Oldalainkat 48 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Ananász Expressz
Írta: Kenobi   
2008. december 28. vasárnap, 12:14

Eszement a cucc.

Nehéz leírni az érzést. Az olyan állapotot, amikor az ember mindent rózsaszínben lát. Még a párducot is. Vigyorog mindenre, mint a jóllakott napközis. A körülöttünk sompolygó problémákra tojunk jó nagy ívben, elsődleges a fülig érő jókedv, agyunk értelmes részének száműzése, oszt majd csak lesz valahogy.  A hétköznapi embernek az előbb vázolt transz eléréséhez – edzettségi állapotának függvényében – valamennyi alkohol szükségeltetik. Valakinek egy hordó pálesz is kevés, nekem két sörtől is keresztbe állnak a szemeim. Ám a lényeg nem változik: a bamba vigyori tekintet és a féktelen kacarászás.


a.e..jpg
Judd Apatow és alkotótársai másfelől közelítették meg az ellazulás problémáját. Senki ne essen totális rémületbe, nem ásításra ingerlő ötórás királydrámákat, és nem sötét képregényfilmeket varázsoltak elő ingujjuk alól, maradtak annál a műfajnál, amihez a leginkább értenek. Tehát mindannyian megnyugodhatunk, a vígjáték új aspektusát szedték elő tarsolyukból. A „füves vígjáték” megnevezésre szívkörnyéki fájdalom és rémült pislogási roham lehet a válasz az erkölcsöket mereven védelmező állampolgárainknak, mivel a film központi mozgatója az Ananász Expressz névvel elhíresült cucc, amely fogyasztóját úgy kiüti, mint Kokót az az argentin bokszoló egykoron. A szer/szartól a jókedv garantált, mint ahogy a film bőséges tárháza a fergeteges humornak és az akcióknak is. Amerikában egyébként a fűszívás társadalmi jelenséggé vált, sajna mindennapos eseménnyé, s így nem is lepődhetünk meg nagyon, ha a filmipar is felfedezte a benne rejlő lehetőségeket. Füvezni persze csúnya dolog, legalább olyan ejnye-bejnye kategória, mint a suliban az órák közötti szünetekben a retyóban bagózni, vagy holtmatán megdugni az első csajt, aki épp akkor az útunkba került, és pechünkre megállt. A témáról odaát bőséggel készülnek filmek, hozzánk azonban már kevésbé jutnak el az effajta darabok, részint, mert ritkán szerepelnek húzónevek a filmekben, a színvonal is gyakorta a béka segge alatt sumákol, no és a mondanivalótól is hátast dobna a prűdebbje, így aztán forgalmazni sem nagyon érné meg, még a kábszeres kutyának sem.

a.e. 2.jpga.e. 1.jpg
Nagy sztárok az Ananász Expressz-ben sem kalauzolnak bennünket, de néhány ismerős arccal azért találkozhatunk. Seth Rogen és James Franco alakítják azt a hülyére betépett párost, akiknek a „buddy moviek” legszebb hagyományaihoz méltóan kell egymásra (és barátságra) találniuk a bajban. A bajt pedig azért találták fel, hogy jöjjön. Lehetőleg csőstül. De nem mindent elsöprően, ugyanis a film meglepően hosszú bevezető szakasszal indít, megismerkedhetünk a szereplőkkel, lazulunk, az éjszakai műszakból hazatértek még kúmhatnak is néhány percet. Vannak ugyan poénok, de semmi extra, és elvétve valami esemény. Aztán egyszer csak hatni kezd a cucc: Dale szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, következik a vér, üldözés, parázás, nem kicsit, nagyon. Րrült rohanás, fejkapkodás és helyzetkomikumokra épülő poénok.

a.e. 3.jpgA legmulatságosabb pillanatok az Ananász Expressz-ben nem is abból adódnak, hogy mit szerencsétlenkedik a két lökött főhülye a vásznon, hanem ahogy csinálják – egy csomó poén azáltal válik poénná, hogy közben tudjuk: ők ketten marhára be vannak szívva. Szívatják is önmagukat becsülettel. A szürkeállomány szabadságra küldve, teljesen logikátlanul viselkednek. Néha eszükbe jut valami teljesen indokolatlant tenni, máskor nagy és mélyen szántó agyalásokba kezdenek a mobiltelefonok bemérését illetően. Tökéletesen tökéletes töketlenek. Az elszívott spanglik „jótékony” hatására a szereplők teljesen alkalmatlanok a normális társadalmi elvárások beteljesítésére is. Kívül kerülnek minden játékszabály alól, és ez bizony gyakorta ellentmondásokat szül, ami a leggyönyörűbben Dale és a barátnője közötti zseniális lélekkiöntős telefonbeszélgetésben mutatkozik meg. Ugyanakkor a balfasz akciók és a hülye poénok kedvelő is megkapják a napi adagjukat, hiszen a filmnek vastagon velejárói ezek is.

A két málé főszereplő közül Seth Rogen ismét hozza a megszokott tohonya lúzert, annál nagyobb meglepetés viszont James Franco komikusként. Tőle eddig inkább a nyálas hősöket szoktam meg, jól tette, hogy picit váltott. Szóval igazán szerethető két balfékkel hozza össze a sors azokat, akik megnézik az Ananász Expresszt.

Eszement a cucc. Majdnem olyan, mint seggrészegen dugni.

8/10

Módosítás dátuma: 2010. február 07. vasárnap, 00:10
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1