Oldalainkat 20 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Az eltemetett (Laid To Rest)
Írta: Kenobi   
2009. december 06. vasárnap, 17:19

A filmtörténet során jónéhány álarc mögé bújó sorozatgyilkost szabadítottak a nyakunkra. Van most olyan gyanúm, megérkezett az illusztris társaság újabb követője. Örömmel jelenthetem be, elkészült a Terminátor filmek soron következő felvonása. A futószalagon  és válogatás nélkül vérengző figura krómkoponyával a képén hozza a frászt a közelébe kerülőkre. Nem rossz teljesítmény tőle, csak egy kis baj van. Néhány sörrel az agyamban, már kerülget a röhögés, hisz a maszk szakasztott úgy néz ki, mint egy szájsebészeti beavatkozáson átesett T-800-asé.

laid_to_rest_00.jpg

Másképp szemlélve a dolgokat, mintha pofán vágták volna, ezért az ezerfogas vicsor, de mindannyian tudjuk, egy halálosztó gépezetnél nem porcelán fogazat a módi. Evilági követője pedig fiatal, harmincas-negyvenes évei közepén járó tökkopasz pacák, vitorla fülekkel, a hasonlóság ugye a fizimiskában és a prédák számában rejlik. A vér természetesen hordószám fröcsög, és az sem meglepő, ha azt feltételezzük, fiatal lányok gigája is elmetszésre kerül. A gyilkos hatalmas filéző késekkel mancsában nyesegeti rövidebbre áldozatai magasságát. A film készítői pedig különösen ügyeltek a nyiszákolási folyamat megmutatásának részletességére.

laid_to_rest_01.png

Egyébbel nagyon nem vacakoltak. A történet élből nem létezik. A szereplőktől már magam is vigyorogtam. Nem örömömben, kínomban. Minden sablon és klisé május elsejei felvonulást tart. A gyilkost mindig, mindenhová odaeszi a fene. Az összes ajtó zárva, a rendőrség valahogy elérhetetlen. A szereplők békésen haláloznak, de szinte állandóan akadnak jelenlévők, akik szétpofázzák az agyukat. Jajjajajj, fussunk, mert mi is sorra kerülünk! Meg sipákolás. Néha arcon lövik a koponyást, kábé két méterről. A golyó természetesen lepattan, fémről így is szokott. Mé nem lövik tökön az illetőt? Akkor töketlen lenne?

laid_to_rest_02.png
Amúgy slasher horrorhoz van szerencsénk, vagy mifene. Közös jellemzőjük a belezd a kuncsaftot pajtás teljesítményre nevezetű össznépi elkapálás. A halottak főleg fiatal nők legyenek, mivel arra gerjednek a vén kéjencek. Sikoltozzanak, futkossanak, mielőtt Szent Péterhez betérnek, de piciny pucérság is emeli a nézettséget. A gyilkos van, fenemód. Álarc és fapofa, meg egyebek. Hogy miért lettek olyanok, amilyenek? Hát igen, a zaklatott gyermekkor. Az iskolában elvették tőle a vajas szendót, vagy anyuci kiröhögte, mert töpörtyű a fütyije. Erre bepipul, és kész.

laid_to_rest_03.jpg
Most azonban semmi hasonló. Helyszínként valami piszlicsáré kis falu és az éjszaka. Egy középfokon fiatalnak ítéltetett csaj leszögelt koporsóban ébred, pedig nem is vámpír. Emlékei szabadságon, mert jól kupánb*szták, kilátástalan egy állapot. A ravatalozóterem bezárva, a telefonon nagyjából száz méter tyúkbél, mégis elszakítja. Tíz perc után rájön, hogy a vonal süket. Mi lenne, ha szőke volna? Majd jő a keményfejű vigyori, vállán egy kamera. Az a hobbija, felveszi a mészárlásokat. Nah. Valaki bélyegeket gyűjt, ezé má nem ítéljük el szegényt. Szóval, egy a lényeg, ragadjon a bélyeg. A gyilkos vadászik mindenkire, aki elé kerül, mert ölni akar. Akik elé kerülnek, menekülnek, mert a gyilkos ölni akar. Maga a tökély. Aki nincsen veled, az ellened van. Aki nincsen magánál, az magán kívül van. Nekem sikerült. Kitértem a hitemből. Dögöljön meg a lovam, ha értem miről van itt szó. A befejezés teljesen elb*szott, a gyilkos kifene, mifene, jótékony homályban. A csajról kiderül, k*rva, a f*szi a kuncsaftja volt. Ennyi és nem több. Ebből lesz a cserebogár. Koporsók és szétcincált halottak tömegével, még sincs félsz, bár egy horrornak nem tenne rosszat az ijedelem. Inkább egyfajta mosoly az uralkodó, a nézd már milyen balfék ez a film kategóriájából.

Összegzés: Áááá… Inkább hagyjuk.

3/10

Kenobi

laid_to_rest_04.jpg


Módosítás dátuma: 2010. február 06. szombat, 23:07
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1