Oldalainkat 30 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
21-Las Vegas ostroma
Írta: lidi   
2008. szeptember 11. csütörtök, 23:11

Matek fakt…

Gimnáziumi éveim alatt kikristályosodott bennem: nem vagyok egy reálzseni inkább a humán tantárgyak vonzottak igaz azok is csak addig, míg ki nem derült azokra az órákra is tanulni kell. Ezen gondolat nyomvonalán járva tanári diplomára pályáztam utána testnevelő tanárként. No de ne szaladjunk ennyire előre. Szóval már ilyenkor kialakult bennem egyfajta lesajnálása ennek az embertípusnak, akit én csak magamban mindig csak seggelőknek hívtam. Ugyanakkor tudtam, ha ilyen mellé ülök egy zh alkalmával és beszélgetek vele, dicsérgetem akkor tuti jeles lesz a dolgozatom. Merthogy a másolást később a főiskolán szinte tökélyre fejlesztettem, nem volt az a rusnya macskakaparás, amit én szemem sarkából értelmezni ne tudtam volna.

Igaz ennek volt egy hátulütője,a  későbbi években:némi szemtengelyferdüléssel  kezeltettem magam,hisz nehéz dolog ám úgy lesni,hogy ezt az ördög földi helytartója(vagyis a vizsgáztató tanár) ne vegye észre. Szemét vagyok tudom de előre kinéztem a nekem megfelelő seggelőt:kócos,kissé ápolatlan haj,kerek vagy keretes ódivatú szemüveg,szolid múlt századi öltözék,körömlak,festék nuku és 5 perccel a vizsga elött egyedül idegesen magolgat még. EZ AZ,illetve Ր AZ,nyílalt belém a felismerés és oda mentem megszólítottam és a többi már ment a maga útján :vizsga(persze mellette ültem),minden másoltam és 5öst kaptam,kicsit sajnáltam őket, de kihasználtam őket.

Pedig ha ezt a filmet látom, előtte tuti elviszem őket Las Vegasba, vagy minimum Monte-Carloba és pénzzel szarásig megrakott táskával jövünk haza és mindenki a boldog.

A film pontosan erről szól. Az elnyomott matekzsenikről, akiket az iskolában mindenki lesajnál miközben ők hetvégente casinoba járnak, nyernek egy rakás pénzt, miközben olyan életük lehet amilyenre mindig is vágytak: menő kocsik, pia, huszonnyolc csillagos szállodák, nők, pasik (kinek mi kell)….2 napig utána vissza a suliba és játszani a könyvmolyt.

Mindezt matematika professzoruk segítségével, aki megtanít nekik egy módszert, amivel pusztán matematikai alapokon ki lehet következtetni, hogy mi lesz a következő lap. Ր biztosítja a kezdőtőkét persze nem a két szemükért, hanem a haszon 50%-ért. Aztán persze összebalhéznak és kiderül a tanár mégsem olyan rendes. Időközbe a szerelem is belép, természetesen majd kiderül igaz a régi mondás: ami könnyen jött, könnyen megy.

Egy dolgot azért be kell, valljak: nem fejtettem meg a Black-Jack titkát és sajnos fingom sincs a mai napig, hogy lehetne a matematika a segítségemre a 21-egyezés során. Egy biztos aki  a filmet megnézi tanulságos és pörgős 2 óra néz és utána egyből arra gondol:

Miért hanyagoltam én a matek faktot???

 

Húznak rá lapot??

{mosimage}

 

 

8/10

 

gabbi

Módosítás dátuma: 2008. december 03. szerda, 23:15
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1