Oldalainkat 53 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
A hihetetlen Hulk
Írta: yoda70   
2008. június 17. kedd, 21:47

Az eseménymentes napok és a pulzusszám kordában tartásának állandó emlegetésével fiúk mire akartok célozni? Ez a film talán unalmas lenne?

Nem, egyáltalán nem. A napi betevő akció pirulánkat bőven megkapjuk, abban minden sirály. Csakúgy, mint a látvány: egy rossz szavam sem lehet rá. A szereplő gárda is kihozza azt a maximumot, amit egy ilyen popcorn csócsálós mozitól elvárhatnék. A jófiú ártatlan galambtekintettel bámul a képembe - szinte elalélok -, a rosszak oldalán a korlátolt agyú és durung bajcú tábornok, csicskásaként pedig a szuperkatonai képességeket és a rémséget doppingszérumként magába adagoltató Emil Blonskyn. Րk ketten lennének az ügyeletes bitangok, akik némi izgalmat hoznak a nézők és Hulk életébe, s mindent elkövetnek, hogy orrba vágjam őket.

Mert Hulk jól elvan magával. Békésen lapulgat Braziliában, biztosan az üdítőket is megutálta egy életre, haragja féken tartására meg tanfolyamokra jár. Néha tudóskodás ürügyén gammázgat és üzenget számítógépével a vakvilágba, abban a reményben, hogy majd egy vadidegen kifejleszti kórságának ellenanyagát. Ám elbújni a fanatikusan szűk látókörű Thaddeus Ross apuci és katonái elől nem lehet, rátalálnak, és megpróbálják lefülelni a tudóst, aki túrázik egy jóképűt Dél-Amerika szerte, a hazakódorgás szándékával. Négyzetre emelvén a bonyodalmakat, zöld óriásunk picinyke szívében ott dobog még a szerelem lángja is. Tovább csak azért nem mesélném a történetet, mert kb. eddig tartanak az eseménymentes percek, amik valljuk meg egymást közt őszintén, de majd háromnegyed órát elcsalinkáznak a filmből. Aztán a dolgok felpörögnek, a vizuális orgazmus űber brutálisan totális, a két behemót szörny alaposan feltúrja New York falú utcáit, nekem meg az a hátsó gondolatom támadt, hogy az akciók mozgalmassága a történet ürességét próbálja több kevesebb sikerrel velem elfeledtetni.

S ezzel elérkeztünk a kimeríthetetlen Marvel univerzum - s egyáltalán az összes képregény adaptáció véleményem szerinti legsarkalatosabb gyengeségéhez. Ez pedig nem más, mint a bugyuta és végtelenül egyszerű történet. Természetesen nem várom el a szereplőktől, hogy szövegüket mívesen rímekbe szedve tolmácsolják a gyanútlanul megszeppent nézőseregnek, sem olyan bonyolúltságú történettel rukkoljanak elő, aminek a végére csak súgógéppel tudjam megállapítani a saját nememet. De azoktól a projektektől, amiknek a költségvetésére százmillákat tapsol el az alkotó gárda, nos azoktól valahol többet kérek, mint azt, hogy egy ötéves  gyerek biliben kutató kakamatyi szintjén adja elő a sületlenségeit. Hulk behemót zöldülései valahol e szint környékén mozognak.

A film védelme érdekében ugyanakkor illik elmondanom, hogy jóval többet nyújt, mint az öt évvel ezelőtti Ang Lee féle komolykodás. A direktori székbe belekotyult francia rendező, Louis Leterrier nagy örömömre elhagyta az elődjére annyira jellemző osztott képernyős megoldásokat, amitől akkor dührohamokat kaptam. Az igaz, hogy nem zöldültem, inkább vörösödtem, de törni-zúzni gyakran lett volna kedvem. A humor viszont már megint hiánycikk! Szívesen vettem volna néhány poént, amitől mosolyra húzhatom a képemet, s mit ad Isten!, de el is röhöghetem magam, mert valahogy olyan fancsali képet vág már megint az összes szereplő, mintha karót vertek volna a fenekükbe. Szóval kaptam egy komolyra vett zöldséget! Norton a haragra spenótszínre váltó izomerő eljátszására viszont tökéletes választás, mint ahogy Liv Tylert is régen láttam ilyen elbűvölően bájosnak. Mások is szerepelnek a moziban, akiktől a csúnya nézésen és a katonás lángelméjűségen kívűl mást nagyon ne várjunk, meg hát ebben a lárvány mind felett elnevezésű koncepcióban simán el is tűnnek.

A hihetetlen Hulk az előzményénél jóval szórakoztatóbb egy városrendezés, csak bírjuk a szuszt üdítővel. Meg Vasemberrel.

{mosimage}

7/10

yoda70

Módosítás dátuma: 2008. december 03. szerda, 23:31
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1