Oldalainkat 40 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Transformers: A bukottak bosszúja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kenobi   
2009. május 12. kedd, 22:58

trns_1.jpg

Gépháború!!!

 Ráadásul nem valami elfuserált galaxisban, nem a valamikori jövőben, nem is a csökött ősemberek korában, hanem napjainkban és itt a Földön. Ami nekünk kétlábon rohangáló embereknek nem hinném, hogy nagyon sok jót jelenthet. Ugyanis már sokadszorra állt össze a Michael Bay rendező, Jerry Bruckheimer producer mogul páros, némi aprópénz keresetének hátsó szándékával. A háttérben továbbra ott sündörög Spielberg Pisti bácsi jóságos és támogató mosolyával. Az eredmény pedig világos, mint vak lónak a betonfal: törés-zúzás, kő-kövön nem marad. Mindenkin és mindenen áttörtető robot(mi)csodák, s  a bolygónk szokásához híven qrva nagy bajban van. Nem először és bizonyára nem is utoljára. Ha mindehhez hozzáadjuk az elképesztő látványt, paróka röptető robbanásokat, és egy vérforralóan bugyuta történetet, máris adott a siker receptje. A mozis bevételek csak Amerikában meghaladták a 319 millió dollárt, amihez mi, a világ egyértelműen elhanyagolható többi része még hozzátapsikoltunk vagy 389 milliót. Ehhez adjuk hozzá a DVD eladásokat, no és a filmre épülő egyéb hülyeségek bevételeit. Ebből lett a 2007-es év egyik legnagyobb mozis durranása. Mindez összefoglaló névvel a Transformers. Azonban ne üldögéljünk a babérjainkon, mert máris a nyakunkon a folytatás, Transformers: A bukottak bosszúja.

trns_2.jpg

 A mindent elsöprő sikerek okait boncolgatva menjünk csak vissza majd három évtizedet! A nyolcvanas években szinte minden pelyhedző állú legényke polcain ott toporogott Optimus fővezér, Megatron és a többi auto/robot masina játékfigurái. Nyúztuk őket éjjel-nappal és hisztiztünk szüleinknél az újabb és újabb darabokért, amiket akkortájt beszerezni nem is volt olyan könnyű, és bizony komoly érvágást jelentett megvásárlásuk. De mégis követeltük őseinktől, mert csak az lehetett közülünk a homokozók legtökösebb sihederje, akinek minden Transformers bábú a birtokában volt. Ր volt a kiscsajok szemében a menő, a tuti csávó, meg különben is had üsse meg a guta a szomszéd fiát. A Transformers játékfigurák gyűjtése világjelenség lett, dögivel készültek róluk az általában felejthető anime sorozatok, ám ha egy üzlet beindul… Napjaink filmes aranytojást tojó tyúkjai, M.B & J.B. urak pedig jó érzékkel szimatolják meg a siker százmilliókban mérhető illatát, ripsz-ropsz 150 millás költségvetésből összedobtak egy látványorgiát, így 2007-ben a mozikban is felhangzott az a bizonyos átalakulást jelző hang: a Transformers komik megérkeztek!
 becsörtetés pedig olyan tökéletesre és mindent elsöprőre sikeredett, hogy gépolajat eresztő robotrotty legyen az, aki nem várta a repetát. Még nagyobb vehemenciával, sokkal ütősebb sztorival és hát igen, de még nagyobb költségvetéssel. "A határ pedig a csillagos ég!" - mondta egykoron pártunk és népünk első számú torzszülöttje, valami Mátyás, aki Rákosi - és bölcs mondását talán megfogadva, a Transformers második felvonásának alkotói is emelték a tétet. A film költségvetése immáron kétszáz millió dollár fölött található, ami biza a köpni-nyelni nem tudok kategória. S ez a csóró moziba járó honpolgárunk agyával föl sem fogható összeg az, ami érthetően indokolja a filmet övező hatalmas titoktartást és ködösítést. Ezért a sztoriról csak pianóban, épp a megszellőztetett kötelező rizsa alapján tudunk valami keveset.


