Oldalainkat 905 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Egek ura - Up in the Air - kritika
Írta: flilla   
2010. január 21. csütörtök, 15:36
upita1A filmet még a Golden Globe díjkiosztó előtt néztem meg, mert kíváncsi voltam egy olyan alkotásra, melyre 6 jelölést adtak akkor, - a legtöbbet az idei évben - amikor az Avatar-t is a jelöltek között találjuk. George Clooney-t valahogy nem bírják megunni sem a kritikusok, sem a nők, férfiak nevében nem beszélhetek. Én viszont sosem voltam rajongója. Most sem váltam azzá. Persze látom, hogy remekül megszemélyesít bármilyen figurát, és még arra is képes volt, hogy megkönnyezze az adott pillanatot. Azonban a film az átlagos kategóriába tartozik.


Hogy miért jelölték mégis 6 Golden Globe díjra? Valószínűleg azért, mert nagyon emberi a film. Érzelem és érzéketlenség kavarodása fut végig az egész sztorin.
upintheair.jpg

Clooney, azaz Ryan Bingham a nagyvállalati leépítések szakembere, egyszóval abból él, hogy embereket rúg ki. Élete nagy részét szállodákban és repülőkön tölti, és nagy lelkesedéssel gyűjti a törzsutas mérföldeket. Hamarosan eléri a tíz millió mérföldet, ám megismerkedik egy szintén törzsutas nővel, és kiszámíthatóan biztonságos élete egy csapásra a feje tetejére áll. Ez röviden a tartalma és alapja a filmnek. A történet alakulásával láthatjuk, milyen az, amikor a mindig facér férfi szívét is meglágyíthatja valaki. Láthatunk feltörekvő, újonc fiatal hölgyet, akinek a munkája mindenekelőtt van, és találkozhatunk egy harmincas évei végén járó nővel, aki a fellegekben éli ki minden álmát, amit nem tehet már meg a való életben.

 

upintheair3.jpg

Amit magasan kiemelnék a filmből, az a zene. Már-már vicces, hogy az utóbbi időben engem csak a zene tud megfogni egy filmben, de ha a történet nem ragad magával, az embernek mégiscsak kell találni valamit, amiért nem pocsékolt el 2 órát az életéből. Így aztán, az írás közben is a zenéjét hallgatom, hátha a pontozásnál nem leszek szőrös szívű, de George, ebben ne is reménykedj!

 

Kiknek ajánlom? Egyrészt Clooney rajongóknak természetesen. Másrészt viszont, azoknak, akik csak a munkájuknak élnek, mert számukra van igazán mondanivalója a filmnek.

 

 

gomb hq.jpg

 

 

 

4/10 pont

 

Módosítás dátuma: 2010. február 21. vasárnap, 19:01
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1