Oldalainkat 83 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Az időgép
Írta: yoda70   
2008. június 16. hétfő, 22:07

Ki hiszi el,hogy 800 000 év múlva lesz egyáltalán az amőbánál értelmesebb életforma a Földön?Én 800 évvel inkább kiegyeztem volna.

Saját készítésű időgépemmel épp most érkeztem vissza 2050-ból,amikor is a világ megint rólunk,Magyarokról beszél.Ebben az évben megnyertük a robotlabdarugó világbajnokságot,ahol is a döntőben a nyolcszoros világbajnok Braziliát fenekeltük el 9:1-re.Hónapokon keresztül folytatódtak az utcákon a tüntetések és a zavargások,mikor is szkafanderekbe öltözött és erőterekkel felszerelkezett tüntetők a heti 2 órás munkaidő visszaállítását,az adókulcs 0%-ról 10%-ra emelését,valamint életkörülményeik rosszabbítását követelték.Az épp aktuális királyunk II.Gyurcsány Viktor,a tömegek megnyugtatására egyebet sem tudott mondani,mint öszöd,vagy nem öszöd!Ez van!Megcsináltuk!
És az év botránya!Dundika nagymama nem fért be a novemberben induló Marsutazásra,mert az expedició pénzének felét ismeretlenek elsikkasztották.A M.Ő°.HI.-A Magyar Ő°rkutatási Hivatal vizsgálatot indított.
De én nem ezekért a hírekért mentem 2050-ba,hanem érdeklődni,és szomorúan jelentem nektek:már a kutya sem emlékszik vissza a 2002-ben készült Időgép című filmre,hiába rendezte H.G.Wells dédunokája,Simon Wells.Az addig főleg animációs rendezőként ténykedő ifjú rokon ugyanis szimpla,romantikus szállal átszőtt kalandfilmet dirigált a dédpapi meglehetősen pesszimisztikus regényéből:míg olvasóként a jövő veszélyeire felhívó figyelmeztetéseket kapok,addig nézőként azt látom,hogy Alexander Hartdegen(Guy Pearce),a bogaras és általam egy picit nyalókának tűnő tudós,aki azért épít időgépet,hogy visszamenjen a múltba megmenteni a halálból szíve szerelmét,a 802701. esztendőben tropára vágja a gépét,de ezzel a nemes cselekedetével megmenti az emberiséget(vagy valami hasonlót) a pusztulástól.Így lesz tehát az ügyefogyott és csetlő botló tudósból némi időutazást követően ultimate akcióhős.Micsoda jellemfeklődés!Sőt!Még az új kedvest is megtalálja(Samantha Mumba személyében,aki Miss Indonéziaként talán jobban domborított,és szerintem nem lesz professzor a színművészeti főiskolán.De ez nem is baj!).
A föld alatt tanyázó "csúf"morlockok és a föld fölött élő "szép"eloiok ráadásul itt nem elsősorban a társadalom végzetes kettészakadását szimbolizálják szatirikus eszközökkel,inkább csak ürügyként szolgálnak néhány harcjelenetre és jóképű sikongatásra.Sajnos ezek az akciók sem annyira lélegzetelállítók,hogy szaladjak rémületemben pillanatragasztóért a Hold összeillesztése céljából,s bár az időgép szépen megkonstruált egy masina,összességében nekem a látvány kissé gagyinak tűnik-azonban  Jeremy Irons,mint übermorlock teljesen király,de az eredeti történetben nem szerepelt,s a filmben pedig kicsit túlspilázott a jelentősége.Az időutazásos részek viszont valóban káprázatosak,és megkapóak-kussoltam is alatta-s az aláfestő zene önmagában is élvezetes!Kár,hogy a sztorira ezt nem mondhatom el.
Az Időgép szerintem egy teljesen átlagosra sikeredett film,mérsékelt izgalmakkal,és elfogadható látvánnyal.Korrekt iparosmunka,felejthető színészi játék,és ellaposodó történet.

6/10

yoda70

Módosítás dátuma: 2008. június 16. hétfő, 22:08
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1