Oldalainkat 41 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Elrabolva
Írta: lidi   
2008. november 08. szombat, 01:38

Én és a tömeg…..

Aki gyakran olvas engem rájöhet: tömegiszonyom van. Természetesen ezt nem úgy értem, hogy nem merek metróra szállni, vagy a 2 után nem vagyok képes továbbszámolni bármiről is legyen szó, pusztán arra akartam célozni, hogy a tömegízlés ritkán egyezik az én saját ízlésemmel. Kivétel ez alól talán a feleségem és gyermekeim, akik mind a tömeg, mind az én szememben tökéletesek. Nos, ennyi hízelgés azt gondolom, pont kijár a családomnak, akik elfogadják azt, hogy éjfélkor egy film után elkezdek kritikát írni. Nos, nyugodjanak, meg kedves olvasóim nem vagyok totál hibbant, nincs guminőm, de még vastagkeretes szemüveg sem rejtőzik az éjjeliszekrényemen és még azt is be kell  valljam nem közösítettek ki kiskoromban. Azonban épp most fejeztem egy filmet, amiről írnom kell itt és most.

taken.jpg

Az előzmények érdekesen alakultak,húztam ,halasztottam a film megtekintését, mert mindenki jót írt róla és pont gabbi legyen az első aki lehúzza és valljuk be ez nem szerencsés ,olyan mint mikor mi férfiak szembeszélbe akarunk pisilni:jót akarunk de a vége mindig a hugyos gatya,ami elején még melegít  és azt hiszed senki sem látja,de egy kis idő múlva rájössz a melegség elmúlik és sárga foltot hagy száradás után. De aztán jött Yoda,akit példaképnek tekintek és mit ad isten ő is dicsérte. Ezek után mit tehettem mást? Leültem elmaradhatatlan popcornnal a kezembe és betettem a filmet a lejátszóba. Az első 15 perc egy ráhangolódás: megismerhetjük a nyugdíjas ügynököt, aki abbahagyja melóját a lányáért, aki mostohaapjával és édesanyjával lakik, nem messze Liamunktól.

A leányzó el akar utazni Párizsba, meg pár európai nagyvárosba világot látni. Nyugalmazott ügynökünk beadja a derekát pedig rosszat sejt. Majd jön a telefon, ami a film gyújtótekercse, vagy ha jobban tetszik katalizátora:a lányát elrabolták.

Na innentől kezdve megállt a kezem a popcorn és szám között és egészen a stáblista végéig így is marad. Beszarás gyerek. Félelmetes akciózuhatag hömpölygése veszi kezdetét, mely rövidesen átcsap a bosszú és keresés minden gátat ledöntő, minden ellenállást félresöprő vad zuhatagává. Az apa imádott lányát keresi, és nem érdekli kin és min kell átgázolnia a cél érdekében. Bevet ő mindent, puszta kezét, fegyvert, kést kínzást a cél ez esetben szentesíti az eszközt. Le a kalapom-ami nincs- a filmet összehozó stáb elött. Egy pillanatnyi kétséget sem hagyván bennem afelől hogy 2008 egyik legjobb filmje volt az amit az előbb láttam!

A főszereplő meg…nos illik rá a mondás:vén kecske is megnyalja a sót. Liam Neeson jó színész, szakmájának egyik legjobbja ezt mindenki tudja. De a felől hogy megüti, e mondjuk a nálam etalonnak számító Matt-Jason Bourne vagy Keanu-Neo Reeves szintjét erős kétségeim vannak……illetve a Taken után már csak voltak. Mit megüti übereli őket. Nagyon komolyan játssza el az idősödő szuperügynököt, aki minden harcnak mestere a tűzön átmegy, ha lányáról van szó. A halottak számát akik Bryan útját szegélyezik megszámolni emberfeletti feladat, de azt gondolom, nem sajnálja őket senki a Francia Rendőrség is csak örülhet, hogy valaki más elvégezte helyettük a piszkos munkát.

taken2.jpg

És még egy vonulat, ami érzelmet vitt a műbe:észrevették, hogy a szeretet szegélyezi főhősünk gyilkosságait?A lánya iránti szeretet gyilkolja meg tulajdonképp Párizs alvilágát. És az az érdekes hogy apaként teljesen tudok azonosulni ezzel az érzéssel.

Ugyan én nem vagyok kiképezve semmire, de szemernyi kétségem sincs arról, ha én lennék ilyen helyzetben simán gyilkolnék.

Egy szó, mint száz ezt a filmet vétek kihagyni……Liamot nézve pedig én nem is merném kihagyni,mert ha erre rájön, akkor…..

Agyő Budapest.

gomb hq.jpg

 

gabbi

10/10

Módosítás dátuma: 2009. március 05. csütörtök, 20:09
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1