Oldalainkat 21 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Az elveszettek földje (Land of the Lost)
Írta: Kenobi   
2009. augusztus 03. hétfő, 18:21

Engedtessék meg nekem Tisztelt Olvasó, hogy kicsit beavassam kritikaírási szokásaimba. Nem is kritikák ezek, hiszen bőven akadnak hivatásos tollforgatók, akik értő módon elemzik a dührohamuk határán agonizáló nézőnek, hogy micsoda qrvajó filmhez is van szerencséje. S persze fordítva is működik a dolog, blockbustereket hordanak le a sárga földig, nem érdekelve őket, mi a nép meglátása. Részemről fütyülök a profi firkászok bölcsességeire, csak azt írom, ami első fölindulásomban eszembe jut. A kényesebb filmeknél van, hogy alszom az egészre egy nagyot, hátha másnapra változik a véleményem. Szokott, de nem sűrűn. A gyárilag megteremtett hurrá optimista tudat formálókkal pedig elvétve egyezik a nézetem – a legtöbbször nem.

land-of-the-lost_1.jpg

Ám arra marhára kíváncsi leszek, hogy Will Ferrell magát kaland/vígjáték/sci-finek nevező borzalmát hogy a túróba magyarázzák ki. Az egész filmet sikerült olyan rezzenéstelen arccal végigbambulnom, hogy kisebbik lányom portrét készített a pofámról. Pedig bedobnak minden földi jót. Van itt kérem a dió aggyal is értelmes forma T-Rex dinka dínó, formás lábaival felvágó hősnő; zöld gumigúnyában és mintha szarás közben lennének, olyan gülüző, öklömnyi szemekkel totyogó gyíklények, világuralomra törő félcédulás vezetőjükkel; valami kib*szottul irritáló, cicit taperoló majomlegény és egy olyan főszereplő, akit kb. a tizenötödik percben már lelőnék. Magát kacagtatónak képzelő, párhuzamos világbeli kalandtúrája pedig olyan rosszra sikeredett, hogy már szinte jó. A megtekintésére – hogy is szokták mondani? – csak erős idegzetűek vállalkozzanak.


Dr. Rick Marshall föltalál valami tachionokat pisztergáló music centert, ami képes bekavarni más alternatív valóságokba. Vagy ilyesmi. Akad egy rajongója is – a formás virgácsú csaj –, aki veszi ezt a marhaságot. Elindulnak világot látni – s el is jutnak egy vidámparkos-szörnyes barlangtúrára. Valahogy megnyílik az átjáró, ahová park tulajával együtt belezuhannak. Jöhetnek a fárasztó kalandok, az előbb felsorolt gyagyaságokkal. Többet egy szót se, mert már ennyitől is felhúzom magam.

land-of-the-lost_2.jpg

Will Ferrell tehát elővette a jól bevált Jurassic parkot, hozzáadta az Utazás a Föld középpontja felé nevezetű – gyanítom Brendan Fraseres "ős eposzt" –, kilopta Zira idióta fiús alteregóját A majmok bolygójából, hozzátette szerinte lehengerlő humorát, befricskázott egy nagyot régi idők sci-fijeinek, majd mosolyogva hátradőlt. Az izgalmak nagyjából Tádé és Mazsola magasságát verik. S amitől egyenesen falra mászok: úgymond életveszélyes helyzetekben, nyaktörő mutatványok között, össze-vissza futkosásokban, meg egyáltalán, be nem áll a szereplők szája. Megy a szófosás híg lében, még akkor is, ha kussolni kéne. A poénokra kevés kivétellel nem vagyok vevő, csak ásítoztam, mi ez? Az egész film így valami iszonyat hosszúságú lett, a maga bő másfél órájával. A látvány egyébként tisztességes, kivéve, amikor megjelennek az őslények, a hüllőfaszik, meg sok minden egyéb. Azok pedig olyanok, hogy még egy amatőr bábkészítő szakkörből is kivágnák. Nem különben a trükköket. Vajon hová a bánatba vándorolt a produkcióba fektetett 100 millió dollár? He?

land-of-the-lost_3.jpg

Van tehát kettősség rendesen. A színészekről csak azért egy szót se, mert kimerítik a gyatra fogalmát. Nagyon utána kell kotorásznom, hogy mikor láttam utoljára ilyen sz*r produkciót. Ja, a Katasztrófafilm. De az legalább bevállalta.

Nem is igazán tudok többet mondani. Minősíthetetlen alkotás, legfeljebb önsanyargatók találhatnak benne "szépséget". Ez nem Az Elveszettek földje, hanem a megveszettek filmje. Fusson előle mindenki! Négy. Ne beszélj félre! Szóval, három pont. De csak nagy jóindulattal.

3/10

Kenobi


Módosítás dátuma: 2010. február 06. szombat, 23:12
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1