Oldalainkat 158 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
A titánok harca (Clash of the Titans) - kritika
Írta: Kenobi   
2010. április 14. szerda, 20:37
Clash-of-the-Titans-041401Akkor szögezzük le a tényeket! Zeusz lenne a főgóré, Poszeidón elvan magával, Hádész meg az alvilág fura ura, a kis hatalomra törő  csóka. Máris gebasz van az Olimposz hegyén, sejthetjük. Történelem tanárok most biza kitérnek a hitükből, de nekem a görög sztorizgatásokból csupán pár mondat maradt meg. Há mész Homérosz? Házibulintosz? És… Tovább nem folytatnám... De az szembeötlő, hogy az 1981-es Titánok  harca és a mostani feldolgozás között sok párhuzamot fedezhet fel a gyarló tekintet. Mindkét filmben ismert színészek regimentje. A kor színvonalának elvárható monumentalitás, kissé összecsapott történettel. Ám a legnagyobb hasonlóság, hogy mindkét film úgy szar, ahogy. Ráadásként horogra akadt egy mostanában fölfuttatott hérosz, aki elviszi hátán a kalandot. Szép és merész gondolat, elismerem. Mindannyiunk kékre mázolt „dzsékszullija”, azaz Sam Worthington világmegmentőként roppant kevés az üdvösséghez. Mint mackósajtban a brummogás.

Talán megbotránkozik az olvasó a kezdeti kemény szavak után, lehet, egyetért velem. De abban bízvást egyformán vélekedünk, ebből a filmből többet is ki lehetett volna hozni. Sajna, elcseszték. Hogy klasszikust idézzek: Elqúrták. Nem kicsit, nagyon. A gyanakvás csírája, már a film ötödik percében felüti a fejét. Addig se volt semmi, azután se lesz, mondom a potenciális nézők kedvének lehervasztására. Pofázhatnám a történetet is. Mondjuk, egy mondattal elintézve. Csoportos sétafika. Ennyi. Aztán… Milyen átéléssel teszik a szépet a színészek. A valóságban? Sam Worthington egy ábrázattal caplatja végig a filmet. Olyan kis faarc tekintettel, amit megszokhattunk már példának okáért Steven Seagaltól. Pókerface? Mily káprázatos látvány, mitológiai rondaságok, röpülő paci. Pegazus a táltos, tudom. Lerágva a körmöm az elképedéstől. Valami irtózatos nagy mozis élmény. Pozitív hozzáállás kellene részemről, vagy csak a jóindulat hiányzik?

Clash-of-the-Titans-041402

Pedig az van, higgyék el. Az egészben a legröhejesebb ez a Worthington gyerek. Nem, nem a színészi kvalitásait firtatom. Innen puszilom a rajongóit. De az már mókás, hogy Perzeusz félisten szerepére egy ilyen törpepöcsöt szerződtettek. Leginkább akkor szembetűnő a mélygarázs mérete, amikor katonák sűrűjében bandukol, mellé áll valakinek, vagy tökmindegy. Majd mindenki legalább egy fejjel magasabb a csávónál, pedig trükköznek keményen. Veszik alulról a fickót, dombtetőre állítják – kissé lelombozó. Liliputi félisten.

Mégiscsak a történetről. Szóval, az van, mennek. Egyik helyszínről a másikba. Időnként rusnya lények vidítják a képet, máskor az istenek alakítanak. Zeusz és Hádész kavar egymás ellen, Perzeusz meg jól megmondja. A korhűségre köpni, nyelni nem tudok. Páncélzat, pajzsok, Medúza, és a szörny. Olyan Godzilla vs. Órispolip szexelésének gyümölcse lehet a drága. Továbbá dühös Birodalmi lépegetők, csak túlfejlett skorpióknak álcázva. Liam Neeson és Ralph Fiennes fenségesen feneséges istenségek arcán annyi paróka, szakáll lengedezik, mint akik megettek egy szénakazlat. Közben tolják a vakert mitológiából rendesen. De az egész valahogy nem áll össze egésszé. A csatajelenetek és a helyszínek ugyan látványosak, de korántsem durrannak akkorát. Bőven megtalálható az unalom - kétszer akkorát ásítottam, hogy kiakadt az állkapcám -, máskor a nagy nehezen felvett történetfonalat veszíti el az ember se perc alatt. Nem értem a kapkodást. Persze mit is várhat az ember egy olyan mozitól, aminek Louis Leterrier a rendezője? A nyakörv, A szállító 2. Veretes egy pályafutás, nem kétséges.

Clash-of-the-Titans-041403

Összegzés: Nem méltatnám tovább a film hibáit. Inkább nézzük az erényeit. Mert van néhány. Nagyon zordon mozi lett A titánok harca, komolyan. Sehol egy mosoly, sicc, még a humornak a gondolata is! Nem nyújtják rétestésztaként a nagy nullát, és nem szolgál magvas gondolatokkal sem. Hádész nagy mókamester hírében áll, a belépői nem semmik. Ettől függetlenül sajnos teljesen átlagos kaland-fantasy kerekedett a dologból. Bevallom, többre és értékesebbre számítottam. Vagy blockbusterre, amire tágra nyílt szemekkel csodálkozom rá. Hát… Most hoppon maradtam. A szokásos pontozásnál nem sokat hezitáltam. Egy félénk hatost megérdemel? Mert pozitívan szemléljük.

6/10

Kenobi
Módosítás dátuma: 2010. április 21. szerda, 17:36
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1