Oldalainkat 49 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
L: Change the World
Írta: yoda70   
2008. augusztus 30. szombat, 18:29

Ebola és a környezetvédelem

A messzi Thaiföldön egy piciny falucska lakói fetrengik az utolsókat. Felütötte fejét náluk a kegyetlen halál. Pillanatok alatt fekélyek, vérző sebek lepik el a fertőzöttek testét, a szemükből patakzik a vér, aztán kínzó görcsök kíséretében jöhet a megváltó túlvilági séta. De hopp! Feltűnnek az elmaradhatatlan katonai terepjárók, kikászálódnak az ülésekből a mai divat szerinti rikító sárga védőruhában bóklászoló járványügyi szakemberek, és teszik, amit tenniük kell - belerúgnak egy méreteset a ruhájukba kapaszkodó haldoklókba. Majd jöhet a gyógyszer, a bomba! Íme az ebola, némi influenza vírussal felbőszítve!

Ám a remény hal meg utoljára, hiszen túlélő mindig akad. Jelen esetünkben egy kisfiú. Miért immunis a nyavajára, az maradjon jótékony homályban, meg minek is bonyolítanánk a dolgot? De talán a cukornak lehet némi köze hozzá.

Az előbb leírtakkal kapcsolatban csupán egy bajom van: már párszor láttam hasonlót. A legfigyelemre méltóbb tálalásban a Vírus című, és többek közt Dustin Hoffmann nevével fémjelzett szívbe markoló rémületben. Az ebola úgy látszik hálás téma a filmes berkekben, a katonaságnál és az emberek kiírtásának hálás feladatában munkálkodóknak. Mert jelen esetünkben a kórság nem csak egyszerűen lett, hanem megcsinálták! Naná! És itt kezdődnek a bonyodalmak! A vírus felpiszkálja néhány korlátolt agyú környezetvédő fantáziáját, akik úgy akarják bolygónkat helyrehozni, hogy elterjesztve a fertőzést, lapátra tesznek bennünket embereket. Hulljon a férgese jeligével. Csak egy baj van. Nem igazán tudni, hogy van - e a gyors lefolyású kórra ellenszer, mert azért ők mégiscsak szeretnék túlélni a bulit. Mindenki megnyugtatására elmondom: van. Méghozzá egy kislányban, akinek legyen a neve Maki, viszont egyáltalán nem kismajom, de a betegségnek és az ellenanyagnak is hordozója. Tehát kulcsfontosságú minden halálbizniszben érdekelt pofának.

Eddig tehát a film az átlagos vidámságok keretei között zajlik, amelyet ferde szemekkel figyelhetünk. De csak eddig! Ugyanis még egy szót sem említettem történetünk főszereplőjéről, akinek feladata lesz helyére tenni az eseményeket. Ր lenne L, a szuperagyú és éles eszű, és a Halállal megállapodást kötött fiatalember, aki ha tíz perccel előbb születik, akkor bizonyára kérdőjel lenne. Legalábbis görnyedt testtartásából erre következtetek. L egyszál két számmal nagyobb farmergatyában és zsebrevágott kezekkel, na meg édességeket nassolva kavarja végig a filmet. Különös ismertetőjelei közé tartoznak még fura ülési szokásai, valamint a drótkefe mozdulatlanságú frizurája. Gyakorlatilag mindent két újjal csippent fel, amiből az egyik sűrű vendégként a szájában tanyázik. Ja és a legizgisebb! Szintén két újjal püföli a számítógép billentyűket, és profi módon vág fapofát, amiből megállapítom, sok mindenben hasonlítok a srácra.

Az L:Chance the World főszereplője L öcsi, hazájában kúltikus figurának számít, kalandjaira rizsszemszám tódul a nép. Európában még kevéssé ismert figura, de egyszer mindennek eljön az ideje. Mivel Japánból származó filmmel hozott össze a szerencsém, az ember szinte sejti, hogy mire számíthat. Szőkőkútként spriccelő vérre, karate bajnokként tekergő óvodásokra, félórás haldoklásokra és a szokásos túlkapásokra. A magam részéről az ilyeneken jókat szoktam röhögni, ám most megnyugtatok mindenkit, itt semmi hasonlóval nem fogunk találkozni. A történet ugyan szépen összelopott sok más produkcióból, azonban az események gyorsan pörögnek, azonosulni tudok a szereplőkkel, és néha még izguláson is rajta kaptam magam. Előzetes várakozásaimat messze felülmúló film az L:Change the World. Azt azonban újfent meggondolom, hogy repülővel utazzak.

 

{mosimage}

7/10

yoda70

Módosítás dátuma: 2008. december 03. szerda, 23:18
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1