Oldalainkat 43 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Cloverfield
Írta: yoda70   
2008. május 11. vasárnap, 10:31

Godzilla vs. Ideglelés

Hát mit mondjak, kicsit tartottam a filmtől. Nem is picit, nagyon. Azok a kézikamerával készülő áldokumentarista produkciók, amelyek a kamera hisztiző rángatódzásával próbálnak engem sokkolni, mindig elérik a céljukat. No nem a filmek izgalmi értéke okoz pánikszerű pelenka cserélési ingert, hanem a szemeim golyóznak, amúgy rendesen. Szirti sas legyen a tollán, aki ezeket a villámgyors képi mozgásokat elszédülés nélkül követni tudja, s nem kap tengeribetegséget - mellékhatásként pedig rókázási ingert -, mondjuk úgy a film tizedik percére. Így a hányási kényszer valakinek alapművelet lehet, tehát egy zacskó biztonsági mentőövként nem árt.

A Cloverfield is sikeresen táplálta ezen félelmeimet, főleg úgy, hogy az első húsz perce alatt vagy tizenötször megfordult a fejemben, hogy bekopogok ezeknek a szimpatikus fiatalembereknek a bulijára, hátha cumizhatok én is egy kevés sört, vagy megtudhatom, hogy kicsoda és kifenét csalt meg,vagy csak úgy egyszerűen üzenjek egyet bele a kamerába. Mert az mindig és mindenkinek a képében ott van, amit én hasonló helyzetben úgy díjaznék, hogy lenyomnám azt a filmező cimbora torkán. Mondhatnám úgy is, hogy a film eleje igazi kihívás, mind a türelmemnek, mind a látóbogyóimnak.

Majd hopp! -és elmegy a villany .Jön a földrengés, kitör a pánik, a móka és a sikogatás, én meg rögvest fölvidulok. Végre egy kis csinnadratta! Már egyáltalán nem zavar a kamera, sodródok a tömeggel. Előbukkan valami szörnyféleség is, amolyan Godzilla utánzat egy kevés lapáttal megegyengetve, megsózva némi földönkívűli divattal. Honnan jött és miért pont oda, azt senki ne firtassa, a történet szempontjából teljesen érdektelen. De lényünk bizonyára ballábbal kelhetett, mert nagyon gonosz, mégjobban pipa és a már kötelező módi szerint borít és bulldózerezik mindent, ami az útjába kerül. Extra szolgáltatásként bombák módjára potyognak belőle az ivadékok, ezek a póklábú, és raptorfejű szörnyikék, s ők persze megint nem zacskóstejre gerjednek. A katonaság is közbelép, a frontvonal közepébe kerülök, rakéták száguldanak át a fejem fölött, a vadászgépek hangrobbanásai pedig fokozzák félelmemet. A fiataljaink pedig menekülnek, küzdenek az életükért és fogynak. Azért a hiteltelenség is picit jelen van. Én nem tudom ki hogy van vele, de ha nyamvadt életem veszélyben lenne, nem hinném, hogy a videokamera lenne a központi problémám.

A Cloverfield minden kezdő ellenérzésemet száműzte. Vérprofi egy rémisztgetés imitáció, halál alulnézetből, megdöbbentő képsorokkal, és a rombolás mértékére még egy Godzilla is csak elégedetten csettinthet, ami kispiskótának tűnik ehhez a lényhez képest. Mindent összevetve a Cloverfield egészen jó kis alkotás, bár az kajánul megjeggyzeném, hogy a megtekintésénél a tengerészek bizonyára előnyt élveznek. Elő a zacskókkal!

{mosimage}

7/10

yoda70

Módosítás dátuma: 2008. december 03. szerda, 23:54
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1