Oldalainkat 40 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Luc Besson: Leon, a profi
Írta: Kovács Ottokár   
2008. november 19. szerda, 01:00
Na ez egy olyan film, amilyennek egy filmnek lennie kell. Szórakoztat, de el is gondolkodtat.

Leon (Jean Reno) személyesíti meg a bennünk élő profit, vagy azt a profit, akik szeretnénk lenni. Munkahelyünkön elvárják, hogy a munkánkat a lehető legprofibban végezzük el. Ennek következtében veszítjük el emberi kapcsolatainkat, érzéseinket, öljük ki szívünkből a szeretetet. Leon már kiölte magából ezeket. Ki kellett ölnie, hiszen ő bérgyilkos, s mint ilyennek nem lehet családja, nem lehet állandó lakása, nem lehet biztos pont az életében, hiszen az számára életveszélyes lehet.
leon01virág.jpgIlletve valami azért mégis van, amihez ragaszkodik, és ami él: egy cserép virág. Ր a családja. Egész addig, amíg nem történik a szomszédjában valami, amit ő – a bérgyilkos – nagyon is jól ismer. Egy családot irtanak ki majdnem teljesen. Egy kislány marad csak életben, aki Leonnál talál menedéket.

A film arról szól, hogy Leon befogadja a lányt. Együtt élnek, együtt mennek egyik helyről a másikra, miközben Leon rájön, hogy addigi élete üres volt. Most már másra is kell figyelnie, nemcsak a virágra.

leon01.jpgleon02.jpgleon03.jpgleon05.jpgleon04.jpg

Vajon megéri-e profi módon élnünk, míg emberi kapcsolatainkat megöljük, mint Leon? Mekkora áldozatot hozunk akkor, amikor felelősséget vállalunk valakiért?

Luc Besson ezeket a kérdéseket teszi fel nekünk, de a válaszokkal magunknak kell előállnunk. Luc Besson filmje profi, akárcsak Jean Reno.

Kovács Ottokár

gomb hq.jpg
Módosítás dátuma: 2008. december 03. szerda, 22:52
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1