Oldalainkat 32 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
A szállí­tmány - kritika
Írta: Kenobi   
2010. január 09. szombat, 17:14

Antal Nimród neve hallatán kellemes bizsergés tölti el a filmeket csak kicsit is szerető honfitársaink szívét. Karrierje valahogy a mesebeli fiúéra hasonlatos, aki elmegy szerencsét próbálni, világgá. Esetünkben Hollywood lett a vágyott célállomás, és első tengerentúli filmje, az Elhagyott szoba nem is igazán okozott csalódást. Nagy pénz, nagy foci, mondta egykoron Puskás Öcsi, apróból pedig nehéz megasikereket kreálni. Nimród sem százmilliós büdzsével a feneke alatt kapta meg a lehetőséget. Mégis, kezdőként élt az alkalommal, bizonyította tehetségét, most meg az egész világ arra vár, mire is jut a nagy falattal. A Predators pályafutásában vízválasztó állomásként szerepelhet. Ünnepelt rendezőként a világhír, kínos buktaként a süllyesztő. Közben – mintegy ráhangolódásként – megcsinált egy fakuló sztárokkal telezsúfolt rablásmozit. A szállítmány pörgős és akciódús movie, időnként feszültséggel teli – ennek ellenére leordít róla az amerikai sablon, bizonyítványként pedig erősen közepes.

armored-1.jpg

A fenti megállapítás kicsit ellentmondó. De mi is az alaphelyzet? Néhány pénzszállító biztonsági őr. Gondosan összeválogatott marconák, bőrszínre, korra való tekintettel. Annyi férfiasan izzadt humor a film elején, hogy kezitcsókolomot köszönhet nekik a tesztoszteron. Továbbá a kötelező drámák. Némelyiknél problémás anyagi, zűrös családi háttér, meg a hátsó agytekervényünket megcélzó mondanivaló. Kopasz feka csávó nyakig a szarban. Templom egereként legatyásodva, vigyorog a képébe vagy negyvenkét millió dollár, de szembeszáll a cimbikkel. Miért? Mert. Csak. De ferdítsük el a dolgokat: képzeljük el, magyar pénzszállító macsók lenyúlnák xy cég teljes havi bevételét. Ám tervükbe apró hiba csúszik: egyik társuk, Kalányos Bogdán Orsós Vendel – bárminemű névhasonlóság csupán a véletlen műve lehet – hülyére veszi az egész brigantit. Megszólal a lelkiismerete, kopasz feje búbjáig becsületes a gádzsó, társai pedig eszelős gyilkosok. Amerikában ez hihető. Nálunk? Kacag a vakbelem.

armored-2.jpg

Pedig a helyzet valami hasonló. Mindehhez jön a rendezőtől lassan megszokott zárt tér. Ezúttal egy lepukkadt gyártelep, a rozsdás sivárságával. Ide mennek a srácok elrejteni a pénzt. Jön egy apró gikszer, és a páncélautók „önrablói” máris nyakig tyúkszarban vannak. Ty – értelmes név, az nem vitás – lenne a jófiú, a zöldfülű, a legkisebb ugrifüles, a többiek a megátalkodott gonosztevők. Néha eldörren egy-egy lövés, fogyatkozik a társaság, és természetesen megjelenik a rend éber őre. Ty fiú bepucol az egyik páncélautóba és köszöni szépen, jól elvan. Bonyodalomból és pattanásig feszülő helyzetből legyen ennyi elég. A dráma különben is még óvodáskorban jár. Sőt! Alkalmanként már a komolytalanság határát súrolja. A rosszfiúk tevékenysége kimerül abban, hogy csalogatják színesbőrű társukat ki az autóból, persze bolond lenne. Majd, amikor nem megy, elkezdődik a hátsó ajtó zsanérjainak tudományos alapossággal történő püfölgetése. Bang-bang! Ty addig újságot olvas.  Jön-megy, sétafikál. Elvétve picit kergetőznek, és nagyon csúnyán néz mindenki. Gyakorlatilag ennyivel ki is merül a sztori – totál lerágtam a körmeimet.

armored-3.jpg
Ami azt illeti, addig nincs is baj, amíg az akcióval törődik a rendező. A zene jó és agresszív, rátesz egy lapáttal a sodródásra. Klafa. De amikor előkerül a spájzból a lelkizés, valahogy kipukkan az egész. Mivel kevés a szereplő és adott a helyszín, fokozottan kellene harapniuk a színészeknek. Ünnepelt aktorok rogyásig, csak nem nevet néznék, hanem filmet. Matt Dillon és Laurence Fishburne kicsit túlreagálják szerepüket. Fishburne ráadásul súlyfelesleggel is küszködik, akár egy jóllakott napközis. Jean Reno mintha ott sem volna, táskás szemei viszont maradandót alkotnak. Csak Ty (Columbus Short) piszmog valami értékelhetőt. Ha színészkedni is úgy tudna, mint futni... A zsaru illedelmesen haldoklik, de nyugodjunk meg, túléli.

Összegzés: Hetven perc akció, negyedóra unalom, valahogy így néz ki a film. Izgalmas is, meg átlagos is, és semmi különös. Azért fogjuk rá, tisztességes munka egy szárnyát bontogató rendezőtől, legyen büszke rá a magyar kebel!  Leginkább Bé típusú, tékákba való szösszenet. A Predatorshoz ennél jóval több kell. Különben katapult.

6/10

Kenobi


Módosítás dátuma: 2010. február 06. szombat, 23:03
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1