Oldalainkat 38 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Gyilkosság online
Írta: yoda70   
2008. szeptember 26. péntek, 16:55

Nézettséged a halálod!

Az ember fia el sem hinné, hogy mennyi rosszindulatú fazon garázdálkodik a világhálón! Elég rákattintani valami karórára megvétel imitált szándékával és máris matathatnak a gépünkben, főszerepben a trójaiakkal.  A file cserélő hálózatokról meg nem is beszélve! Így aki nem védelmezi a gépét megfelelő eszközökkel, azzal még az a pisztolyforraló eset is megtörténhet, hogy reggel kimászva a zuhanyból a saját háza vigyorog rá a képernyőről, átveszik az uralmat a laptopja fölött, sőt még az autója sem engedelmeskedik parancsainak.

A számítógépünk védelme tehát létkérdés. Én is bevezettem jó néhány óvintézkedést. A védelem első bástyája nálam a tűzfal. Körülvettem vele a számítógépemet. És abszolút biztos. Még senkinek sem sikerült áttörni rajta. Hat méter magas, blokktéglából építettem és nem spóroltam a cementtel sem.  Csak egy a baj: a nagy lendületben kihagytam az ajtót. Hogy fogok most innen kimenni? Emberek!!! Dobjon már be valaki egy létrát!

Ha mégis véletlenül valami zsenike áttörné a védelmem első vonalát, az szembe találja magát a vírusirtómmal. Sokan sokfélére esküdöznek. Nálam a forralt bor és rum kombinációja működik a leghatásosabban. Néha felturbózom egy kevés vodkával is.

Az utolsó akadály a behatolónak két 152 mm-es önjáró löveg. A szoba sarkaiban vannak elhelyezve, ágyúcsöveik célkeresztjében a masinám, és a töltetük természetesen taktikai atomfegyver. Ám mielőtt valaki megvádolna, könnyű neked, biztosan milliomos vagy! - azokat kiábrándítanám: a tankokat akciósan vettem. Meg különben is az egyiknek a lánctalpa nyikorog, a másikét meg folyton pumpálnom kell. Mindenesetre félelmetes fegyverek, most már értem is, miért reszket nyárfalevélként a monitorom minden bekapcsoláskor.

Szóval fölkötheti a gatyáját az a galád, aki velem akar ujjat húzni! S mindezeken túl van még egy vésztartalék védelmem is. Éjjelente leveszem a szájkosarat Pauláról és Berciről, a két ékszerteknősömről.

Ezek az eszközök az én gépem körül tökéletesen és összehangoltan működnek, pénzemhez senki sem férhet - eldugtam a szalmazsákba - és online műsorokat sem igazán nézek a számítógépemen. Max. sporteseményeket suttyomban, ha elhajt a család a tévé közeléből.

Amerikában viszont más a divat. A legújabb nézettségi örületet az a sorozatgyilkos generálja, aki az interneten keresztül egyenes adásban közvetíti áldozatai halálát. Minél többen nézik a műsorát, annál gyorsabban jut el a túlvilágra az addigra már alaposan megkínzott foglya. A móka egy szerencsétlen cirmossal kezdődik, ám senki sem tudja, hogy kinél fejeződik be. A gyilkos látszólag véletlenül csap le, de ki tudja? Talán bosszú is ösztökélhet egy ilyen pszichopata vadállatot.

A brutális műsorra hamarosan felfigyelnek az internetes bűnözésre specializálódott rend éber őrei is, akik az ügyön úgy tapogatóznak, mint Tóth a p…n, problémán, élükön a lassan májfoltos korába érő, de a lépcsőn még mindig mellbedobásos ringatózással engem megbandzsító Diane Lane vezérletével. A tettes azonban mind közelebb kerül Marshoz, és amikor az egyik kollégáját is vidáman szétmaratja az akku savban, az ügy egészen komollyá válik.

A gyilkosság online olyan film, ami semmi váratlan fordulattal nem tud előrukkolni. Amikor belép a képbe a rossz bácsi, kvarclámpáktól halálba pirított riporter legyen az, akinek nem lesz gyanús a fickó. A film története pedig lassan halad a végkifejlet felé, és csavarjai még egy hátulgombolós kisgyerkőcöt sem érnének váratlanul. Már ha engednénk neki nézni a filmet, mert a gyilkolásos részek egészen brutálisra és megdöbbentőre sikeredtek. A közöttük levő összekötő jelenetek viszont lagymatag tötymöttyök, a rendőrök hozzák az IQ robbantó formájukat, tódulva rohannak nézni az online-os gyilkolást, és csak egy csaj tökös a vidéken. Mondanom sem kell, ő a főszereplő néni.

Mindezek ellenéra a film tökéletesen működik, a fogaskerekek precizen passzolnak, talán pont a kiszámíthatóság miatt. A gonosz agyilag zakkant, a mosolya ördögi és ért minden kémiai bizbaszhoz, elektromos mütyürhöz és az IP címváltoztatásokkal sem áll hadilábon.

A Gyilkosság online átlagos krimiként szuperál, átlagos szereplőkkel, átlagos izgalmakkal és mégis átlagon felüli szórakozásként. Soha rosszabbat!

{mosimage}

7/10

UI: Létrát kértem, nem kötelet.

yoda70

Módosítás dátuma: 2008. december 03. szerda, 23:10
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1