Oldalainkat 50 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
A végső állomás 3D (The Final Destination)
Írta: Kenobi   
2009. szeptember 12. szombat, 20:02

A vég elkerülhetetlen, legfeljebb az odavezető útra a halál picit rásegít. Az életért folyó küzdelemben semmi nem változott, csak a helyszínek. Katasztrófák és véletlennek tűnő balesetek jönnek-mennek, mégis és mint mindig, ezúttal is akad néhány fiatal, úgy gondolva, hogy kijátszhatja a halált, aki – ha így megy tovább – még halálra dolgozza magát.

final-destination-the-1.jpg

Még James Wong sem gondolta halálkomolyan akkoriban, hogy Végső állomásával egy össznépi, találjuk meg, ki  lesz a következő elpusztuló? - című játékot indítja útjára. Az alapötlettől persze legjobban a sírásókra jön az íves csuklás, hiszen a vén kaszás valóban rendelkezik az összes olyan tulajdonsággal, ami minden idők legjobb sorozatgyilkosává teheti. Minek ide Fűrész? Freddy a penge ujjaiddal inkább állj be fodrász inasnak! Jason a hokis álarcoddal elmehetnél farsangi bálba, ahol a szüzességüket épp elveszteni készülő suttyókra hozhatod a visítozást. Minden felsorolt tömeggyilkos és majdani társaik hurkának minősülnek, és oktatásra mehetnének a halálhoz, mert előle elbújni úgysem tudunk; a kérdés csak az, hogy mikor, milyen életút után, hogyan csap le, s vajon szenvedve várjuk-e az eljövetelét?Ugyanakkor van szegény lehelet kioltóban valami sajnálnivaló is, ahogy üldözni kényszerül ezeket a rakoncátlan fiatalokat, akik már megnyekkenni sem akarnak akkor és ott, ahol ez nekik elő lett írva. Mocsok egy meló ez, valljuk be, s ha majd találkozom vele, meg is kérdem, jár a neki valamilyen extra bérpótlék. Szóval egyáltalán nem lepődnék meg, ha a végzet nem állna meg a negyedik résznél, s halál uraságnak még bőven akad majd tennivalója.

final-destination-the-2.jpg

Az eddigi epizódokra jellemző bevezetés most sem változott. Bemelegítésül egy autóverseny, amiből egyenesen következik a tragédia, az áldozatok sokasága. Legújabb módi szerint divat lett a fejröpködés, mindez elől a szerencsésebbek 3D-ben ugrálhatnak. Aztán látomások, és naná, a főszereplők megint megmenekülnek a koporsóba kerüléstől. Nyilvánvaló, halálnak ismét kell rendesen pluszmeló a szálak elvarrására. Nicknek és barátainak hamarosan feldereng, amit mi már epizódok óta tudunk: sorrendiség, ki épp hol ült, meg hasonlók. Kezdődik a kombináció, közben véletlennek tűnő balesetek. Ez itt csöppen el, az ott lazul fel, víz, tűz és robbanások, némi futkosás és egyebek. Meg ugye a sok előre látás. Nick annyira érzi mások kampecét, hogy lepipálna egy komplett jósda szakkört. A halálesetek szépek és látványosak, mégsem működik valahogy effektként a felszisszenés. Kevesebb a váratlan, elvétve a sokkoló újítás. Amúgy rendes iparosmunka a film. Könnyen kitalálható sztori ez, igaz pici csavarral.

final-destination-the-3.jpg

Átlagos tehát a nóta, közepes előadókkal. Alapos a gyanúm, a színészeknek nem ez lesz az Oscar-várományos szerepük. Valahol nem érzem bennük a rémületet, a félszet. Én hasonló helyzetben a klotyóról sem tudnék kimászni a gyomoridegtől.  A többségük reflexszerűen teszi a dolgát, úgy hét-tíz percenként elpatkolnak. Előtte kicsit vizesen eljátsszák a hattyú halálát, majd mehetnek a producerhez a zsozsóért. Legjobb a biztonsági őr halála: sutty és kész.

Összegzés: Kevésbé hatott rám maradandólag a Végső állomás 3D. Olyan egyszer nézhető film ez, amit másnapra elfelejtünk. A franchise rajongóinak persze kötelező, hisz csak-csak megkapják a napi kinyúlási adagjukat.  Mi, egyéb népek pedig reménykedhetünk: ha elcsúszva egy vértócsában véletlenül kitörjük a nyakukat, vagy az autómosóban megbolondulva életünkre tör minden ketyere, fölösleges mingyá pánikolnunk, lehet akár a véletlen műve is. S persze a legfőbb tanulság: romantikus filmet 3d-ben, moziban? Soha!!!

5/10

KenobiMódosítás dátuma: 2010. február 06. szombat, 23:11
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1