Oldalainkat 35 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
A romok
Írta: Administrator   
2009. március 08. vasárnap, 00:20
Avagy miért ne menjünk nyaralni Mexikóba?

Persze, gondolom, olvasóink nagy részénél ezt már az anyagiak is megakadályozzák, de ha mégis megnyernénk a lottón a főnyereményt, vagy valami csoda folytán a zsebpénzünkből összeszaporodna annyi, e film megtekintése után azt hiszem, lesz, akinél lekerül az úticél-listáról. Ha pedig már elvetődnénk oda, nehogy a járt utat járatlanra cseréljük fel, mert úgy járhatunk, mint e film főhősei....Aki még nem látta a filmet, nagy valószínűséggel felteszi magában a kérdést, miért, ők hogyan jártak?

romok1.jpgNégy jóbarát, s hogy még sablonosabb legyen a helyzet, akik két párt alkotnak (gyk: két fiú és lány, mindkét lánynak egy-egy  fiú barátja), nyaralása utolsó napjaiban megismerkedik egy sráccal. A srác tesója lelépett egy csajjal, s többé nem kerültek elő. Ám mily nagy szerencse, a térkép viszont igen, hogy merre mentek. Adott a kihívás, másnap megkeresik őket. Jó buli lesz, ráadásul egy maja romot is láthatnak.
E pllanatban javaslom, tegye le minden néző a nasit, amelyet éppen a kezében tart, hiszen hamarosan úgyis azt fogja tenni. És itt el is érkeztünk a film másik pozitívumához, nem csak a mexikói út árát spórolhatjuk meg, hanem fogyókúrának is kiváló alakjukkal elégedetlen hölgyeknek és uraknak. Innentől kezdve lesz vérben tocsogás, repülő emberei "alkatrészek". A látványt pedig fantasztikus hanghatások egészítik ki, hogy a néző minél inkább otthon érezze magát e "remekműben". Biztos vagyok benne, ha valaha a jövőben lesz szagos monitor vagy számítógép, e film készítői elsőként fogják azt alkalmazni.
romok5.jpgAz orvostanhallgatók is haszonnal forgathatják e filmet, hiszen példát láthatnak arra, hogyan kell igencsak mostoha, mondhatni nomád körülmények között lábakat amputálni mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül. Egyszerű a megoldás: ha a páciens gerince már úgyis törött, nem fog semmit érezni. Azután sebkötözési eljárásokat is tanulmányozhatnak. Végül ne feledjük el a legfontosabbat: ha eddig nem találkoztak volna olyan operációval, ahol egy bőrünk alá kúszó növényt kell eltávolítani, ennek csínját-bínját is elleshetik. A pszihiáterek új elmekórtani esettel találkozhatnak, amely minden bizonnyal e nővény "mellékhatása".
A botanikusoknak is csemegét jelenthet e mű. Egy új faj felfedezésére mindenki nagyon vágyik. E növény pedig joggal pályázhat a XXI. század csúcsmodellje címre, hiszen amellett, hogy bármilyen kis nyíláson át képes az ember bőre alá férkőzni, a magnót, diktafont, mp3 lejátszót, mobiltelefont is helyettesítheti. S ha még ez sem lenne elég, mutatós, és iszonyatos gyorsasággal terjeszkedik. A túlszaporodás megakadályozására is láthatunk próbálkozásokat, bár ennek eredményességét az utolsó képkockák kétségessé teszik.
A film  harmadik fantasztikuma itt mutatkozik  meg: mint sok más embertársam, én is azt tanultam történelemből, hogy Karthago helyét sóval hintették be az ókorban ama nagy csata után. Bele is illett volna e kritikába, hiszen a  szaporodás ellen ehhez hasonlatos módon védekeznek Mexikóban, ám mielőtt hülyeséget írtam volna, utána jártam a dolognak. S akár hiszik, akár nem, azt olvastam, hogy ez nem is igaz ... Karthago helyét nem hintették be sóval! Tény, ennek az információnak semmi köze a filmhez, de gondoltam, ha már lúd, legyen kövér, megosztom ezt is olvasóimmal. (Aki nem hiszi, járjon utána itt .)
romok3.jpgVégül a történészeket se hagyjuk ki a sorból! Ha történetesen a maja kultúrát tanulmányozzák, itt újabb érdekességekre lelhetnek. Azt,  hogy e növény létezése hogyan kapcsolódik a majákhoz, s mi köze van a pár évszázaddal  ezelőtt ott bemutatott emberáldozatokhoz, valamint a Gonoszhoz, ezt majd ők kiderítik, mi laikusok ne is törjük rajta a fejünket! (Azért ha nem olvastam volna a film tartalmát, soha nem jöttem volna rá, hogy ez is a Gonosz - igen, így nagy betűvel - egyik megtestesülése ....)

Történet azért nem nagyon van. Borzongás, körömrágás sem  igazán. Vér annál nagyobb mennyiségben, ezért javaslom, mindenki helyezzen valami edényt a monitor alá, ha nem akar később íróasztalt, szőnyeget tisztítani! Gyengébb gyomrúak esetleg egy edénykét vagy zacsit is készenlétbe helyezhetnek.

Azt hiszem,  a fenti sorok mindenkit meggyőztek e film hasznosságáról, valamint arról, hogy ezt minderomok2.jpgnkinek látnia kell. Smile Megnyugtatásul közlöm, lesz, aki azért túléli ...  viszont ugyanitt meg kell jegyeznem, minden bizonnyal nem csak e négy túrista válik a hely áldozatává.

S ha valaki mégis elvetődne Mexikóba, s megtekintene egy elhagyott romot, vigyázzon a pirosas színben pompázó kúszó növényekkel! Ha pedig minden áron barátkozni akar velük, minél megbízhatóbb járgánnyal érkezzen a tetthelyre, s minél közelebb parkoljon le! És nagyon fontos: Ne álljon szóba gyanús egyénekkel, sőt, minél távolabbról kerülje el őket! Nem csak az az egy rossz tulajdonságuk  van ugyanis, hogy nem tudnak se angolul, se spanyolul! Wink

szamóca

gomb hq.jpg
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1