Oldalainkat 40 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
A Boszorkány-hegy (Race to Witch Mountain)
Írta: Kenobi   
2009. május 31. vasárnap, 21:32

A taxisofőr és a földönkívüliek

Földünk ismét hatalmas veszélyben van. Kinézték inváziós célzattal saját bolygójukat fölélő alienkék. Egyedüli szerencsénk a bajban, hogy idepottyant közülük két gyermek – a szöszke csajszi és a fapofa képpel „Ébredő sötétség” –, akik többek között a mi bundánkat is iparkodnak menteni. Na meg ott a volán mögött bénázó egykori pankrátor. „The Rock” Sziklaként és digitálisan alaposan elbaszott Skorpiókirályként valaha láthatott fura dolgokat, én meg nem tehetek mást, mint érdeklődő képpel drukkolok neki.

a_boszorkny_hegy_1.jpg
A fölbuggyanó nagy lelkesedést gonoszul lehűtve hozzátenném, hogy nyugodtan hátradőlhet mindenki a számára rendeltetett székben, mert a Disney legújabb – és a felejtés homályából előkapott, majd újra feldolgozott – családbarát kalamajkája szigorúan ügyel a korhatáros előírásokra. A célközönség elsősorban a hátulgombolós korszakából épp kivénhedt alig tizenéves korosztály lenne, míg a náluk pár tucat filmes világvégénél már többet végigpusztuló egyéb életkorú népesség valószínűleg lelkes ásítozással díjazza majd A Boszorkány-hegy balfék társulatának jelen produkcióját. Mint mindig, most is illő a filmet készítők védelmében hozzátenni, ádáz kalandokat és világmegmentéseket megcsinálni egyetlen csepp vér és agyvelődarabkákat csipegető gonosz ufó-k hiányában meglehetősen nehéznek mondható. Így aztán mindhiába a tisztességes látvány, extra boldogságot okozva Dwayne Johnson tökéletesen elcseszett nyálas szinkronja, és lövöldözik szanaszét az agyukat a kötelezően fekete ruhás öltönyben baktató, és sehol sem létező kormányügynökök, pár kócosra vert sérótól és egy kezdő szakmunkás Terminátorra emlékeztető fejvadásztól nem rágom tökig a körmeimet.
a_boszorkny_hegy_2.jpg Ám azt is vegyük figyelembe, hogy Hollywood filmes kavalkádjában a Disney úgy van elkönyvelve, mint családbarát produkciókat nagyüzemben gyártó stúdió. Ekképp és a hagyományaikat követve, elég szűkre szabottak azok a lehetőségek, amikből építkezhetnek. A bejáratott utat elhagyni pedig addig fölösleges, amíg a jónép vevő az időnként már bizony rózsaszín ködtől alaposan túltengő produkcióikra. A jól ismert panelek pedig itt is visszaköszönnek: segítőkész taxis, a két idetévedt gyerekhez pedig nem csak apa és anyafigura, de egy blöki is csatlakozik, így lesz teljes a családi idill.
Ugyanakkor egyértelműnek látszik, hogy barátságos idegenekből valahogy kevesebben ketetnek lelkesen, s nem eszperente nyelvezettel a filmvásznakon. A botanikus mini menő manó E.T., a golyókkal dobálozó Csillagember és talán még Spielberg Harmadik típusú találkozása tartozik a szívet-lelket melengető és Földünkre nem kiirtás aljas szándékával érkező űrlények közé. Több hamarjában nem is jut eszembe, de várom a súgásokat. S ha már Spielbergnél tartunk. A Harmadik típusú találkozásokban felbukkanó űrhajók valahogy marhára emlékeztetnek jelen filmünk űrtragacsára. Ebből pedig három dolgot tudok éles logikával kikövetkeztetni: Andy Fickman rendező onnan summanthatott némi űrkarosszéria ihletet, esetleg a Miki egeres cég leragadt a hetvenes évek „dizájnján”, vagy világűr szerte ugyanaz a vállalat gyártja az űrhajókat.

a_boszorkny_hegy_3.jpga_boszorkny_hegy_4.jpg


Sztori

Idegen űrhajó taknyol el a bolygónkon. Fedélzetén két kölyökkel. Feladatuk nemes és magasztos. Megmenteni bolygójukat és a Földet. Sajátjukat hazavágták, ezért sokan gondolják közöttük úgy, hogy túlélésük záloga, ha leigázzák a mi kis planétánkat. Ez pedig nagyon csúnya dolog. Haragszom is rájuk. A gyerekeknek pedig sietniük kell. Fogytán az idejük, üldözi őket pár fafejű kormányhivatalnok, és ott a nyakukon a fejvadász is. Egyetlen mákjuk a kissé hülye nevű, ám annál rovottabb múltú Jack Bruno taxisofőr, akinek tütüjébe épp beslisszolnak. Ր meg mivel épp jobb dolga nincs, hát éppen segít nekik. A menekülő társasághoz csatlakozik Dr. Alex Friedman tudós csinibaba is. Veszett hajsza kezdődik – mint felróttam, egy csepp vér nélkül – amelynek végállomása a Boszorkány-hegy néven elhíresült és szigorúan titkos kutatóbázis...

a_boszorkny_hegy_5.jpg Minden károgásom ellenére azért el kell ismernem, hogy Andy Fickman rendező amit csak tudott, azt kihozta a kapott alapanyagból. Dwayne Johnson már korántsem tűnik olyan pojácának, mint néhány korábbi filmjében. A két gyerek közül talán a lány tűnik hitelesebbnek, vagy csak előítéleteim vannak a fiúval szemben.  A Seth-et elszöszkülő Alexander Ludwigtól már az Ébredő sötétségben is majd falra másztam – most sincs másképp. De úgy általában a szereplőgárda rendben van. Még kevés fricska is benne van a történetben: az okoskodó ufó-fanatikusok és a félküllős birodalmi rohamosztagosok személyében. Az akciójelenetek korrektek, bár kiszámíthatók és nem különösen izgalmasak. A Boszorkány-hegy arra bőven jó mozi, hogy hétvégi üresjáratként, vagy visszazuhanva lelkes tininek, egyszer elszórakoztasson.
Az űrgyerekek tehát békével jöttek és barátságban mentek, én azonban a vértocsogós invázióra készülő barátságtalan idegeneket valahogy jobban szeretem.

5/10

Kenobi


Módosítás dátuma: 2010. február 06. szombat, 23:42
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1