Oldalainkat 39 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Futtballmaffia
Írta: lidi   
2008. szeptember 28. vasárnap, 17:18
Ilyen az élet maga……

Nos igen,sok jót és nagyon kevés rosszat hallottam erről a filmről,mielőtt elhatároztam,hogy megnézem. Ez már nekem eleve gyanús és az ilyen filmek elé már alapból egy kéjes, önelégült vigyorral ülök és magamban már előre kárörvendően mosolygok, mert általában ami a nagytöbbségnek tetszik, az biza rám nem szokott felkavaróan hatni. Az elhatározást ezúttal tett is követte az egyik délután mikor a gyermekeimet leraknak aludni és egy adag ropogtatnivalóval odaültem a sík képcsöves butító elé. Magam elé papír, ceruza azt gondolván, hogy majd jegyzetelek feszt, hisz nyílván tele lesz kontraszttal, torzítással,ami azért kell,hogy a film alapjául szolgáló hármasgyilkosságot kiszínezzék. Teljes egyértelmű, hogy így lesz-gondoltam magamban-, hisz amit legutóbb láttam és ilyen szisztéma szerint az maga volt a teljes káosz,trú sztori ide,vagy oda.

Hát ezt benéztem…….Úgy jártam, mint az egyszerű sündisznó,midőn meghágta a drótkefét és lekászálódva megállapította, hogy ez nem a megfelelő alany volt. Ezzel semmi gond nem is volt, csak a tapasztalat egy heges süni fütyit eredményezett. Nos, szerencsére az én hímtagomat a film után nem kellet ambulanciára vinni, de egy biztos a szokás hatalma ezúttal rettentően melléfogott.

Félelmetes nagy film, ami engem teljesen padlóra vitt. A gyermekek alvás után arra jöttek ki szobájukból, hogy apjuk szája tátva és meredten bámul a messziségbe, ölében egy tollal,papírral,valamit egy kiborult zacskó chipsszel,a tévében meg  a stáblista megy.

Az egészben az az érdekes hogy nem is a történet, ami letaglóz, hanem a félelmetes valóság, ahogyan egy egyszerű balhés focidrukkerből a környék legfélelmesebb bűnözője lesz. Carlton Leach egyszerű bunyós,aki nem a sport szeretete miatt jár meccsekre,hanem azért hogykiélje hajlamait:ha nem verhet péppé egy-egy fizimiskát minden héten ,szinte elvonási tünetei lesznek. Aztán a jogászok és a rendőrök bekeményítenek:aki randalírozik azt lecsukják évekre…hősünk azonban idejében kiszáll,amit nem eszének hanem szerencséjének köszönhet:mert valljuk be nehéz úgy verekedni ha az embert  fejbe csapja valamelyik helyi tahó egy kisbaltával. Lehet tüzelőnek néztünk emberünket?...nem hiszem,azonban biztos, míg emberünk a kórházat nyomja,sorban tartoztatják le a vadállat haverjait. Mit gondolnak mit tett a keményfiú ezek után?.....neeem,nem lett példás családapa …neeeem,még ingyen miséket sem tartott minden hétvégén..hanem úgy döntött  erejét és ösztöneit az alvilágnak szenteli. Egyre mélyebbre süllyed, a mocsokban melynek alján már minden egyre megy: gyilkosság, heroin,ketamin,dugás,lopás.

A film több szempontból is etalon lesz nekem mostantól. Az egyik, ami bizonyosságot nyert az az, hogy lehet jó történetet egy adott, valós cselekmény mögött. A másik nagy tanulság számomra, hogy igen, igen és harmadszorra is igen, tehát akkor lehet teljesen valóságos filmet csinálni melyről egy pillanatra sem tűnik fel a nézőknek: ez csak egy film. Neem és nem……. Emberek ez a félelmetes valóság,ami körülvesz bennünket,és csak néhány alapszabálya van:lopás,hazugság,erőszak,drog,pia,vér,közösülés. Lehet erre félrefordítani a fejünket vagy éppen tagadni ezt de attól az még tény hogy bűnözőket  ez működteti és az alvilág ha akarja működtetheti egy adott környék társadalmát.

Félelmetes film, félelmetes arcokkal. Én kívánom a magyar focidrukkereknek és a magyar rend őreinek egyaránt: nézzék meg a filmet és máris rájönnek mi a megoldás a Magyarországon mostanában eluralkodó futtballhuliganuzmussal szemben.

{mosimage}


gabbi

10/10
Módosítás dátuma: 2008. december 03. szerda, 23:09
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1