Oldalainkat 31 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Elit halálosztók
Írta: lidi   
2009. október 18. vasárnap, 13:19

Egy kiválasztás igaz (nak tűnő) története……

Pár hónapja nem írtam egy sort sem,ide a kritikák rovatba..ez tény,persze  szánom,bánom bűnömet meg mea culpa,de,mással voltam elfoglalva, mint az Önök agyának terhelésével  és be kell valljam nem is sóhaj vagy vélemény kihúzása a kedves olvasókból,volt a fő célom mostanában.

Három  dolog szükségeltetett,e mai szösszenethez:több idő,olvasóim  üzenetei és egy kedves barátom,kollégám noszogatása.

No de ezek összeálltak így kezdjük is gondoltam, de hol,vakon turkáljak a „remek”  filmgyártásunk poshadt állóvizébe,hátha kezembe téved egy arra járó aranyhal,vagy orosz rulettet játszva tegyek be egy golyót és célozzak meg egy filmet, és ha a film virtuálisan kimúlt,örömtáncot járva a hullája felett vesézzem ki azt?!

Neeeem régi jó módszeremhez folyamodtam, megnéztem mit dicsérnek agyon, vagy éppen mit szidnak rommá a kedves hozzáértő (vagy éppen csak szitkozódni vagy dicsérni vágyó) emberek és azt tűztem ki megtekintendő műremeknek aznap estére.

Így esett a választásom az Elit halálosztók című filmre…

Nos a cím alapján egy „B” kategóriás pixelháborúnak gondoltam,melyről remek negatív kritikát lehet írni épp jó egy „újrakezdéshez”.

A film eleje igazolta „elvárásaimat: 80 másodpercig csak reklámokat és logókat láttunk egymás után felvillanni, szerintem még a főszereplők fogászának a magánpraxisa és a rendező kedvenc reggeli kávéjának a márkája is szerepelhetett ezen időszakban…

Ezen túllendülve azonban egy nagyon jó film kezd kibontakozni a szemem előtt melynek története 2 dologról szól, ami eleve szenzációs.

Először is leszűrhetjük, hogy az ember nagyon nagy változásokon mehet át az őt ért hatások miatt. Ezt most Matiasra értem,akit nagyon megvisel barátja halála,de érthetném a hülye elkényeztetett gazdag, spanglin élő egyetemistákra is akik nem látnak az orruktól.(Vagy a fű okozta ködtől)

Másodszor meg kell állapítanom a film története és fonala rendkívül hiteles és tehát én gabbi elhiszem, hogy valóban ilyen a brazil elit alakult:tárgyilagos,kegyetlen ha kell és a kiválasztási procedúrája is olyan ,hogy az átlag emberek 10%-a jutna túl az első kanyaron(én is 90%-ban lennék szögezzük le gyorsan)Mint ahogy a rendőrség 95%os korrupciója is félelmetesen valódinak látszik.

A film rendezése is már egy jó pont számomra,hisz ha a film elejét az első kocsmának tekintjük a részegséghez vezető úton, a végét pedig  az összehányt ruhának és fájó fejnek másnap akkor a film maga a 10 sör és 5. feles után kezdődik, majd jön a kijózanodás és megismerhetjük az utat a felesekig és a sörig. Szeretem az ilyen piálásokat…..ööö..akarom mondani az ilyen rendezési technikát.

A film története egyébiránt 3 dologról szól:

1.:Egy elit osztagos százados kikészült a munkában,keze remeg,szíve rakoncátlankodik,családja elhagyja, és ki akar lépni azonban előtte szüksége van egy újoncra aki a helyébe léphet.

2.:Az egyetlen „tiszta” rendőrégi alakulat és a drogos kurvák, stricik, felhasználók, gyártók, terjesztők harca.

3.Hogyan lesz egy egyszerű aktakukacból az elit osztag egy századosa.

 

A film tehát nagyon jó nézzék bátran és ne legyenek előítéleteik a gyártó országot (Brazília, Hollandia), vagy éppen a „szenzációs” címet látván. Éljék túl az első 1 perc 20 mp-et és nézzék, hogy ott nem kegyelmeznek az elit osztagos rendőrök és utána mondják,hogy nálunk milyen brutálisak a rend felvigyázói….

Egy biztos Brazíliába ezen túl csak a turistákkal teli tengerpartra megyek és kerülöm a koponyás tetoválást viselő embereket

Köszönöm Kenobi a bátorítást, tovább is van, mondjam még???

gomb hq.jpg

 


8/10

Módosítás dátuma: 2009. október 18. vasárnap, 14:59
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1