Oldalainkat 32 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Esti mesék
Írta: Kenobi   
2009. január 25. vasárnap, 18:16

Gülüke és a dühös törpe esete

Avagy tanmese Adam Sandler agyából, hogyan is nézzük hülyének a tizenéves és a nem tizenéves korosztályt. Más oldalról közelítve a dolgot, egy színész karrierjének zuhanórepülése az, amikor kínjában, netán végső kétségbeesésében gyerekeket és jópofa állatkákat használ megtépázott „hírneve” helyreállításához. A végeredmény pedig önmagáért beszél: móka és kacagás – helyett középszerű sziruptenger.


esti mesék 1.jpg
Mit tennél kedves olvasó, ha meséid, amiket a gyerekeidnek lefekvéskor előadnál, egyszer csak megvalósulnának? Egyértelműnek tűnik a kívánságlistám: pottyanjon az ölembe a lottó főnyeremény, léptessenek elő munkahelyemen vezérigazgatónak, garázsomban dübörögjön a Ferrari, vagy legyek ünnepelt sportember, hulljanak a farkamra szebbnél szebb nőcik, lehetőleg hármasával és minden legyen happy. Hölgyfelfogásból nézve a dolgot: a pasim gombnyomásra ugráljon, hozza ágyikómba a kávémat, takarítson, mosson, főzzön és még a férfiúi kötelességét is lássa el, mert ha pénteken csütörtököt mond, lecserélem valami tenyészcsődörre. Szegény drága pedig jó képet vágva a dologhoz, csak zavartan vigyorogna. Ehessek mindent, ami csak belém fér, mégis a mérleg soha nem mutathat 55kg-nál többet. Szép óhajok ezek valóban hölgyeim és uraim, de ébresztő, hiszen mindez észvesztő, ujjunk meg a biliben! Egyrészt ugye álmodunk, másrészt van egy kis csavarintás az események menetében, mert a kölykök vágyainkba sajnos szaftosan beleturkálhatnak, amitől rögvest más színezete lesz a dolgoknak. Így aztán megeshet, hogy pénzeső helyett rágógumi zuhatag ömlik a nyakamba, a Ferrari helyett jó lesz valami ütött-kopott tákolmány, a bombanők pedig szabadságolva, érjük csak be a nevünkre fogadott tűzokádó sárkánnyal. A pattanj gombnyomásra gyönyörkeltés ürügye sem műxik a valóságban, és hát igen, a reggeli is inkább a konyhában marad.

esti mesék 3.jpgesti mesék 2.jpg
A film története is valami hasonlóról álmodozik: az ezermester Skeeter egyszer csak azon kapja magát, hogy testvére gyermekeinek alukálás előtt ellotyogott meséi másnapra valóra válnak, amit a srác a maga módján próbál is kamatoztatni. Ebből aztán nevetséges helyzetek tömkelege kukucskálna elő, Adam Sandler pedig iskola megmentőként lopakodik be a fiatalság szívébe. Csak az a bánatom tárgya, hogy a nevetés jól bevált és rogyásig ismételgetett gegekre épül, a történet totálisan kiszámítható, izgalmakat még gülüző szemekkel sem találhatunk. A pozitív oldalon dörömböl a mesés jeleneteketesti mesék 4.jpg elképesztő módon tálaló látvány, amelyen látszik, hogy a Disney az átlagosnál több lóvét pumpált a filmbe, valamint a film egyetlen valamire való humorforrása Gülüke, a jól tartott tengerimalac.
Amint látható, az Esti mesék a mostanában családi filmként emlegetett vonalat próbálná erősíteni, ám mellényúltak az összetevők vegyítésekor: az éltesebb korosztály számára egyszerűen bárgyú és unalmas a film, gyermekeinknek pedig hasonló kategóriákban már láthattak érdekesebbeket. Sajnos közepesek a szereplők is. Adam Sandler örök fejtörést okoz számomra, a mai napig nem tudom eldönteni, mi a fészkes fenétől lehet sikeresebb, mint idióta cimborája, a rövid cameo erejéig most is beszerencsétlenkedő Rob Schneider. Aha! Valami derengőzik. Leesett mi a fickókkal kapcsolatos hiányérzetem oka: sehol egy fingás, örökzöld rókázás, felhívás a fokozott szexualitás gyakorlására, a másképp szeretők felmenőinek minduntalan emlegetése, maximum néhány harmatos erőlködés a témában. Hozzáteszem, jól tették, hogy kihagyták a filmből ezeket az altesti gusztustalanságokat.

esti mesék 5.jpgAz összesítésnél tehát summázhatjuk, hogy az Esti mesék az épp egyszer nézhető blődségek közé tartozik. Említést sem érdemlő forgatókönyv és rém gyenge színészek. Külön kiemelném az egykor jobb napokat is megélt Guy Pearce-t, akinek produktuma égőbb, mint kéthetes piálás után a gyomrunkból felkandikáló gyomorsav. Nem is értem, hogyan keveredett ilyen szamárságba. Adam Sandler rutinból hozza a bénázót, ám ez egyszer védelme érdekében elmondanám, inkább háromszor megnézem az Esti mesék-et, mint egyszer az agyrém Zohant. A végső pontozásnál is ez volt a vezérelv, miután az izraeli titkos ügynök valakinek öt pontot ért, szerintem az Esti mesék tőle egy szálloda szobával jobb, így megérdemli a hatost. Mondj egy mesét Adam Sandler! Olyat, ami ha valóra válik, még jó film is lesz. Gülüke és bokámat rugdosó dühös törpe nélkül.

6/10

Kenobi

Módosítás dátuma: 2010. február 07. vasárnap, 00:03
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1