Oldalainkat 50 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
A sziget
Írta: yoda70   
2008. május 20. kedd, 20:04

Ez nem a klónok háborúja!Inkább a futása.Vagy hülyének nézése?

 Amerika legnagyobb hasznot termelő filmiparosai között Michael Baynak bizonyára kivételezett helye van.Ր az,akinek személyes arculati kézikönyvében olyan elhíresült fejezetcímek vannak,mint kórbonctani hulla-móka ,feka humorral való visszaélés,vegyifegyverrel körített börtönbuli,illetve felsőfokú hőstanfolyam.
Aztán,hogy ezeknek a dolgoknak a képi megjelenítése kinek mennyire emeli meg az adrenalin szintjét,vagy a horkolása hangerejét,hogyan is szaltózunk az ámulattól,mások pedig a dührohamtól,az bizony már egy másik történet .Mert bizony el tudom fogadni,hogy a"főhős a napba néz,miközben a képén az izzadtság vízesésként zubog alá a francba”típusú képektől az érzékenyebb lélekkel megáldott nézőnek gyilkolhatnékja támad,de attól még a filmet tágra nyílt optikákkal figyelők másik felénél bejöhet ez a stílus.Mint ahogy bejött A szikla,az Armageddon és a Bad boys duplázás,a Pearl Harbor,vagy akár a Transformers esetében.
Jól lehet látni,hogy A sziget sem akar egekbe röppenő művészfilm lenni,mint ahogy a rendező eddigi akció és látvány orgiái sem,viszont a műfaján belül egészen szépen teljesít,s célja az önfeledt szórakoztatás.Így minden kellékét megtalálhatom benne,amitől lehidalok: autósüldözést,tölténymennyiséget és a dirinkre olyannyira jellemző lassítás hegyeket,amit én,mint darab néző egy átlagos John Woo-vagy Michael Bay-filmtől minimálisan elvárok.Megvannak a jófiú-rosszfiú klisék is,és a hi-tech vackokra bekómálók is odalesznek a boldogságtól.A sztori ugyan ismét nem kíván professzori végzettséget,de az alkotók megpróbáltak a legújabb kori tudomány egyik slágerére,az emberi klónozásra felhúzni egy épkézláb sci-fit.Méghozzá úgy,hogy a tartalom és forma aránya azért ne tolódjon el a tűréshatáron túl,az utóbbi felé.S ez nagyjából sikerült is nekik,mert a film kicsivel több mint két órája alatt nem nagyon éreztem komolyabb unalmat vagy felesleges erőfitogtatást.Persze,azért én is megmosolyogtam a nyolcvanemeletnyi zuhanást is gond nélkül átvészelő műemberek néhány cselekedetét,de az ilyen túlkapások szerethető kellékei a filmnek.
Ami azonban vitathatatlanul a nagy átlag fölé helyezi A szigetet-s feledteti hibáit-,az a főszereplőt életre keltő Ewan McGregor és nagyszerű színészi kvalitásai.A skótok-Sean Connery óta-legnagyobb büszkeségének ugyanis teljesen mindegy,hogy Mongóliában sorozatot motorozó túristát,nagy mesemondót,vagy sebzett lelkű dalnokot,szabadságharcos klónfiút vagy éppen klónok ellen harcoló Jedi lovagot kelt életre,játéka mindig egyedi ízzel gazdagítja a produkciót.Ezúttal is elhiszem neki a szkepticizmust,az aggódást,a tanácstalanságot és-a Star Wars után-már a racionális hősiesség sem üt el annyira karakterétől.Mellette a kötelező "dombos vidék",a cicababa Scarlett Johansson alig-alig kerül reflektorfénybe,míg a film fejvadászát alakító Djimon Hounsout pedig inkább félteném.Nehogy összefusson egy Gladiátorral!Sean Bean hozza a szokásos intelligens szemétládát,ami szerep tagadhatatlanul illik hozzá és Steve Buscemi ápolatlan,kattant csőlakó figurájától sem fogtam padlót meglepetésemben.
Nagyjából tehát minden és mindenki helyén van A szigetben,ami ennek ellenére nem éppen dicsőségként került bele Bay repertoárjába.Hazájában ugyanis óriási buktának számított a film,ami-látva gyengéit és erényeit-számomra olyan mértékű elfehéredést okozott,mint filmünk klónlegényeinek és klónleányainak egyenruhája.

yoda70

 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1