém - jelentette ki. - Az általam alakított Joe Enders túl van egy idegösszeroppanáson, ami nem is csoda: rettenetes dolgokon ment keresztül a háborúban. Valószínűleg ő a legboldogtalanabb figura, akit valaha játszottam.
A filmben a tűzvonalban egy navajo indiánt kell megvédenie, aki törzsi nyelvén az ellenség számára megfejthetetlen módon kommunikál rádió adó-vevőn sorstársaival.
{mosimage} Szerencsére Cage csak filmen boldogtalan, mivel magánélete mostanában jól alakul. Igaz, voltak hullámvölgyei is. Húszas éveiben Jenny Wrighttal élt együtt két évig, később Uma Thurman volt a barátnője, aztán megismerkedett Patricia Arquette-tel. Cage listát készített azokról a dolgokról, amikkel meg akarta magának nyerni a színésznőt, de Arquette megriadt ettől és kerülni kezdte Nicolast. A színésznő után modell következett, Cage éveken át Kristina Fultonnal osztotta meg az életét, 1992-ben született egy fiúk, Weston. A pár barátságosan vált el, s ekkor megint felbukkant Arquette, akit Nicolas most már más módszerekkel hódított meg, s 1995-ben össze is házasodtak. A kapcsolat azonban 2001 februárjában véget ért, Cage aláírta a válási papírokat, majd áprilisban visszavonta, de májusban mégis kimondták a válást. Nicolas hamar vigasztalóra talált olyasvalaki személyében, aki maga is vigaszra szorult: úgy tűnt, Lisa-Marie Presley, Elvis lánya és Cage megtalálták egymást, és 2002. augusztus 10-én összeházasodtak. Az újdonsült férj nem feledkezett meg a nászajándékról sem, azt találta ki, hogy mintegy húszmillió dollárért megépítteti Elvis Presley házának pontos mását, ahol hitvese olyan boldog időket töltött imádott apjával.
{mosimage} A turbékolás azonban nem veszi igénybe Cage minden erejét, mivel máris új feladatra készül. Következő munkája a John Malkovich-menet alkotóinak, Charlie Parker forgatókönyvírónak és Spike Jonze rendezőnek új műve lesz Adaptation címmel. Színészként és producerként már bizonyított, de mindez nem elég Nicolasnak, megpróbálkozott a rendezéssel is. A Pony Ride még készül, s a szóbeszéd szerint cameo szerepben ő is fel fog bukkanni benne. A turbékolás mellett Cage a munkát sem hanyagolta el, és nekilátott első rendezésének. A Sonny című film 1981-ben játszódik, egy, a hadseregből éppen leszerelt fiatalemberről szól, aki bevonulása előtt dzsigoló volt, de most elege lett belőle. Egy katonatársa munkát ígért neki, de nem jött össze a dolog, és Sonny nem tud megszabadulni a múltjától. A melodráma főszerepét James Franco alakította, Cage is feltűnt benne egy kis szerepben, de a film nem lett sikeres, és ez inkább a forgatókönyvíró, mint a rendező hibájának rótták fel a kritikusok.
Cage-et nem törte le a kudarc, és visszatért a kamera másik oldalára az Adaptáció című vígjátékban. A filmben írót alakít, aki elhatározza, hogy saját magát és ikertestvérét is beleírja abba a könyvadaptációként készülő forgatókönyvbe, amelynek a megírásával küszködik. Az ötlet óriási, amíg valóság és fikció átfedésbe nem kerül egymással… Cage nagyon élvezte a kettős szerepet, s úgy tűnik, másoknak is tetszett az alakítása, ugyanis 2003-ban a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjra jelölték. A magánélete azonban már nem alakult ilyen kedvezően, ugyanis alig három hónapos házasság után Lisa Maria Presley és Nicolas Cage kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva elvált. Az egyéves udvarlás után megkötött házasság tehát nem bizonyult tartósnak, Cage hamarosan egy modellel kezdett randevúzni, exfelesége pedig visszatért a barátjához, akit miatta hagyott el.
{mosimage} Nicolas megint filmezni kezdett, a Ridley Scott által rendezett Trükkös fiúkban Royt, a szélhámost alakította, aki pártfogoltjával nagyszabású svindlit tervez, ám éppen a megvalósítás küszöbén betoppan Frank (Sam Rockwell) tizenéves lánya, Angela (Alison Lohman), aki felborítja Roy gondosan megtervezett életét, és persze veszélyezteti a terv végrehajtását is... Jon Turteltaub A nemzet aranya című filmjében is felbukkan valaki, aki veszélyezteti a Cage által alakított Benjamin Franklin Gates terveit, a kincskereső ugyanis apáról fiúra szálló kötelességét teljesíti, amikor az alapító atyák segédletével eldugott felbecsülhetetlen értékek nyomába ered, de "tettestársa”, Ian Howe (Sean Bean) is pályázik a kincsre…  Andrew Niccol rendező viszont a színészre pályázott, ugyanis Cage-et kérte fel Fegyvernepper című filmjének főszerepére. Az akciókrimiben Nicolas gátlástalan ukrán üzletembert alakít, Jurij Orlov boldog-boldogtalannak eladja a volt szovjet fegyverkészlet kezébe került részét…Gore Verbinski direktor nem titkolt szándéka volt, hogy sztárokkal adja el következő filmjét, ezért Az időjósban a főszereplő meteorológus Nicolas Cage mellett Michael Caine alakítja apját, a díjnyertes írót. A történet egy chicagói tévécsatorna népszerű meteorológusa körül forog. Cage figyelmét leginkább a történet sok meglepő fordulata és az érzelmek valóságossága ragadta meg. - A forgatókönyv olvastán az volt az első benyomásom, hogy mennyire őszinte ez a sztori - mesélte. - Sok csavar és fordulat volt benne, és gyakran annyira meglepett, hogy el sem tudtam képzelni, milyen irányba fordul a történet. Ráadásul ehhez hasonló figurát még soha nem játszottam.A filmbeli figura és a színész magánélete is mutatott némi párhuzamot, ugyanis Cage még nem heverte ki a válást, de filmbeli karakteréhez hasonlóan reménykedett az újrakezdésben. És erre nem is kellett sokat várnia, ugyanis egy Los Angeles-i étteremben rajta felejtette a szemét egy pincérnőn, és Alice Kimnek sem volt ellenére az érdeklődés. Cage rövid udvarlás után feleségül vette a nála húsz évvel fiatalabb hölgyet, és 2005. október 3-án megszületett a fiuk, aki Superman apja után kapta a nevét, ugyanis Kal-elként tartották keresztvíz alá. Vízből akadt bőven Nicolas következő filmjében is, Oliver Stone rendező World Trade Center című filmjében ugyanis tűzoltót alakít, John McLoughlin őrmestert, azon bátor emberek egyikét, akik 2001. szeptember 11-én életüket kockáztatták, hogy megmentsék az égő Világkereskedelmi Központban rekedteket.
A The Wicker Man című thrillerben Cage megint egyenruhás testület tagját játssza, ezúttal seriff, aki egy fiatal lány titokzatos eltűnését vizsgálja, és újabb rejtélyekkel kénytelen szembesülni egy újpogány közösségben, ahová a nyomozás során jutott el…
{mosimage} A Ghost Riderben Cage új oldaláról mutatkozik be: cirkuszi motoros kaszkadőr bőrébe bújik, ő Johnny Blaze, aki eladja a lelkét a sötétség erőinek, hogy megmentse haldokló apját, de a mentőakció nem sikerül, és Blaze nagy fizet: éjszakánként irdatlan erejű démonná változik, a szupererővel megáldott Szellemlovassá…
Aztán tervei szerint megint eljátssza Ben Gatest A nemzet aranya folytatásában, és már megegyezett Milos Formannal, hogy az Amarillo Slim Preston pókerjátékos élettörténetéből készülő filmben eljátssza a címszerepet, sőt produkciós cége, a Saturn Film is beszáll a projektbe.
Még csak körvonalazódnak a Philip K. Dick novelláján alapuló Next tervei, amelynek főhőse, Cris Johnson - őt alakítaná Cage - jövőbe lát, és megpróbálja elnyerni egy nő szerelmét, aki leendő gyermeke anyja lesz.
Nicolas azonban már megtalálta ezt az asszonyt, a fia is megszületett, és remélhetőleg a sok munka mellett marad ideje a családjára is…


