Oldalainkat 43 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Kí­sértetjárás Connecticutban (The Haunting in Connecticut)
Írta: Kenobi   
2009. július 30. csütörtök, 19:08
the_haunting_in_connecticut.jpgSenki sem tervezi, hogy gyermeke rákos lesz

Matt Cambell életébe igen gyomrot forgatóan beleszólt a radioaktivitás. Igaz, nem atomreaktor, valószínűleg Csernobilben sem bilizett, sőt még szuperhősi tulajdonságokkal sem rendelkezik. Viszont a kemón már elgyötörten túl van, jelenleg sugárterápiával bombázzák fiatal szervezetét. Merthogy rákos lenne, annak is valamelyik gyilkosabb fajtájával. Kezelések után gyakori vendége a kiadós hányás és a haja is bájosan csatakos. Sápatag is szegény, de ne lepődjünk meg, ennél a betegségnél sajnos ez így dukál. A szülei - anyukával az élen -, hogy könnyítsenek életén, rohammal elfoglalják a kórház közelében meglelt, egyébként szép és takaros, mondhatni, viktoriánus korabeli házat. Hatalmas telekkel. Fák és fű. No, ott sem lennék fűnyíró. Vagy kertész. De gitár se.

A család tehát lelkesen beköltözik a méltóságteljes hodályba. A srác kapásból befészkeli magát az alagsorba, úgy fél Dunántúlra tehető a szobája. A többi gyerek pedig szintén jól elvan. S ekkor megkezdődnek a bajok: A fiút hallucinációk gyötrik, rémálmai vannak, s egyre többször kísérteteket lát. Szellemeket, kiknek bőrébe a tyúkszeműktől a fejűk búbjáig véres írásjelek vannak rondítva. Mert ilyen is van, műveltek a drágák. Idővel a család többi tagját is hasonló problémák foglalkoztatják. Plusz a titokzatos fiú. Րt szintén nehéz lenne bokán rúgni.


Bonyodalmakból legyen elég annyi, hogy a lak valamikor halottasházként működött, időnként vidám szellemidézésekkel és kísérletekkel, mert a főgenya ektoplazma mániás volt. Aki esetleg még nem tudná, az ektoplazma az ember torkából és egyéb likaiból előtörő nagyon jól mutató rossebb lenne, persze némi segédlettel. S valahol itt a pillanat, amikor kezdenek a dolgok eldurvulni: beüt a krach, a kuncsaftokból halottak lesznek, a hullákból szellemek, a szellemekből pedig kísértetek. Akik mind nagyon mérgesek. Hú-hú.  Van túlvilág ügyileg rendesen korzózás a házban, s Matt-tal olyan dolgok is történnek, amire a sokat látott mentősök is csak pislognak. További csavarként beszédeleg a képbe egy félig már múltidejű pap, ördögűzői szakértelemmel.  Mindenki intézkedik a maga módján, mi pedig szoronghatunk, mert nem csak piti mészárlásokat kapunk a filmünkért.

the_haunting_in_connecticut_2.jpg the_haunting_in_connecticut_3.jpg

Hát ennyi lenne Matt Cambell felgyógyulásának megmagyarázhatatlan története.


Peter Cornwell rendező elvileg horrort forgatott. Mégis túllépett a sablonos kötöttségeken. Bár manapság nagyon divatosak lettek a halottlátós, kísértetekkel tarkított egyvelegek, jól tette, hogy filmjében a rittyós rondaságok túlzott szerepeltetése helyett, inkább a frászkeltésre koncentrált. A szereplők is értik a dolgukat. Kyle Garner oly hatásosan adja a rákos fiút, hogy biztosan nem kapna tőlem még rövid lejáratú hitelt. Sem. Virginia Madsen pedig még mindig jól karbantartott.  A galamblelkű Popescu atya szerepében brillírozó Elias Koteas is remek. Ám tőlük függetlenül is, a mindenhonnan előtörő hangok, a lúdbőröztető háttérzajok marhára hatásosak. Párszor megugrottam. Igazi beszaratós horror.

the_haunting_in_connecticut_4.jpg

De vizsgáljuk meg más szemszögből is a dolgokat! Mert azok, akiket nem kímél a rák, vagy láthatják hozzátartozóik szenvedését, küzdelmét az életért, kiknek minden fájdalommentes nap ajándék, akik számolják a még hátralévőt, nos, azoknak, talán a film első harmada a legnagyobb horror. A fiú szenvedései, szülei, testvérei mindennapos reakciói nagyon is a kegyetlen hétköznapiság szintjén maradnak. Gyanítom, nekik a film többi része már csak smafu.

A legjobb túlvilági cucc, amit mostanában láttam. Az atmoszféra, a félsz, a hűha, hú... hatások spéci megvoltak. Nem kap húsz Oscart, és elsőrandis filmnek sem javallott, de ebben a melegben jól megborzongatott. Hét pontot gondolkodás nélkül.

Hát persze! A film címét még nem mondtam. Kísértetjárás Connecticutban. Valós történet alapján. Szellemekkel suttogók.

7/10

Kenobi


Módosítás dátuma: 2010. február 06. szombat, 23:12
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1