Oldalainkat 29 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Katasztrófafilm
Írta: Kenobi   
2008. december 29. hétfő, 19:46

Ezúttal a film címével egyetértek.

Nem is igazán lehetne az elnevezéssel vitába szállni, mert a Katasztrófafilm tökéletesen eltalálja azt az állapotot, amellyel a szegény néző találkozhat e tömény borzadály kapcsán. Nem, nem próbálok szépíteni, és kivételesen talán még a vulgáris szavak is illenek ide, de Aaron Seltzer és  Jason Friedberg rendező-producer urak jelen munkásságát nem tudom másnak titulálni, mint egy rakás kakának.


katasztrófafilm.jpg
Pedig ha visszagondolunk, a paródiafilmeknek komoly hagyományai vannak. Az ember tudta mire számíthat: csípősen kifigurázott sztárokra és mozi sikerekre, eszementen ökör poénokra. Szóval, minden olyan földi jóval találkozhattunk, amitől pompásan lehetett hasunkat fogva magunk alá vizelni. Mármint a röhögéstől. A Top Secret, de említhetem a Csupasz pisztoly sorozatot, valamivel alsóbb osztályba sorolva a még mindig sikeres Horrorra akadva részeket. Persze mindez ízlés kérdése is. Vagy az örökzöld Mel Brooks szösszeneteit, mind-mind élő példák igazam bizonyítására, na és a mindig őszecske Leslie Nielsen. Sokunk számára a műfaj szinte egybeforr a színész mafla tekintetével. Aztán a poénok lassan elfogytak, a színész egyre hajlottabb korával arányosan előjöttek az aktuális filmes fájdalmak, úgymint a pelenka, a sugárirányú rókázás  a  fingás és fosás, s persze mindannyiunk nagy kedvence: a teli tüdős böfögés. A színvonal tehát egyre mélyebbre szállt, mindannyiunk Leslie-je pedig egyik fárasztmányában a Drágám, add az életed!-ben összetalálkozik az elején emlegetett rendező „zseni” párossal. Jajj nekünk szegény nézőknek!

katasztrófafilm 1.jpgkatasztrófafilm 2.jpgCsajozós film, Bazi nagy film, Spárta a köbön a duó eddigi munkásságának „csúcspontjai”. És most itt van talán a messze legxarabb produkció, amivel eddig találkozhattam, a Katasztrófafilm. Amúgy érdekelne, ki az a hollywoodi atyaúristen, aki e két tehetségnek még látszatával sem rendelkező balfék útját egyengeti. Tegye fel a kezét!!  Míg az illetékes valahol sunnyog, addig szomorú szívvel megállapíthatjuk, hogy a Katasztrófafilm pontosan azt adja, amire az előzetes várakozásom és a hírek alapján számítottam. A forgatókönyve egy nagy nulla – szerintem nem is erőltették magukat ilyen aprósággal –, a film története nyomokban sem vélhető fel – szerintem az is a fölösleges luxus kategóriája lehet az alkotó párosnak –, helyette kapunk egy a paródiákat meghurcoló, nagy filmeket kigúnyoló, szánalmas agyhalált. A műsoridőt ugye ki kell tölteni valahogy. Ennek szellemében kirángatják a csatornából a Bűbáj-t, kap a képébe Hancock és tovább nem is sorolnám, de gyakorlatilag az elmúlt év valamennyi szuperhőse és sikerfilmje pellengérre kerül. Vidámságnak meg jöhet a kornyikálás! A történet tehát lényegtelen, az elkövető másod és harmadosztályú színészeket sem jegyzi a kutya sem. Carmen Electra ki a fene? Az egész förtelem csupán arra van kihegyezve, hogy minél több mozis alakot zsúfoljanak bele, ebbe a végtelen hosszúságú és felettébb kínos nyolcvan percbe, ahol minden szuper figura kap két-három percet, amit végig idétlenkednek, csinálnak belőlük komplett idiótákat, majd elég a jóból és távoznak. Többnyire szivacs meteor, a szerencsésebbjének egy műtehén zuhan a fejére. Az általános „boldogságom” fokozása érdekében többször is elsütik e míves poénokat.  Csakhogy ami itt folyik, az már kérem rég nem paródia – már kis híján vér –, hanem valami borzasztó ízléstelen és ocsmány majomkodás, a humor teljes mellőzésével.

katasztrófafilm 4.jpgkatasztrófafilm 3.jpg
Az teljesen egyértelmű, hogy valakit parodizálni nem egy könnyű mutatvány. De megkérdem, vajon mi abban a mulatságos, ha egy teljesen töketlenül megjelenített Vasember fejére ráesik egy tehén? Vagy a szétkenem a szart a pofámon gusztustalan poénjai? Vagy, hogy a Juno állapotos főhősének hasából arcon rúg valakit a baba? A percekig tartó gyomorforgató böfögéseket már ne is említsem. A borzalmak csúcsa azonban számomra Indiana Jones, mint feka törpe. Nos, ezek valóban „nevetséges” jelenetek, s bizonyára valakiknek tetszeni is fognak.

Akik vevők az efféle nézhetetlen ocsmányságokra, azok fogadják őszinte elismerésemet, de remélem, a többség úgy gondolkodik, mint én. A Katasztrófafilm-et többé az életben bizony meg nem nézem. Felőlem ott rohadhat a DVD-je a kölcsönzők legalsó polcain, nem töltöm le egyetlen torrentoldalról sem – Jujj, miket is mondok! Van olyan is? – és messzire menekülök még a tévém elől is, ha valamelyik kereskedelmi adó – remélem sohanapján – a műsorára tűzi. De az is biztos, hogy a Katasztrófafilm című rettenetet jegyző rendező páros, Aaron Seltzer és Jason Friedberg nevét örökre megjegyeztem. Szánalmas.

0!!!/10

Módosítás dátuma: 2010. február 07. vasárnap, 00:09
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1