{mosimage}{mosimage}{mosimage}{mosimage}














                 Filmográfia:

  • 2007.  A nemzet aranya 2. - Titkok könyve
  • 2007.  Next - A holnap a múlté
  • 2007.  A szellemlovas
  • 2006.  Rejtélyek szigete
  • 2006.  Hangya boy
  • 2006.  World Trade Center
  • 2005.  Az időjós
  • 2005.  Fegyvernepper
  • 2004.  A nemzet aranya
  • 2003.  Trükkös fiúk
  • 2003.  David Gale élete
  • 2002.  Sonny
  • 2002.  Adaptáció
  • 2001.  Corelli kapitány mandolinja
  • 2001.  A fegyverek szava
  • 2000.  A vámpír árnyéka
  • 2000.  Segítség, apa lettem
  • 2000.  Tolvajtempó
  • 1999.  8 mm
  • 1999.  A holtak útja
  • 1998.  Isten hozta Hollywoodban
  • 1998.  Angyalok városa
  • 1998.  Az utolsó dobás
  • 1997.  Ál/Arc
  • 1997.  Con Air - A fegyencjárat
  • 1996.  A szikla
  • 1995.  Megérint a halál
  • 1995.  Las Vegas, végállomás
  • 1994.  Az öreg hölgy és a testőr
  • 1994.  Sorsjegyesek
  • 1994.  A Paradicsom foglyai
  • 1993.  Red Rock West - Amikor egy bérgyilkos is több a soknál
  • 1993.  Amos és Andrew bilincsben
  • 1993.  Gyilkos kábulat
  • 1992.  Első állomás, Las Vegas
  • 1991.  Zandalee
  • 1990.  Tűzmadár akció
  • 1990.  Veszett a világ
  • 1989.  A vámpír csókja
  • 1988.  Kedden soha
  • 1987.  Holdkórosok
  • 1987.  Arizonai ördögfióka
  • 1986.  Előre a múltba
  • 1986.  A kék mezes fiú
  • 1984.  Versenyfutás a holddal
  • 1984.  Madárka
  • 1984.  Gengszterek klubja
  • 1983.  Lány a völgyből
  • 1983.  Rablóhal
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1