Oldalainkat 26 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Az esemény
Írta: lidi   
2008. október 29. szerda, 21:57
Mark és a menstruáció.....

Nekem bizony ez jutott eszembe a film címe hallatán és meg is indoklom e fura képzettársításomat. Mint bizonyára az engem olvasók megszokhatták egy érdekes, ámde korántsem rövid bevezetővel kezdem kritikáimat. Nos, most sem lesz másként. Én úgy gondolom nálam nincsenek tabu témák, legyen szó, erőszakról, kirekesztettségről, szexről, váladékokról-akármiről függetlenül attól, hogy ez írásos vagy magánéleti szférámat érinti. Ilyen vagyok oszt kész. Szóval a cím……Sok emberrel találkoztam, akik a számukra kínos dolgokat megpróbálják más szavakkal illetni, mert szégyellik őket. Ilyen lehet a nők számára a menstruáció. 

Nevetnem kell mikor azt hallom:

-megjött a mikulás (mikor augusztusban ne má)
 
- megvan a havi bajom (miért lenne az baj? Én kifejezetten vártam a hónapban ezt a napot 18 éves koromban, amikor még úgy védekeztem aktuális párommal, hogy Kelenföldnél kiszálltam) 

-beteg lettem( ezen végképp mosolyognom kell belülről ,hisz ez pont a nő egészséges mivoltát feltételezi,vagy az a csúcs ha valaki üdülés  előtt  félelmetes fejszámolásba megy át majd fancsali képpel közli a franc pont akkor leszek beteg-ügyesek a nők ezt előre tudják)

Nos e szavak azok kedves hölgyeim amiről azt gondolják eltakarjak a pöries valóságit miszerint Önök most menstruálnak. Mert amik mögé bújnak, olyan leírok, sejtelmesek, amikből lehet következtetni a delikvens állagára, de mégsem a nyers valóság.
Pontosan ezen gondolatokat az előtérben tartva használta fel M. Night Shyamalan a The happening vagyis az esemény zöngéket címnek. Hogy miért:mert a néző gondolhat bármire és asszociál is mindenféle dologra és egy fantasztikus trailert is lehet a cím és kezdő képsorok felhasználásval összerittyenteni. Meg is tették rendesen amit lehet csak a épp film veszett el.

A rendezővel én mindig szkeptikus voltam és maradok is ezen mű után is,azt olvasni róla egy zseni vagy utálják vagy szeretik…mármint a munkáit. Én erősen az előbbi csoportba tartozom.
•  The Happening(Az esemény) (2008)
•  Lady in the Water(Lány a vízben) (2006)
•  The Village(A falu) (2004)
•  Signs (Jelek)(2002)
•  Unbreakable(Sebezhetetlen)(2000)
•  Stuart Little (Stuart little a kisegér)(1999)
•  The Sixth Sense (Hatodik érzék)(1999
•  Wide Awake (Nyitott szemmel)(1998)
•  Praying with Anger(1992)

Ez az ő munkássága melyet, az esemény tetőz be.2 db műve az ami miatt osztom a kritikusok véleményét és zseninek nevezem,na jó ha ideértem a Praying with Angert akkor 3.
A többi: nevetségesen együgyű nulla befejezéssel.

Egy valami ért nagyon mester In medias res bele a lecsóba…..A The Happening kezdő képsorainál jobbat,ütősebbet én még sohasem láttam,ez kb 15-20 perc utána maga film átmegy, szép lassan a hogyan éljük túl a növények gonosz támadását projectbe, ami nekem személy szerint nem jött be. És a végén a megdöbbentő és Tőle már-már megszokott, fordulatos befejezés……ami ezúttal kis elmarad,de azt gondolom ezt már megszokhattuk tőle.

Markunk pedig nem játszik jól de hogyan is játszana mikor a film maximum 3 grimaszt vár el tőle és a végén egy kis érzelgőséget és bátorságot mikor minden egy lap tesz fel és szembeszáll a főgonosszal…….a vérszomjas….a félelmetes erdei pajzsikával. De ez még nem elég mert társa ebben a félelmetes akciócsoportban a pajzán…perverz…..10 éves akác. Értem hogy ez félelmetes társaság és átérzem milyen nehéz mikor a rendező ezt mondja:Mark most nagyon ijedt arcot kell vágnod képzeld magad elé azt a pázsitot mint Freddy Krugert… Nos én nem lennék jó színész..és ebben a filmek a többi embertársam sem az. Mindenki csapnivaló, de a téma nehézsége mentségül szolgálhat nekik . Egy valaki játszott benne jól maga a fű,nagyon jól hajladozott a szélben.


Néhány dolgot megtudhattunk a rendezőről ennek a filmnek a kapcsán:mint a nők,homályosan körül tudja írni a puszta valóságot,nagyon ért a kezdő a képsorhoz és hogy lehagyja a filmről a befejezést,bár az a párizsi zárás legalább meglepő volt…
Tehát kedves olvasóim menzeszre fel….brrr miket beszélek Eseményre fel!!!!

gomb hq.jpggabbi

5/10
Módosítás dátuma: 2008. december 03. szerda, 23:05
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1