Oldalainkat 46 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Mennyei királyság
Írta: yoda70   
2008. május 26. hétfő, 21:08

Térdelj le!Lovaggá ütlek!Puff!

A Gladiátor óriási sikere után úgy tünt,a nagyszabású kardos-szandálos,kvázi történelmi és mitológiai filmeposzok reneszánsza veheti kezdetét.Készült nem is egy ilyen tárgyú alkotás az elmúlt években,kezdve Brad Pitt popómutogatós Trójáján keresztül a Jerry Bruckheimer producermogul által terelgetett Arthur királyon keresztül,a Nagy Sándorig bezárólag.Több,kevesebb sikerel.A legnagyobbat Oliver Stone Nagy Sándor hőmérsékletét favorizáló opusza hasalt,mert a pasas ilyen fajta ábrázolásmódja rendesen letaglózta a felkészületlen nézőket,nem kevésbé a Görögöket.

Az ókori Gladiátor után most mindenesetre a középkorban,a második és a harmadik keresztes háború közötti időszakban vitézkedhetünk,és a főhősünk egy Balian nevű franciaországi kovács(Orlando Bloom),aki megtudja,valójában egy lovag,Sir Godfrey(Liam Neeson)törvénytelen gyermeke,és akiről már ekkor sejthetem,hogy a film hátralevő több mint két órájában nem lovakat fog patkolni.Nem is tévedek nagyot:apja rábeszélésére Balian elindul a Szent földre megkeresni a nagy felvilágosulást.Csak a hamuba sűlt pogácsát hiányolom.

Jeruzsálem ekkor-aki volt ott ott,az tudja-keresztény irányítás alatt áll,ám a keresztények és a muzulmánok békében élnek egymással-egészen addig még néhány fanatikus,bajkeverő keresztes lovag,Guy de Lusignan(Marton Csokas)és Chatilloni Rajnald(Brendan Gleeson)háborút robbant ki.Balian,a végig maszkot viselő Baldwin király(az a gyanúm,hogy a fickó vagy valamelyik képregényhős szerepére pályázik,vagy leprás lehet)halála után veszi át a város irányítását.Lovaggá üti minden összetrombitált emberét,majd egy impozáns látványú ostrom után,végül átengedi a várost,Szaladinnak(tényleg úgy néz ki,mint ahogy az öreg Aladdin nézhetne),és ezzel rengeteg vérontást előz meg,engem pedig-mint a film során már annyi mással-arra oktat,hogy bizony kitörhetne itten a világbéke,csak türelmesnek és megértőnek és toleránsnak kellene lennünk egymással,és kerülnünk kellene a szélsőségeseket-itt is a csúnya megszálott templomosok voltak az okai mindennek.

Scott ezen filmje szerintem egész jóra sikeredett.Bár ismét elkövette azt a hibát,amit már nemegyszer:csak a formával törődött,a tartalommal nem.A látvány tagadhatatlanul grandiózus,csak éppen a történet sovány,sablonos és szájbarágós,méghozzá annyira,hogy ezt a jól koreografált csatajelenetek,a pazar díszletek és jelmezek,illetve a hatásos fényképezés is csak nehezen tudja velem elfeledtetni.

Egy biztos:én abban a korban nem szívesen lettem volna lovag,még kevésbé kútásó,a legkevésbé pedig hajítógép tologató…

yoda70

 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1