Oldalainkat 45 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
A végső állomás 3D (The Final Destination)
Írta: Kenobi   
2009. szeptember 12. szombat, 20:02

A vég elkerülhetetlen, legfeljebb az odavezető útra a halál picit rásegít. Az életért folyó küzdelemben semmi nem változott, csak a helyszínek. Katasztrófák és véletlennek tűnő balesetek jönnek-mennek, mégis és mint mindig, ezúttal is akad néhány fiatal, úgy gondolva, hogy kijátszhatja a halált, aki – ha így megy tovább – még halálra dolgozza magát.

final-destination-the-1.jpg

Még James Wong sem gondolta halálkomolyan akkoriban, hogy Végső állomásával egy össznépi, találjuk meg, ki  lesz a következő elpusztuló? - című játékot indítja útjára. Az alapötlettől persze legjobban a sírásókra jön az íves csuklás, hiszen a vén kaszás valóban rendelkezik az összes olyan tulajdonsággal, ami minden idők legjobb sorozatgyilkosává teheti. Minek ide Fűrész? Freddy a penge ujjaiddal inkább állj be fodrász inasnak! Jason a hokis álarcoddal elmehetnél farsangi bálba, ahol a szüzességüket épp elveszteni készülő suttyókra hozhatod a visítozást. Minden felsorolt tömeggyilkos és majdani társaik hurkának minősülnek, és oktatásra mehetnének a halálhoz, mert előle elbújni úgysem tudunk; a kérdés csak az, hogy mikor, milyen életút után, hogyan csap le, s vajon szenvedve várjuk-e az eljövetelét?Ugyanakkor van szegény lehelet kioltóban valami sajnálnivaló is, ahogy üldözni kényszerül ezeket a rakoncátlan fiatalokat, akik már megnyekkenni sem akarnak akkor és ott, ahol ez nekik elő lett írva. Mocsok egy meló ez, valljuk be, s ha majd találkozom vele, meg is kérdem, jár a neki valamilyen extra bérpótlék. Szóval egyáltalán nem lepődnék meg, ha a végzet nem állna meg a negyedik résznél, s halál uraságnak még bőven akad majd tennivalója.

final-destination-the-2.jpg

Az eddigi epizódokra jellemző bevezetés most sem változott. Bemelegítésül egy autóverseny, amiből egyenesen következik a tragédia, az áldozatok sokasága. Legújabb módi szerint divat lett a fejröpködés, mindez elől a szerencsésebbek 3D-ben ugrálhatnak. Aztán látomások, és naná, a főszereplők megint megmenekülnek a koporsóba kerüléstől. Nyilvánvaló, halálnak ismét kell rendesen pluszmeló a szálak elvarrására. Nicknek és barátainak hamarosan feldereng, amit mi már epizódok óta tudunk: sorrendiség, ki épp hol ült, meg hasonlók. Kezdődik a kombináció, közben véletlennek tűnő balesetek. Ez itt csöppen el, az ott lazul fel, víz, tűz és robbanások, némi futkosás és egyebek. Meg ugye a sok előre látás. Nick annyira érzi mások kampecét, hogy lepipálna egy komplett jósda szakkört. A halálesetek szépek és látványosak, mégsem működik valahogy effektként a felszisszenés. Kevesebb a váratlan, elvétve a sokkoló újítás. Amúgy rendes iparosmunka a film. Könnyen kitalálható sztori ez, igaz pici csavarral.

final-destination-the-3.jpg

Átlagos tehát a nóta, közepes előadókkal. Alapos a gyanúm, a színészeknek nem ez lesz az Oscar-várományos szerepük. Valahol nem érzem bennük a rémületet, a félszet. Én hasonló helyzetben a klotyóról sem tudnék kimászni a gyomoridegtől.  A többségük reflexszerűen teszi a dolgát, úgy hét-tíz percenként elpatkolnak. Előtte kicsit vizesen eljátsszák a hattyú halálát, majd mehetnek a producerhez a zsozsóért. Legjobb a biztonsági őr halála: sutty és kész.

Összegzés: Kevésbé hatott rám maradandólag a Végső állomás 3D. Olyan egyszer nézhető film ez, amit másnapra elfelejtünk. A franchise rajongóinak persze kötelező, hisz csak-csak megkapják a napi kinyúlási adagjukat.  Mi, egyéb népek pedig reménykedhetünk: ha elcsúszva egy vértócsában véletlenül kitörjük a nyakukat, vagy az autómosóban megbolondulva életünkre tör minden ketyere, fölösleges mingyá pánikolnunk, lehet akár a véletlen műve is. S persze a legfőbb tanulság: romantikus filmet 3d-ben, moziban? Soha!!!

5/10

KenobiMódosítás dátuma: 2010. február 06. szombat, 23:11
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1