Oldalainkat 65 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Julie & Julia
Írta: flilla   
2009. november 22. vasárnap, 19:30

Kedves Olvasó, ezt a filmet nem lehet máshogy megnézni, csakis egy tálca finomsággal a kezünkben. Nem hittem az előzeteseknek, de be kell vallanom, ez a film egy igazi ínyencség. Próbálom visszaidézni, mi az, amit negatívan kritizálhatnék, de a film hosszúságán kívül semmi rosszat nem tudok felhozni.

 

 

julie_and_julia.jpg

A két főszereplő, Meryl Streep és Amy Adams egyszerűen csodálatosat alkottak. Színészileg Meryl Streep-ről csakis ódákban tudnék zengeni, mert, ahogy halad előre a korral, egyre és egyre jobb játékot láthatunk tőle. Ebben a filmben is a játék szón van a hangsúly. Élvezte a forgatást, élvezte a szerepet, ez jött le a nézőnek, és ez egy hatalmas dolog. A film megnézése után, el sem tudom képzelni, ki más kaphatta volna Julia szerepét, ha nem ő. Amy Adamsről pedig nem gondoltam volna, hogy színészileg semmivel sem rosszabb, mint a kétszer annyi idős Meryl.

 


Meryl Streep az elmúlt években már bezsebelt 2 Oscar-díjat és rengeteg Oscar-jelölést, azonban számomra maga a film, amikben eddig játszott, sosem volt nagy durranás. Köztük a „Mamma Mia!”, amit szerintem leginkább fiatal lányok imádtak és imádnak a mai napig, vagy akár a „Kétely” ami viszont túlságosan elvont filmre sikeredett. Ezért aztán tömény jókedvvel jöttem ki a moziból a film után, mert a „Julie & Julia” egy olyan varázslatos gasztronómiai utazás, amit például 30 felett is élvezhet az ember. Sőt.

 

Amy Adams röv2009_julie_and_julia_0021.jpgid hajával nem a tőle megszokott „széplány” figurát hozta /ahogy azt tette például a „Bűbáj” című filmben/, viszont olyan erőteljes kisugárzása van, hogy az még így rövid hajjal is átüt a vásznon. Nem véletlen, hogy őt is jelölték Oscarra a „Kétely”-ből, ahol szintén egy új oldalát mutatta be a közönségnek. 

 


Visszakanyarodva a filmhez, tartalmát tekintve, két szálon fut, mely bemutatja a két hölgy életét, ami akarva-akaratlanul is összekapcsolódik. Julie a 30 éves írónő, nem találja a helyét a világban. Hiába van egy rendes férje, megfelelő állása, mégsem azt csinálja, amiben kiélhetné magát. Nem felhőtlenül boldog. Ekkor kerül kezébe az a könyv, ami megváltoztatja a jövőjét. Elhatározza, hogy a Julia Child könyvében fellelhető 365 receptet megcsinálja, így a következő év minden estéjén háromfogásos vacsorákat készít, amikről blog - bejegyzéseket ír a neten.

 

Julia a 40-es éveiben járó nő, Párizsban él, teljes boldogságban politikus férjével, aki imádatát a nő iránt folyamatosan kifejezi. Azonban Julia sem találja a helyét az életben, gyermeke nem született, és férje által kapott jómódú élete sem készteti arra, hogy dolgozzon. Így, jobb híján, kalapkészítőnek tanul, majd egy gyors fordulattal már szakácsképzőben találja magát. Itt azonban megtalálja azt, amire vágyott, hisz élete során az ételekhez fűződő viszonya sem volt átlagos. Férjével szerettek új éttermeket, új ízeket átélni.

 

A két nő sorsáról, életéről, válságáról, és a lelki boldogsághoz vezető útról szól a film, mely történetét tekintve, nem izgalmasabb, mint bármelyikünk élete, azonban a remek színészek által hozott figurák olyan színessé tették a filmvásznat, hogy bárkinek szívesen ajánlom.

 

 gomb hq.jpg

 


8/10 pont

Módosítás dátuma: 2009. november 22. vasárnap, 19:36
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1