trns_3.jpgtrns_4.jpg

Sztori


 Miután a világ bénasága, Sam Witwicky gyorstalpalón sikeresen elvégezte a hőstanfolyamot, aktív sipákolásával és Optimus fővezér, valamint pár tucat levakarhatatlan baka segítségével bolygónk megmenekült a gonosz Álcák támadásától. Azt hittük megérkezett a béke. Hinni pedig a templomban szokás, nem egy Michael Bay agymenés folytatásában, ezért a hipp hipp hurrá! hangulatot rémisztő események váltják fel. Egy Scorpinox nevezetű gonosz Álca lenyúlja Megatron maradványait és saját szikrájával feltámasztja, ami bemelegítésül bőven elég egy kis látványos csetepatéra. Megkezdődik tehát a kíméletlen harc a gépezetek között. Az egyik oldalon Üstökös és Megatron, na meg a galerije, a másikon az autobotok Optimus papával, az áldozati bárány szerepét betöltő katonaság és az első részben már megcsodált fiataljaink. A családias jellegű rombolásokba azonban harmadik félként beszáll egy titokzatos ősi erő is... Hogy kik is ezek titokzatos valakik, azt természetesen nem árulhatom el... Na meg nem is tudom.

trns_5.jpg Amerika filmes iparosai között Michael Baynek kivételes helyzete van. Nem sok rendező aktor szaladgálhat széles-e világban,a kinek nevéhez olyan adrenalin tornáztató blockbusterek kapcsolhatók, mint a Bad Boys dupe, A szikla, az Armageddon, a Pearl Harbor, a Transformers és már megelőlegezve, de annak folytatása. Egyedüli buktája A sziget, ami meg érdekes módon a kritikusokat hozta lázba. A fickó tehát valamit nagyon tud. A főhős izzadt bucijával a napba néz, luxusautók teljesítménydíjazás gyanús tördelése, hülyét csinálni egy aszteroidából Bruce Willis módra és kalánfülü feka bájgúnárok szerepeltetése ugyanúgy a rendező zseni védjegye lett, mint a látványelemek professzionális alkalmazása, és jelenetek -á la Bay módra történő lassítása. S persze még egy ismertető elem: a hihetetlenül butuskán megírt történetek. De én, mint szórakozásra vágyó darab néző nagyon komálom, cigánykereket hányok – Jujj, ilyet írni nem szabad! Mondta valami önjelölt lári-fári, szóval etnikai kisebbséget vetek. trns_7.jpg – örömömben.
 A film folytatásában a megismert főszereplők is visszatérnek. Indiana Jones legutóbbi fia, Shia LaBeouf ismét idétlenkedhet egy jóízűt, míg a rendeltetett oldalborda másodszorra is a csábítóan vonzó Megan Fox. De felbukkan John Torturro is. A forgatókönyvet a már megszokott Roberto Orci és Alex Kurtzman páros jegyzi, kikhez csatlakozott még Ehren Kruger. A felduzzasztott költségvetés jól látszik a film forgatási helyein. Így a stáb az amerikai helyszíneken túl ketetett egy romantikusat Jordániában, Franciaországban és túrták a homokot Egyiptomban. Valószínű, hogy filmkészítés ürügyén, de biztosan ott lapult a háttérben egy laza nyaralás gondolata. Azt hiszem, erre mondják irigy képpel, hogy sajnáljuk szegényeket.
 Még be sem mutatták a filmet, máris elterjedt a hír, Michael Bay trilógiává akarja bővíteni a Transformers kalandokat. Érdekes módon, már a premiert is kitűzték: valamikor 2012 táján. Egyelőre ne siessünk, várjuk csak meg a gigantikusnak ígérkező második felvonást, aminek Magyarországi bemutatója: június 24.

Transformers: A bukottak bosszúja. Itt kérem nem lesz évismétlés. Cool

Kenobi


trns_8.jpgMódosítás dátuma: 2009. június 12. péntek, 00:07
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1