Oldalainkat 45 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Elit halálosztók
Írta: lidi   
2009. október 18. vasárnap, 13:19

Egy kiválasztás igaz (nak tűnő) története……

Pár hónapja nem írtam egy sort sem,ide a kritikák rovatba..ez tény,persze  szánom,bánom bűnömet meg mea culpa,de,mással voltam elfoglalva, mint az Önök agyának terhelésével  és be kell valljam nem is sóhaj vagy vélemény kihúzása a kedves olvasókból,volt a fő célom mostanában.

Három  dolog szükségeltetett,e mai szösszenethez:több idő,olvasóim  üzenetei és egy kedves barátom,kollégám noszogatása.

No de ezek összeálltak így kezdjük is gondoltam, de hol,vakon turkáljak a „remek”  filmgyártásunk poshadt állóvizébe,hátha kezembe téved egy arra járó aranyhal,vagy orosz rulettet játszva tegyek be egy golyót és célozzak meg egy filmet, és ha a film virtuálisan kimúlt,örömtáncot járva a hullája felett vesézzem ki azt?!

Neeeem régi jó módszeremhez folyamodtam, megnéztem mit dicsérnek agyon, vagy éppen mit szidnak rommá a kedves hozzáértő (vagy éppen csak szitkozódni vagy dicsérni vágyó) emberek és azt tűztem ki megtekintendő műremeknek aznap estére.

Így esett a választásom az Elit halálosztók című filmre…

Nos a cím alapján egy „B” kategóriás pixelháborúnak gondoltam,melyről remek negatív kritikát lehet írni épp jó egy „újrakezdéshez”.

A film eleje igazolta „elvárásaimat: 80 másodpercig csak reklámokat és logókat láttunk egymás után felvillanni, szerintem még a főszereplők fogászának a magánpraxisa és a rendező kedvenc reggeli kávéjának a márkája is szerepelhetett ezen időszakban…

Ezen túllendülve azonban egy nagyon jó film kezd kibontakozni a szemem előtt melynek története 2 dologról szól, ami eleve szenzációs.

Először is leszűrhetjük, hogy az ember nagyon nagy változásokon mehet át az őt ért hatások miatt. Ezt most Matiasra értem,akit nagyon megvisel barátja halála,de érthetném a hülye elkényeztetett gazdag, spanglin élő egyetemistákra is akik nem látnak az orruktól.(Vagy a fű okozta ködtől)

Másodszor meg kell állapítanom a film története és fonala rendkívül hiteles és tehát én gabbi elhiszem, hogy valóban ilyen a brazil elit alakult:tárgyilagos,kegyetlen ha kell és a kiválasztási procedúrája is olyan ,hogy az átlag emberek 10%-a jutna túl az első kanyaron(én is 90%-ban lennék szögezzük le gyorsan)Mint ahogy a rendőrség 95%os korrupciója is félelmetesen valódinak látszik.

A film rendezése is már egy jó pont számomra,hisz ha a film elejét az első kocsmának tekintjük a részegséghez vezető úton, a végét pedig  az összehányt ruhának és fájó fejnek másnap akkor a film maga a 10 sör és 5. feles után kezdődik, majd jön a kijózanodás és megismerhetjük az utat a felesekig és a sörig. Szeretem az ilyen piálásokat…..ööö..akarom mondani az ilyen rendezési technikát.

A film története egyébiránt 3 dologról szól:

1.:Egy elit osztagos százados kikészült a munkában,keze remeg,szíve rakoncátlankodik,családja elhagyja, és ki akar lépni azonban előtte szüksége van egy újoncra aki a helyébe léphet.

2.:Az egyetlen „tiszta” rendőrégi alakulat és a drogos kurvák, stricik, felhasználók, gyártók, terjesztők harca.

3.Hogyan lesz egy egyszerű aktakukacból az elit osztag egy századosa.

 

A film tehát nagyon jó nézzék bátran és ne legyenek előítéleteik a gyártó országot (Brazília, Hollandia), vagy éppen a „szenzációs” címet látván. Éljék túl az első 1 perc 20 mp-et és nézzék, hogy ott nem kegyelmeznek az elit osztagos rendőrök és utána mondják,hogy nálunk milyen brutálisak a rend felvigyázói….

Egy biztos Brazíliába ezen túl csak a turistákkal teli tengerpartra megyek és kerülöm a koponyás tetoválást viselő embereket

Köszönöm Kenobi a bátorítást, tovább is van, mondjam még???

gomb hq.jpg

 


8/10

Módosítás dátuma: 2009. október 18. vasárnap, 14:59
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1