Oldalainkat 50 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Futtballmaffia
Írta: lidi   
2008. szeptember 28. vasárnap, 17:18
Ilyen az élet maga……

Nos igen,sok jót és nagyon kevés rosszat hallottam erről a filmről,mielőtt elhatároztam,hogy megnézem. Ez már nekem eleve gyanús és az ilyen filmek elé már alapból egy kéjes, önelégült vigyorral ülök és magamban már előre kárörvendően mosolygok, mert általában ami a nagytöbbségnek tetszik, az biza rám nem szokott felkavaróan hatni. Az elhatározást ezúttal tett is követte az egyik délután mikor a gyermekeimet leraknak aludni és egy adag ropogtatnivalóval odaültem a sík képcsöves butító elé. Magam elé papír, ceruza azt gondolván, hogy majd jegyzetelek feszt, hisz nyílván tele lesz kontraszttal, torzítással,ami azért kell,hogy a film alapjául szolgáló hármasgyilkosságot kiszínezzék. Teljes egyértelmű, hogy így lesz-gondoltam magamban-, hisz amit legutóbb láttam és ilyen szisztéma szerint az maga volt a teljes káosz,trú sztori ide,vagy oda.

Hát ezt benéztem…….Úgy jártam, mint az egyszerű sündisznó,midőn meghágta a drótkefét és lekászálódva megállapította, hogy ez nem a megfelelő alany volt. Ezzel semmi gond nem is volt, csak a tapasztalat egy heges süni fütyit eredményezett. Nos, szerencsére az én hímtagomat a film után nem kellet ambulanciára vinni, de egy biztos a szokás hatalma ezúttal rettentően melléfogott.

Félelmetes nagy film, ami engem teljesen padlóra vitt. A gyermekek alvás után arra jöttek ki szobájukból, hogy apjuk szája tátva és meredten bámul a messziségbe, ölében egy tollal,papírral,valamit egy kiborult zacskó chipsszel,a tévében meg  a stáblista megy.

Az egészben az az érdekes hogy nem is a történet, ami letaglóz, hanem a félelmetes valóság, ahogyan egy egyszerű balhés focidrukkerből a környék legfélelmesebb bűnözője lesz. Carlton Leach egyszerű bunyós,aki nem a sport szeretete miatt jár meccsekre,hanem azért hogykiélje hajlamait:ha nem verhet péppé egy-egy fizimiskát minden héten ,szinte elvonási tünetei lesznek. Aztán a jogászok és a rendőrök bekeményítenek:aki randalírozik azt lecsukják évekre…hősünk azonban idejében kiszáll,amit nem eszének hanem szerencséjének köszönhet:mert valljuk be nehéz úgy verekedni ha az embert  fejbe csapja valamelyik helyi tahó egy kisbaltával. Lehet tüzelőnek néztünk emberünket?...nem hiszem,azonban biztos, míg emberünk a kórházat nyomja,sorban tartoztatják le a vadállat haverjait. Mit gondolnak mit tett a keményfiú ezek után?.....neeem,nem lett példás családapa …neeeem,még ingyen miséket sem tartott minden hétvégén..hanem úgy döntött  erejét és ösztöneit az alvilágnak szenteli. Egyre mélyebbre süllyed, a mocsokban melynek alján már minden egyre megy: gyilkosság, heroin,ketamin,dugás,lopás.

A film több szempontból is etalon lesz nekem mostantól. Az egyik, ami bizonyosságot nyert az az, hogy lehet jó történetet egy adott, valós cselekmény mögött. A másik nagy tanulság számomra, hogy igen, igen és harmadszorra is igen, tehát akkor lehet teljesen valóságos filmet csinálni melyről egy pillanatra sem tűnik fel a nézőknek: ez csak egy film. Neem és nem……. Emberek ez a félelmetes valóság,ami körülvesz bennünket,és csak néhány alapszabálya van:lopás,hazugság,erőszak,drog,pia,vér,közösülés. Lehet erre félrefordítani a fejünket vagy éppen tagadni ezt de attól az még tény hogy bűnözőket  ez működteti és az alvilág ha akarja működtetheti egy adott környék társadalmát.

Félelmetes film, félelmetes arcokkal. Én kívánom a magyar focidrukkereknek és a magyar rend őreinek egyaránt: nézzék meg a filmet és máris rájönnek mi a megoldás a Magyarországon mostanában eluralkodó futtballhuliganuzmussal szemben.

{mosimage}


gabbi

10/10
Módosítás dátuma: 2008. december 03. szerda, 23:09
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1