Oldalainkat 32 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Hí­rhedt
Írta: lidi   
2008. november 04. kedd, 05:08

Kemény dió…

Megpróbálom Önök elé rajzolni Douglas McGrath rendező és csapatának helyzetét,a Hírhedt című életrajzi ihletésű filmje kapcsán. Tegyük fel elméleti síkon, hogy kedves olvasóm egy celeb. Elviszik az isten háta mögé több hasonszőrű társával egyetemben, ahol nem számít a pénz, ahol 8 kemény napot kell kibírni a nézők szeme láttára, ahol nincs étterem, nincs szauna,nincs pezsgőfürdő,nincs fizetett egó simogatás,nincs lusta dög testének masszíroztatása és mivel nincsenek ott fizetett barátai(akik egyébként a való életben csak a lóvé és az ismertség  miatt barátkoznak Önnel) ,így remélhetőleg ott szembesül önmagával .

Minek folyományaként kénytelen elfogadni azt tényt ,miszerint Ön is csak egy a sok közül és éppen olyan mint bármelyikünk,csak Kegyedről írnak az újságok és számomra érthetetlen ok miatt érdekli az embereket az apró-cseprő kínjai.Nos nehéz ezt elképzelnünk de próbáljuk meg ki-ki bújjon egy Soma,Fekete Pákó,Dániel, bőrébe és kiáltsa a világba:hulye kocsog,pottyos labda.

Na  de félre a viccel, ha már itt vagyunk és Dér Henikével,vagy Horváth Évikével ébredhetünk(apropó lányok,észrevették, hogy reggelente a celebinák mennyit esnek vissza önmagukhoz képest,hiába lehull a lepel,csak lassan oda érünk el hogy kis smink,kis stylist meg fodrász és a következő híres szép nő Magyarországon bemutatkozáskor ezt sutyorogja:Szörnyella vagyok) nyílván feladatokat kapunk. Nos kapnak egy feladatot:pl csináljanak úgy mintha bogarakat ennének,mert a tévében majd úgy fog tünni mintha valóban azt majszolnának,de ekkor nagyon kemény helyzet van:egy másik igen intellektuel társa ugyanezt a feladatot kapta. Nos, Magácska belehúz, csak úgy ropogtatja a bogárnak látszó képződményeket, de mindhiába ellenfele gyorsabb volt a nézők a gyorsabb kamu láttán elolvadnak maga pedig hiába vizelte össze a gyagyáját erőlködésében,max egy kis tapsocska jut.

Nos pont ebben a helyzetben volt a rendező hisz ő és egy másik filmes csapat Bennett Miller direktor kezei alatt ugyanazt a történetet próbálták adaptálni. Miller gyorsabb volt és learatta a babérokat:

BAFTA-díj (2006) - Legjobb férfi alakítás: Philip Seymour Hoffman
Golden Globe díj (2006) - Legjobb színész - drámai kategória: Philip Seymour Hoffman
Oscar-díj (2006) - Legjobb férfi főszereplő: Philip Seymour Hoffman
BAFTA-díj (2006) - Legjobb film jelölés: Caroline Baron, Michael Ohoven, William Vince
BAFTA-díj (2006) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Catherine Keener
Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2006) - Arany Medve jelölés: Bennett Miller
Oscar-díj (2006) - Legjobb film jelölés: William Vince, Caroline Baron, Michael Ohoven
Oscar-díj (2006) - Legjobb rendező jelölés: Bennett Miller
Oscar-díj (2006) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Catherine Keener

Ezek után szegény Douglasunknak nem sok reménye maradhatott, de azért becsületből befejezte. Nem kellet volna, azt gondolom. Maga történet érdekes, de unalmasan megrendezve, semmi feszültséget sem keltve,csak a mű érzelmiségére és drámaiságára hagyatkozva. Nos, ez kevésnek bizonyult nálam. Egy lejött a filmből:Daniel Craig remek színész,nagyon játssza a kissé tudathasadásos gyilkost,valamint az is ténnyé vált hogy ez a számomra ismeretlen figura Toby Jones szintén jól játssza karakterét de én őt egyfilmes színésznek gondolnám.Egyébiránt dög unalmas 123 percet éltem át melyben csak a történet volt némileg érdekes semmi más. Ha már ezzel ez idióta celebes hülyeséggel kezdtem:ott is elhullik a férgese,hát ez a film kiesne az első körben véleményem szerint. A filmről ennyit azt gondolom,még túl sokat is írtam róla.

A két film alapjául szolgaló uriember életrajzást érdemes elolvasni itt.

Majd ezek után nézzék meg mindkét filmet és döntsék el kinek járna az Oszkár...

Egyet kérek tisztelt nagyérdemű: a következő hasonlóan nagyon igényes valóságshowba kérem szavazzanak be Angelina Jolieval,Bódi Sylvivel és Kate Hudsonnal.

Hogy miért?? Mert kiabálni akarom:Celeb vagyok ments ki innen!

Bár azt gondolom nem kiabálnám…… 

gomb hq.jpg

 

 

gabbi

4/10


Módosítás dátuma: 2008. december 03. szerda, 23:03
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1