This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
2012 - Itt a világvége! Nyomtatás
Írta: Kenobi   
2009. június 22. hétfő, 18:47

2012.1.jpg

Y2K – kicsit másképp


 A tisztelt olvasók közül bizonyára sokan emlékeznek az ezredfordulós mizériára. Valami zsibbadt agyú géniusz kitalálta, hogy amikor bekövetkezik az év és ezredváltás, 1999 december 31-én pontban éjfélkor, a világ összes számítógépe szép békésen kiakad, mi meg visszazuhanunk a sötét középkorba. Na, ezen eseménynek lett a kódneve Y2K. Valamiért aztán mégsem jött el technikai összeomlás, lefújták az ünnepélyes világvégét. Pedig alaposan fölkészültem. Már bekészítettem a spájzba egy csomó babkonzervet, teletöltöttem a kádat csapvízzel, fölvásároltam a boltok gyertyakészletét és vettem két lovat. Majd jó lesz seftelni a kevésbé előrelátókkal alapon. Ám végül semmi sem jött össze. Újév hajnalán a nap ugyanúgy fölkelt, a vizet kínomban jégpályává fagyasztottam, a konzerveket némi rinyálás után, féláron visszavásárolták a boltba, a gyertyákat pedig eladtam a papoknak, úgy is lángeszűek, csak a pacik maradtak a nyakamon.  Elmaradt tehát a lámpaoltás. Talán azért, mert a hivatásos pánikkeltők észbe kaphattak riadalom okozásáért, de lehetséges, hogy  PC-k  okosabbak voltak gazdáiknál, vagy, mert korunk filmes világvége specialistáját, Roland Emmerichet nem engedték a téma közelébe...


2012.3.jpg 
 Most azonban más a helyzet. A rágógumi katasztrófák avatott nagymestere megelégelve, hogy bolygónk még mindig egyben van, olyan természeti csapásokat suhint a nyakunkba, hogy hozzájuk képest a dínók kidöglése szombat esti babazsúr. A német származású direktornak kezébe akadt a maja hosszú számítás kalendáriuma, amely szerint Földanya marhára berág és 2012. december 21-én véget ér minden. Be is indult az agya. Újabb kihalás, újabb válogatott katasztrófák sora, mi pedig ismét írhatjuk a végrendeletünket. Hogy azt majd kifene is olvassa, és olvassa-e, az maradjon jótékony homályban. A történet szerint lesznek néhányan túlélők, akik próbálják visszafordítani a csúnya csapásokat, élükön John Cusack elvált író vezérletével.

2012.4.jpg 
 Godzilla, ID4 , valamint Holnapután. A felsorolt filmek garanciák arra, hogy Emmerich ismét totális effektparádéval bombáz bennünket. Borús jövőkép, előtérben a látvány, a többi meg kit érdekel. Érdemes megnézni a film trailerét, ami már jóval többet mutat a vésztjelző szerzetesnél és egy kis áradásnál. Csak előtte támasszuk föl állkapcánkat. A főbb szerepekben Cusack mellett Woody Harrelson a legizgisebb, szerepe szerint megjövendöli a jövőt – csak éppen senki sem hisz neki –, Jackson Curtis ex-anyucikájaként Amanda Peet, tovább a csinimaca Thandie Newton, míg Wilson elnök szerepében Danny Glover pánikolhat.

13.0.0.0.0. A jeles dátum, legalábbis a Maják szerint. Jegyezzük meg! 2012 –  Utánunk a vízözön!

Kenobi

2012.2.jpg
Módosítás dátuma: 2009. november 07. szombat, 01:44
 
Joomla SEF URLs by Artio