Oldalainkat 38 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Halálfutam
Írta: yoda70   
2008. szeptember 14. vasárnap, 12:15

Száguldó erődök halálos iramban.

Amihez természetesen illik még hozzátennem, hogy felpörögve. Mert a film mottója egyszerű: rá a lapát lábakkal a gázpedálra, fordulatszám  felpörög, sikoltoznak a kerekek és égett gumiszag terjeng a levegőben. Vagy túléled, vagy megdöglesz. Harmadik út nincs. Csak a főszereplőnek, de hát ők mindig kivételezett legények.

A közeli jövőben járunk. Jason Statham ártatlan, mint a ma született bárány. Épp ezért logikus, hogy sittre vágják, de ez már csak így szokás. A börtönben pedig az élet a szokásos: minden elítélt mániákusan kondizik - ahogy elnézem pelyhüdt hasfalamat, talán nekem is dutyiba kéne kerülnöm - az ötméteres és száznyolcvan kilós benga állatok látványa mindennapos, a rabok a börtön udvarára épített padokon pihizgetnek, és mindenki igyekszik roppant szemétládának tűnni. Az ebédlőben ott a friss husi, kinek a kajájába kötelező egy vitamindúsat beleköpni, és a menetrendszerű balhék. Kigyúrt testű feka gyerekek mondják meg a frankót, miközben jól látható hogy az ész a farok izomban rejtőzik. A börtönőrök meg ugyanolyan görények, mint a foglyaik. Ebben a véresen vad és kegyetlen világban Jensen Ames harmatosan szűzies Hófehérkének tűnik. Ám a látszat nyilvánvalóan csalóka, mert a fickó a maga nemében nem piskóta. A haja ugyan most sem kócos, háromszoros gyorsulási bajnok, tehát vezetni azt félelmetesen tud, annál jobban már csak ütni, tekintete pedig olyan bársonyos, mint egy támadni készülő vízilóé.

Azonban ez csupán körítés. A főszereplő a Halálfutam. A nevében is benne van, az itt indulók nem valószínű, hogy hosszú lejáratú hitelt kapnának. Aztán előkerülnek az autócsodák. Mindegyiken gépágyú, rakétavetők, kétujjnyi vastag páncélzat, felspécizett motorok, és egyéb alkalmatosságok. Az egészet pedig a börtön hidegen számító és kegyetlen igazgatónője irányítja. Persze nem emberbaráti szeretetből, ez valami tévéműsor lenne, a nép meg vevő a brutálkodásra. Big Brother a jövőben. A nagy tesó néni mindent lát, és mindent irányít. Csak Zsanett és Szabi sehol. De ha már nőnél járunk, az is teljesen elvárható, hogy a főhősnek dukál a környék legdögösebb latin csaja.

A Halálfutam tehát nem egy agyizzasztó sztorit felvonultató remake. Az elődben, az 1975-ben elkészült Death Race 2000-ben még David Carradine parádézott Frankenstein álarca mögött, no és a kezdő izomagy Sly „Rambo” Stallone. Az akkori történet a mai kor igényei szerint felturbózva, és kicsit dobtak pár zsákkal még a látványra is. Bár a történet csavarintgatásával nem szarakodtak nagyon az alkotók. Persze a rendezőnek, Paul W. S. Andersonnak nem is kenyere  a szerteágazó sztorik megálmodása. Ր a látványban, a szép nagy robbanásokban és az eszeveszett száguldásban az igazi. S azok, akik már látták a Halálhajót, vagy keresték Alice cicijét a Kaptárban, netán kitépték a hajukat a Mortal Kombat-tól, sejthetik, mire is számíthatnak. Az adrenalin tehát az egekben, mégis valahogy az akciók picit egysíkúnak tűnnek. Száguldás ide, vagy oda. A csókák beülnek a kocsiba. Indul a mandula, majd a sorozatlövések, néhány versenyző bekopog Szent Péterhez, majd kezdődik minden elölről. Három a magyar igazság jeligével.

Jason előző filmjében a Banki melóban alakított egy nagyszerűt. A Halálfutamban ehhez képest visszavett, újból előtérbe kerültek a csontropogtató bunyók, a karosszériatörések, a látványos robbanások. Az izmok rendben vannak, láthatóan frizurájának korpásodása sem zavarja, és most magamhoz képest meglepőt írok. Ez a film alapvetően nem nagy durranás. Mégis befontam tőle a hajam és tetszett. S nem csupán a látvány miatt. Valahogy előhozza az emberből a gyilkos kárörvendést, lehet fülig érő vigyorral tapsikolni, amikor egy - egy tróger meggebed, és a csajjal is szívesen furikáznék pár menetet.

Mindent a futamra föltéve, a Death Race nem más, mint akció a négyzeten! Öveket becsatolni, a lábakat le nem venni a gázpedálról!                   

 

{mosimage}

7/10

yoda70        

Módosítás dátuma: 2008. december 03. szerda, 23:14
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1