Oldalainkat 36 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Leharcolt oroszlánok
Írta: Administrator   
2009. március 23. hétfő, 15:34
"-Ha hinni akarsz valamiben, higgy benne! Csak mert valami nem igaz, attól még elhiheted. ... Jól van. Van egy hosszú beszédem ifjaknak, egy részét elmondom. De csak egy részét. Időnként nem számít, hogy igazak-e; vannak dolgok, amikben mindenképp hinnünk kell. Hogy az ember alapjában jó. A becsület, a bátorság és erény értékesek. Hatalom és pénz, pénz és hatalom mit sem ér. A jó örökké legyőzi a gonoszt. De ezt jól jegyezd meg: a szerelem... a szerelem sose hal meg. Ezt sose feledd! Sose feledd! Nem számít, hogy igaz-e vagy sem, egy férfinak ebben kell hinnie. Mert hinni csak ebben érdemes."
Az ember csak addig él igazán, amíg van az életének értelme, amíg vannak céljai. Ha már nincs miért, nincs kiért, lélegezhet, doboghat a szíve, az már nem ugyanaz. Éppen ezért mindenki igyekszik célt találni, amit el akar érni, s ez a cél lehet bármi, ami számára érték. Akár tárgyról, akár személyről, akár érzésről, élményről legyen is szó.

Ebben a filmben sok leharcolt oroszlán van.

Van egy, amelyik a szó szoros értelmében is az. Egy cirkuszból "selejtezték ki". Életkedve, ereje semmi. Ám egy olyan környezetbe kerül, ahol szeretik, gondoskodnak róla, családtag lesz. Szelíden, barátságban, szeretetben éli utolsó napjait.  Életét pedig valódi vadállatként fejezheti be, hiszen megtapasztalja az anyai érzést,  s "gyermekét" védve pusztul el.

Van egy anya is, akinek az élete csődök sorozata, még saját gyermekéről sem tud gondoskodni. Sorozatosan rosszul dönt, viszont mindenbe belekapaszkodik a kicsit jobb élet reményében. Életében nem sok érték lelhető fel, a maga primitív módján éli hétköznapjait, a (főleg anyagi természetű) problémáinak megoldását mindig egy éppen aktuális férfitól várja. Még saját gyermekét is feláldozza - az oroszlánnal ellentétben belé nem sok anyai érzés szorult.  Döntéseinek mozgatórugója, hogy "nincs más választása".

Fia (Willam) is így kerül a két egyedül élő nagybácsi otthonába, akik szintén leharcolt oroszlánok. Hiszen végigküzdötték életüket. Attól kezdve, hogy éppen felnőttek, mindig volt valami céljuk. Egész életüknek fő mozgató rugója volt a küzdelem valamilyen célért. Hub és Garth egész életében Afrikában harcolt. Itt ismerkedtek meg a küzdelemmel, szerelemmel, de itt nőttek ők véglegesen egymáshoz. Amikor már nem volt miért harcolni, s megöregedtek, visszavonultak, s igyekeztek a nyugdíjasok hétköznapi életét élni (kertészkedni, állatokat tartani). Már amennyiben ez két ilyen ember életében lehetséges. S mellette hobbijaiknak is hódoltak: puskával vadásztak, erre-arra, időnként az arra látogató utazó ügynökökre is. :)

A legenda szerint hatalmas vagyonra tettek szert rejtélyes módon, s a kincs rejtekhelye is titkos. Bár Williamet anyja biztatta, hogy szedje ki a két öregből, hová rejtették el, a kisfiú hamar ráébred, hogy csak a két nagybácsiban bízhat. Így inkább kíváncsiságból kezdi Garth-et faggatni. Megismerkedünk beszélgetéseikből egy gyönyörű mesével, ezáltal a két férfi egész életével.
Azonban nem csak William anyja, más rokonok is pályáznak erre a vagyonra. Érdekes módon fejezik ki a két nagybácsi (de méginkább vagyonuk) iránti érdeklődést, látogatásaikat egyértelműen a pénz, s nem a szeretet motiválja. Számukra a kis William potenciális veszélyt jelent.

Azonban a két öregnek már nincs miért élnie. Ez az élet nekik nem felel meg. A kis William segít nekik új célokat találni.  Fel kell nevelniük a kisfiút. Garth és Hub is sok mindenre megtanítja a kisfiút, hiszen az első bekezdésben leírt idézet Garth szájából hangzik el, azonban William is sokat ad nekik. Րk hárman, e két furcsa öreg, s egy kisfiú tökéletes családként működnek. Olyannyira, hogy amikor William választás elé kerül, hogy édesanyjával élje-e tovább az életét,  vagy a két idős férfival, mellettük dönt.
S a kisfiú hatásának bizonyítéka, hogy a két férfi 90 éves korában, nem is akárhogyan, balesetben halt meg ... de hogy milyen  balesetben, ezt nem árulom el olvasóimnak, hiszen ez is hozzátartozik a film varázsához. Mint ahogyan az is, hogy vajon mennyi igaz Garth történeteiből, s hogyan tettek szert a vagyonra.

Hiszen a film sztorija fantasztikus. Mindamellett, hogy tanít is - itt kicsit párhuzamba állítanám a Bakancslistá val -, remek a film humora, a cselekmény fordulatos, mindig tartogat számunkra meglepetéseket. Olyan az egész, mint amilyen a két főhős élete volt...S ha végignéztük a filmet, mi is megállapíthatjuk:

igen, ők éltek, igazán éltek...

szamóca


gomb hq.jpg
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1