Oldalainkat 39 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
A Bourne ultimátum PDF Nyomtatás E-mail
Írta: yoda70   
2008. május 07. szerda, 00:41

A nevem Jack Bauer, vagy James Bond? - a francba, már megint rossz útlevelet vettem elő! Szóval hívjatok csak nyugodtan Jason Bourne-nak, már ha ez az igazi nevem. Pontosan nem is tudom hogyan  nevezzem magam, elvégre amnéziás lennék. Arra viszont határozottan emlékszem, hogy a titkos ügynökök osztályában, ahol kiképeztek, a J.B. monogrammal ellátva adtuk le néhányan dolgozatunkat, osztályfönökünket, Stirlitz elvtársat kiakasztva, és küldve az ürgét ötórás alvásba. Mert őróla határozottan beugrik minden: a szovjet katonai hírszerzés szupermanuszaként A tavasz 17 pillanatában keverte a kulimászt Berlinben, meg mindenhol, és minden bizonnyal sikeresen konspirált. Stirlitz már akkor tudta, hogy baj van, amikor az ablakba kirakott muskátliról lepottyant egy levél. Tehát megállapíthatom: a fickó megérdemelten lett a hiper - szuper - über - titkos - gyilkos ügynökök csapatának osztályfőnöke.

Most pedig osztálytalálkozóra iparkodom, s agyi metabolizmusom fokozása érdekében bekaptam egy vödörre való Cavintont, így legalább egykori társaim lassan eszembe jutnak, s akiket engedelmetekkel be is mutatnék: osztályunk eminens diákja, őfelségének, a királynőnek, pontosabban a brit titkosszolgálatnak a 007-es ügynöke, Bond, aki legalább annyira szuperül ragaszt, mint amennyire James. Minden technikai ketyere jó ismerője, sármos, nőfaló, elegánsan öltözködik, mostanság már leszokott ugyan a dohányzásról, bár a piát még mindig nem veti meg. Kedvence a vodka - martini jéggel és felrázva, nem keverve. Az idők során szerepéből néhányan már kiöregedtek, most éppen egy Daniel Craig nevezetű zöldfülü hívja életre, már ha épp nem Invázium-ozik. Hallo James! Hogy megy a póker?

Aztán ott a sarokban vág keménykedő képet egykori legjobb cimborám, Jack Bauer. Dolgozott már mindenhol, az amerikai kormánynak, talán még a napnál is volt fűtő, most viszont egy terrorista elhárító különítmény vezetője. Jófej a srác, csak egy baja van: 24-nél nem képes tovább látni. Szevasz Kiefer!

Nini! Ott meg éppen Ethan Hunt barátunk maszkírozza el magát valami ádáz gazemberré. Jelenleg az IMF, az Impossible Mission Force tagjaként minden lehetetlen küldetést bevállal. A hülyéje! Csak egyvalamit felejt el a fickó: az idétlen vigyoráról mindenki felismeri. Hej Tom Cruise, a szcientológiával hogy állsz? Ámen.

Az a nagydarab állat ott a bárpultnál, aki Terminátorként épp a pincéreket veri halomra, lenne Harry Tasker. Imád Két tűz között lenni. Kedvenc hobbija arab terroristák megfékezése, retyók szétdöntése, miközben abba kergül bele, hogy titokban tartsa hivatását a családja előtt. Jó nagyot Svarci! Hogy ityeg a kormányzó biznisz?

Említést kell tennem az osztályunkba mostanság felvételt nyert újonc versenyzőről is, akit egymásközt csak kopasznak szólítunk. Hitman barátunk profin kiképzett bérgyilkos, kajtatja a fél Interpool, a nőkkel viszont félszeg és meglehetősen bizalmatlan fickó benyomását kelti. Hogy el ne vesszen a bérgyilkosos filmek tömkelegében, vonalkódot tetkóztak a tarkójára. Így Timothy-nk nagyon marcona lett, amit meg is értek, hisz azt rebesgetik a verebek, hogy nem is oly rég alaposan helyben hagyta egy másik kopasz mókamester, valami Bruce Willis nevű tag.

Hadd ejtsek pár szót a lányokról is. Claire Starling. Próbáltam neki egykoron udvarolni, ám mindig lerázott a drága. Sosem ért rá. Állandóan Hannibál fóbiája volt, s élt halt a „Kannibál” Lecterért. Nikita sem semmi bige. Hogy elkerülje az igazságszolgáltatást, kénytelen ügynökké válni - bár a bérgyilkos szó sokkal helytállóbb -, és különböző gyilkosságokat végrehajtani.

A rövidség végett csak pár mondattal megemlíteném osztályunk további tanulóit: Belmondó papi, aki szereti magát szerényen csak A profiként szólíttatni. Az idétlenebb kollégák közül kiemelkedik Austin Powers és Johnny English. Jókat szoktunk röhögni rajtuk. Íme tehát az osztályom, dióhéjban.

A legproblémásabb viszont egyértelműen én lennék. Se emlékem, se múltam.Valószínű, hogy a CIA-nak dolgozhatok, mert állandóan üldöz valami Treadstone-nak nevezett alakulat. Magamról nem sokat tudok. Viszont harcművészetek tekintetében rendkívül jártasnak találom magam, több nyelven folyékonyan beszélek, elsőrangú probléma megoldó képességekkel rendelkezem, a kézifegyverektől a ventillátoron át a töltőtollig bármit be tudok vetni, ha úgy hozza a szükség. Az pedig, aki eddig eljutott az olvasásban, az megérdemli, hogy az időközben megtudott igazi nevemet is eláruljam: David Webb. És most itt kéne abbahagynom. Bár azt hiszem sosem fogom…

8/10

yoda70

Módosítás dátuma: 2008. július 26. szombat, 20:02
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1