Oldalainkat 39 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
X-Men kezdetek: Farkas PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kenobi   
2009. április 16. csütörtök, 21:52
x-men kezdetek farkas 1.jpg                                 Farkaskezdetek


 A Hugh Jackmanra feltűnően hasonlító borzas pofaszőrzetű fiatalember békésen éldegél gyönyörű kedvesével, szinte elbújva a világ zajától és a kíváncsi tekintetek elől. Munkaidejében a közeli fatelepen és erdőségekben fűrészeli a fákat, este meg valószínűleg asszonykáját. A táj fenséges, a háttérben madarak csivitelnek, a fűben meg tücskök tücskörésznek, mégis valami nincs rendjén. Mert a ház ura a Roxfort Harry Potter és Varázspálca képző Szakiskola eminens diákja, ami ugye garancia lenne egy kiadós hókusz-pókuszra. De jujj! Miket is írok? Szóval Farkas az X-Men nevelde és a mutánsokról készült sikeres mozifilmek húzó figurája, ami ugye még egyszer garancia – a rövid életre. Farkas, illetve a képregény-rajongók elcsendesítésére mondanám, Rozsomák, azonban nem az a fajta mutáns, aki csak úgy egyszerűen elhagyná szőrös talpait, merthogy sérthetetlen a szentem. Legföljebb a sok bagótól kaphat majd ezer év múltán tüdőrákot, merthogy nem is öregszik a drága, de egy adamantium golyóval nem hinném, hogy örömmel randevúzna. Mindezek után elrontva sokak örömét, lelőném a film legfontosabb poénját. Szóval, az X-Men kezdetek: Farkas követve már bevált sikermozis kollégái nyomdokát, az előzményeket veszi célba.

x-men kezdetek farkas 2.jpg x-men kezdetek farkas 3.jpg Napjaink legfelkapottabb szereplői a filmvásznakon a természetfeletti képességekkel megáldott, jelmezes/álarcos csodabogarak, szexis rucikban cikázó vadmacskák, akik a nézőközönség rögtön a szívébe zár. A többségük kb. olyan, mint farsangi bálból szalajtott félcédulások gyülekezete, én azonban rendkívül illedelmes vagyok, ezért nevezzük az imént említett díszpintyeket szuperhősöknek.  Mégis az anyagi siker általában biztosra vehető, ami köszönhető egyrészt a produkciók elképesztő látvány és hangzásvilágának, másrész a bemutatók időpontjának roppant okos kiválasztásának. A Vasember, Batman legújabb két kalandja, a tütükés Hancock, A Fantasztikus négyes 1-2., legújabbként a Watchmen, valamint nagy jó indulattal véve a Wanted is a sikerek ékes bizonyítékai. Elismerem, a Wantedbe simán bele lehet kötni szuperhős ügyileg, de előtte gondoljuk meg: kanyargolyókkal pufogtatni azért nem semmi teljesítmény. Én is próbáltam otthon, de felhagytam a kísérletezéssel. Elfogyott minden bumerángom.
 A legemlékezetesebb darabok közé tartoznak az X-Men filmek is. Bryan Singer 2000-ben gyakorlatilag még zöldfülű rendezőként – akkortájt egyedüli érdemi rendezése még csak a Közönséges bűnözők volt, igaz az telitalálat – hozta össze a mutánsok első fellépését, majd szorosan lihegve nyomában jöttek a folytatások. Így lett a mutánsok kalandjaiból trilógia. Lézerágyúval a szemében ketető Küklopsz, a szőke Ciklon, az életerő szipkázó Vadóc (nem félre érteni!!!), a legyőzhetetlen démon Jean Grey, a mágnesmatyi Magneto, az x-men kezdetek farkas 5.jpg agyturkász/kurkász Charles Xaviér professzor és még egy sor a csodálatos és átkos képességekkel megáldott mutánsok közül. A legnépszerűbb azonban mindannyiuk közül Logan/Farkas. Hiába volt már Van Helsing, trükközhetett tökéleteset, szexelt telefonhívásra, terelt tehéncsordát az Ausztráliában, Hugh Jackmant a közönség gyakorlatilag összemosta Farkassal. A színész és az általa megformált karakter népszerűsége és a harmadik X-Men film sikere után, a Fox okosai úgy döntöttek, hogy lenyúznak még pár bőrt a franchise-ról, és elsőként Farkas előtörténetét dolgozzák fel.
x-men kezdetek farkas 4.jpg A borotvaéles  pengékkel és fémcsontvázzal a testében kavaró Rozsomáknak a múltja tehát lassan tálalásra kerül. A film elmeséli hogyan és miért lépett ki a mutáns kommandóból, miért vetette alá magát az X-fegyver készítő programnak; miért, és hogyan száll szembe a William Styker által kreált tökéletes mutánssal; és ki a túró és mi köze van Victor Creedhez, másképp szólítva, Kardfoghoz. A film során a rajongók olyan mutánsokkal is találkozhatnak, akik eddig egyetlen X-Men epizódban sem tűntek fel, s a készítők ígérete alapján az év egyik leglátványosabb filmje lesz az X-Men kezdetek: Farkas.
 Eredetileg a rendezői székbe az első két részt megálmodó Bryan Singert szerették volna látni a producerek, ő azonban köszönte szépen, de nem vállalta. Majd lehetséges direktorként a képregény-adaptációk mestere, Zack Snyder (300, Watchmen) került szóba, de ő is visszalépett, és inkább dédelgetett projektjét, a Watchment irányította. Így ha ló nincs, jó a szamár is alapon Gavin Hood kapta meg a rendezés megtisztelő x-men kezdetek farkas 6.jpg felelősségét, aki a felkérés hallatán köpni-nyelni nem tudott a boldogságtól, s aki rendezői berkekben igencsak kezdő Mikulásnak számít, hiszen a Tsotsi egyébként 2006-ban Oscar-díjat kapott (legjobb külföldi film kategóriában) alkotásán és a 2007-es Kiadatáson kívül még nem sok mindent tett le az asztalra. Na, majd most!
 A főszereplő kiválasztásánál nem lehetett gond. Hugh Jackman már úgy összenőtt Farkas szerepével, mint záptojás a március 15-ével. Kardfog szerepében Liev Schreiber karmolhatja össze magát. Mély hangja, dörmögése, és az általa megformált erőteljes mutáns láttán megfagy a nézőben a vér. További szerepekben Dominic Monagham (Gyűrűk ura filmek, Lost töketlenkedés) és Ryan Reynolds (egy sor másodvonalbeli vacakság) láthatóak. Továbbá egy röpke jelenet erejéig találkozhatunk majd a Charles Xaviér prof.-ot elkopaszkodó Patrick Stewarttal is.
 Az előzetesek, a filmről érkező kedvező visszhangok, és a felfokozott várakozás alapján az X-Men kezdetek: Farkas  az év egyik tutira megjósolható blockbustere. Magyarországi bemutató: április 30.
 X-Men Kezdetek: Farkas. Vonyítsunk örömünkben!

Kenobi

x-men kezdetek farkas 7.jpg
 
 
  
                             
Módosítás dátuma: 2009. június 08. hétfő, 21:48
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1